Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
klikni si na moje jméno a tam máš možnost poslat zprávu. email sem nepíšu, neboť fóra jsou prohledávána a emailové adresy jsou pak využívána jako fiktivní odesilatelé spamů.
na priklepni je jeden Vladislav II.:
Pražský groš - Vladislav II. Jagellonský (1471 - 1516)
urcit ho sem si netrouf, tipl bych si neco kolem Há. HXI...
dik🙂 a dokazal bys to specifikovat i pres tu horsi citelnost lip? preci jenom ses pres tohle mnohem vetsi znalec🙂
dik, div ze se to da tak... je zvlastni, ze je tak necitelnej... nevypada to na pozdejsi poskozeni, prijde mi, ze takto opustil mincovnu...
Do 1.dubna je sice daleko, ale někteří to zkouší již dnes....
http://aukce.atlas.cz/item496093254_vladislav_ii_prazsky_gros_nadherny.html
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
a mam tu zase dotaz na odborniky vladislava... tedy asi hlavne na "Pehu_a" 😆 ... prolistoval sem taborskej poklad i prazske grose od haskove a nejsem o nic chytrejsi, nez sem byl predtim... znovu a opet... doufam, ze moje neschopnost vyznat se ve Vladislavech spociva ciste v nedostatku literatury... 😳
[
](http://img176.imagevenue.com/img.php?image=66267_vlada_01_122_26lo.jpg)
toto je takovy mrzacek, jakoby okrajeny... vubec netusim, kam ho zaradit... vsechny co sem videl ve vyse zminene literature snad maj kulky u ocasu (ne pod ocasem, kacuro...), proste nevim... prohledal jsem i nas web (znovu si dovolim poznamenat, ze pro vyhledavani je to naprosto nepohodlne a ze bych navrhoval radu zmen) a nasel jsem vj_56, ktery bych pri trose fantasie dokazal oznacit za velmi podobny
[
](http://img192.imagevenue.com/img.php?image=66262_vlada_02_122_538lo.jpg)
tento kousek mi prijde hezci, rozmerem je mnohem vetsi nez predchozi... kdyz jsem prochazel taborsky poklad, prisly me podobne H X a/6 (10385) a H X c/4 (11832), zkratka sem usoudil, ze se bude jednat o nejaky typ X... jenze z prazskych grosu mi to zase lip vychazelo na typ IX, konkretne 2x na H IX c/3 (431 a 432 na str. 79) a pak neurceny 440 na str. 80... jo a zapomnel sem dopsat, ze u nas mame takovej podobnej vj_60, ale ocas nesedi uplne...
pokud mate nekdo chvilku a naladu, prosim o pomoc s urcenim... jak toho prvniho "okrajeneho", jak jsem ho pracovne nazval, tak i toho druheho, pracovne nazvaneho "chlupatej"...
posledni dotaz je z jineho soudku a zni, jesli by nebylo k dispozici toto (a jestli by me to vubec pri urcovani pomohlo):
J. H.: Studie o jagellonskych grosich z let 1471-1526. Sbornik NM XXII, 1968, 121-176.
a pri te prilezitosti poptavam i:
J.H.: Prispevek k typologii, vaze a jakosti prazskych grosu krale Jiriho z Podebrad. Karel Castelin - Sbornik prispevku k oslave jeho zivotniho numismatickeho dila setaveny u prilezitosti jeho 70. narozenin. Hradec Kralove 1973, 77 - 85
pripadne info o literature na mail v profilu, dik... naka adekvatni vymena mozna
oliver napsal/a:
... prohledal jsem i nas web (znovu si dovolim poznamenat, ze pro vyhledavani je to naprosto nepohodlne a ze bych navrhoval radu zmen) ...
změny jsou možné, když je někdo naprogramuje 😉
zkus prosím návrhy na změny napsat do sekce technické záležitosti web pobočky (či jak jsme to nazvali). Napíši svůj názor a dám vědět, zda-li je to možné na stávajícím webu provést.
Na grošíky se kouknu
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.