Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2401 - 31. 1. 2015, 14:10

Jinak nepřijde mi vhodné, dávat takovéto články do zahraničních časopisů, protože kdo to tam má pak hledat ... Je to jistě každého věc, ale pokud se ta česká či moravská mince nenašla na Slovensku, tak mi to přijde zkrátka zbytečné a nelogické.

Spíše mě ovšem napadla jiná věc, když už tu všichni chceme publikovat nepopsané var. PG VJ, možná bysme je mohli dříve diskutovat na našem uzavřeném pobočkovém fóru, aby pak nemohlo dojít k tomu, že vzniknou dva nebo třeba i tři paralelní články o té samé variantě😉

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2402 - 31. 1. 2015, 14:12
jak by mohl chodit, když od posledního čísla koncem jara uběhne zase rok... (to už je termínově horší než NL)

No od posledního vydání NL je to už také rok a pokud vím, ještě ani neproběhly korektury, zatímco minule proběhlo první kolo korektur o vánocích 2013 ...

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#2403 - 31. 1. 2015, 14:17

také se mi zdá, že někdy moc veřejnou debatou si střílíte tak trochu do vlastních řad...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#2404 - 31. 1. 2015, 14:21
Jinak nepřijde mi vhodné, dávat takovéto články do zahraničních časopisů, protože kdo to tam má pak hledat ... Je to jistě každého věc, ale pokud se ta česká či moravská mince nenašla na Slovensku, tak mi to přijde zkrátka zbytečné a nelogické. Spíše mě ovšem napadla jiná věc, když už tu všichni chceme publikovat nepopsané var. PG VJ, možná bysme je mohli dříve diskutovat na našem uzavřeném pobočkovém fóru, aby pak nemohlo dojít k tomu, že vzniknou dva nebo třeba i tři paralelní články o té samé variantě😉

..ta logika je naprosto jednoduchá. Kdyby u nás nemusel člověk čekat dva roky, než mu konečně otisknou jeho práci, pak by nebyl problém to dávat do NL. Taky je pravda, že Denarius vznikl i díky některým členům zde (že Archy) což je druhý důvod, proč to raději dám k nim, protože vím, že oni jsou za každý článek vděčni. Mince které jsem v něm popsala netuším, kde byly nalezeny. Depoty PG se mohou nalézat po celé Evropě a také si nemyslím, že by se u sousedů na Slovensku nenašel někdo, kdo si rád přečte i něco o PG.
Takže asi tak 😃

korunka

Uživatel

Zaregistrován
28. 6. 2008

#2405 - 31. 1. 2015, 14:28
Jinak nepřijde mi vhodné, dávat takovéto články do zahraničních časopisů, protože kdo to tam má pak hledat ... Je to jistě každého věc, ale pokud se ta česká či moravská mince nenašla na Slovensku, tak mi to přijde zkrátka zbytečné a nelogické. Spíše mě ovšem napadla jiná věc, když už tu všichni chceme publikovat nepopsané var. PG VJ, možná bysme je mohli dříve diskutovat na našem uzavřeném pobočkovém fóru, aby pak nemohlo dojít k tomu, že vzniknou dva nebo třeba i tři paralelní články o té samé variantě😉

Předpokládám, že k tomu snad nedochází, pokud všichni publikují mince, které vlastní, nebo pokud o svolení k publikaci žádají majitele.

xjert01

Uživatel

Zaregistrován
17. 8. 2010

#2406 - 31. 1. 2015, 14:30

Jen kratka poznamka k diskuzi vyse- se skluzem u NL je to bohuzel dlouhodobejsi problem a mimo jine i kvuli tomu byl obnoven NC. Ten vychazi presne, ma kvalitniho a spolehliveho grafika a dostane se do rukou minimalne vsem clenum CNS. Za sebe jsem s nim spokojen a clanky posilam v posledni dobe vyhradne tam. Mam jinak taky nekolik novych variant Vladislava- hlavni novejsi (XXVI), ktere taky v brzke dobe doufam poslu skrz clanek do sveta (sam nebo dohromady s nekym).

PEHU_

Uživatel

Zaregistrován
20. 7. 2007

#2407 - 31. 1. 2015, 14:33
Může to být spíše tím, že si dotyčný zhotovitel raznice neuvědomil, že pracuje na lícní straně a tak začal jako na rubu - kytka, hvězda, opis ... a ouha, nezbylo místo na druhou hvězdu, i pomyslil si "to jsem ale stlúpec", raznici však dodělal a když si šel po šichtě dát šlofíka, zdálo se mu o budoucích časech, jak tím zamotá hlavu nejednomu numismatikovi😃

to si nemyslím - také existuje i "malá" hvězdička. Je to sice už publikovaná záležitost, ale moc jich není. Já vím o 4 kusech (ale určitě budou i další)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2408 - 31. 1. 2015, 14:39

Ano, hvězdičku popsala Hásková, dokonce i dvě hvězdičky, otázkou však je, zda nebyly umístěny právě proto, že jim na konci opisu zase místo zbylo, zrovna jako u Tvé fotky, kde je mezera mezi E a kytkou docela velká ....

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#2409 - 31. 1. 2015, 14:41

korunka napsal/a:

... a také si nemyslím, že by se u sousedů na Slovensku nenašel někdo, kdo si rád přečte i něco o PG.
Takže asi tak 😃

To je sice pěkné, ale numismatik v Čechách, který se tím tématem může do hloubky zabývat, aby pak hledal Tvé články po celé Evropě😃 Už takto je dost složité sehnat a projít všechny ty pobočkové časopisy, které byly posledních 80 let vydávány ...

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#2410 - 31. 1. 2015, 14:44

shrnuto - co se tyce publikace novych variant VJ, myslim, ze to nejmensi zlo je, kdyz se nekde objevi soubezne dva clanky s toutez variantou (k tomu btw. prave velice dobre prispivaji ty dlouhe zminovane publikacni prodlevy). ano, je to dobry napad, ja s kacurem se domluvime interne po tom, co s jacxem dame dohromady, co chceme. kacuro bud bude mit veci jine, nebo se pripoji a nebude zdrzovat a nebo bude mit smulu, do leta cekat nebudem. korunku poprosim o zaslani toho, co uz odeslala, slibuji, ze nebudu sirit (max. poskytnu jacxovi). muzeme se na ni v clanku odkazat a tim na jeji praci upozornit, aby v Denariu nezapadla.

kacuro, Tve postesknuti nad Denariem plne chapu, nicmene i ja do Denaria posilam (pravda, spise uherske razby, falza), protoze ty clanky se tak alespon rozvrstvi a sem tam neco vyjde. podobne fopaux "s hledanim" jsem ted take zazil (resp. pada na hlavu jinych) a argument je stejny - zajimava publiace v zapadlem casopise... reseni? casopisy typu NL co FN by si techto slabsich (nerecenzovanych) partneru mely vsimat a publikovat napr. jednou rocne seznam clanku v nich s jejich abstrakty. tim by nedochazelo k prehlizeni regionalnich platku (a nebo i silnejsich zahranicnich), ktere samozrejme mohou obsahovat (a ja verim ze obsahuji) kvalitni prispevky.

jinak si myslim, ze casopisu je na numismatickem trhu uz zbytecne moc, jsem rozhodne odpurcem vymysleni dalsiho (to pokud vznikne, bude to mit jine cile, nez poslouzit lidem), spis by se mely stavajici casopisy zamerit na prispevky kvalitnejsi a hlavne na pravidelne vychazeni. NC je dobry, ale z profesniho hlediska je to proste nerecenzovane periodikum a tudiz z hlediska hodnoceni publikacni aktivity horsi (na rovinu receno doslova bezvyznamna) vec. uz jsem to psal nekolikrat, nebudu tim znovu unavovat. kdyby byl NC na seznamu recenzovanych periodik, byla by to skvela vec. ale neni.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.