Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
llibor napsal/a:
...A to by bylo celkem slušné....
lliburku, nespi a vysvetli, cos tim myslel...
Zaregistrován
10. 1. 2008
podle čeho usuzuješ že je to zrovna varianta a/3? Já jsem to mysle tak, že když se podívám z dálky bez rozlišení detailů, tak se mi to fakt zdá jako XXI. Ale na bližší určení bych už nesázel.
Zaregistrován
15. 7. 2007
no pomerne snadno - mam-li vybirat z toho, co je k dispozici (a vyuziju-li PEHUovi pomoci s prirazenim k XXI.). o korune v podstate nepochybuji a prirazuji ji ke korune, ktera se objevuje u XVII. pro typ XXI. je tato koruna pouze u variant XXI a (dal jsou jine a jedina XXI e by jeste pripadala v uvahu, ale ma siroke obruci - coz nevyhovuje).
tim jsem vyber zuzil na varianty XXI. a a vybiram z sesti moznych variant a "nejlip" me tam sedi trojka, protoze:
1) je krizek mezi SECVNDVS+WLADISLAVS (varianty 3, 4 a 6)
2) 4 to byt nemuze (absence tecky pred krizkem)
3) mezi WLADISLAVS a SECVNDVS neco bylo (je to nedorazene, tak nevim presne co, ale to je jedno, protoze sestka vypadava - nema tam nic)
tim padem me zbyva XXI. a/3
jak jsem jiz podotknul, netvrdim, ze me sedi 100% styl pisma, podle nehoz jsem zvyklej urcovat u Vaclava IV., pripadne i Karla IV.
Zaregistrován
10. 1. 2008
když to porovnávám podle tvého zařazení, tak s přimhouřenýma očima to logicky tak může být. Celkově to ale na to nesedí. To právě dokazuje, že nic není dokonalé. A tím míň systematika na pražské groše Vladislava II.
Ale asi máš pravdu. Pokud se budeme držet tvaru lva a koruny, tak je to tak. A XXI je slušná varianta z konce období. No ne?
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
7. 10. 2006
Oliver: mám také jednu XXI. a bez bližšího určení podvarianty, odpoledne nafotím a ukážu na porovnání, teď jdu na hledačku. ale možná, že když se podíváš zpátky, že ji tam najdeš, pravděpodobně jsem jí sem dával😉
Zaregistrován
20. 7. 2007
dávám sem foto jedné XXI pro porovnání, bohužel zachovalost není úplně taková, jakou bych si přál
[
Zaregistrován
15. 7. 2007
ok, dik, pak mrknu... tak myslite, ze to nebyla spatna koupe, byt tu zachovalost ma jak ma? je to mene bezna varianta nebo jak to je?
PEHU trapis nase vocicka optickymi klamy🙂 ale jinak myslim PEHU, ze obrazova shoda s tvym je velmi slusna, i tvary vetsiny pisem... ta tvoje zrejme neni a/3, typoval bych ji asi na a/6... (+SECVNDVS WLADISLAVS)
Zaregistrován
20. 7. 2007
Cena je to určitě slušná, já bych ho za tu cenu také koupil.
Je asi těžké říct, jestli se jedná o běžnou variantu. Mezi nejběžnější bych počítal IX až XIII.
Ten můj mám určený jako XXI a. Asi se opravdu blíží k šestce, ale je to spekulace.
Zaregistrován
7. 10. 2006
čéče ať na ten tvůj kousek koukám zprava, zleva, za střízliva nebo po dvou pivech, tak tam nic nevidím, natož křížek či cokoli jiného😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.