Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
11. 2. 2016
Nemůžu souhlasit, mvk ho sacuje jako xII.b/1 Nerozporuju že je to práce Drába nebo Jíši, koukám nahoře jsem se upsal, myslel jsem typ koruny XII c/1 to je asi matoucí, i pro mě jako pro laika, je viditelno tolik rozdílů, tento lev dle mě není v typologii popsán ani u XI ani u XII, malá rada měsíčku, uzavřený ocas, srst na končetinách. Čím víc na něj koukám tim víc v tom vidím podobnosti s XIII jak píše berserk takže se přikláníme k jeho tvrzení
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
2. 10. 2014
Souhlasit se mnou nikdo nemusí. Já tam prostě vidím naprosto klasickou Jíšovu korunu na líci... Znovu jsem se koukal do těch zmiňovaných Kosiček na podobné křížené ražby (str. 46-47) a nemám důvod svůj názor měnit.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Však říkám že Nerozporuju že je to jisovo práce, tak hluboko do toho nevidím, jen říkám že tento groš typologii v Haskové není a není to ani hybridni kus z popsaných razidel.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
3. 4. 2016
Dobrý den. Prosím o určení. Mám k dispozici jen Smolíka a určil jsem ho jako Sm 15. Můžu poprosit o info jestli jsem se nespletl, popřípadě co je to podle Háskové. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 10. 2020
Podle Smolíka nevím, ale podle Háskové snad X. c/3😉
Zaregistrován
7. 7. 2021
jinak ještě k příspěvku z předešlé strany, totožný typ lva je v Chaurově sbírce
Obrázky:
Zaregistrován
11. 2. 2016
Dalsi z chaurovi sbirky, diky moc, docela klika, ten lot koupit nejaky vasnivy sberatel Vladislava, ma numismaticky orgasmus :-D . Je k nemu nejaka legenda?
Jinak pokud by o nej mel nekdo zajem, uz se povaluje na tydenni dovolenne na aukru s ddvema dalsima zajimavyma kolegama a pak jim skonci prazdniny u me doma a pofrci dal..
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
7. 7. 2021
ve sbírce je uveden mezi typy XII., toť vše
Zaregistrován
11. 2. 2016
Diky za info
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.