Zaregistrován
17. 9. 2009
Brano nebudes mi verit ale neviem…. budem si musiet spravit poriadok v minciach a dam ti vediet.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ani ja.😃 akurát viem, že niektorých ročníkov mám viac kusov, lebo mala, stredná a veľká madona, 2 alebo 3 kvietky...
Zaregistrován
17. 9. 2009
Chlapi viem, ze chvalit sa nema ale dnes mi dorazila minca ktora mi spravila obrovsku radost. Denar Wladislav II, mincovna n-A. Tieto mince zbieram takmer od malicka a toto je druhy, alebo 3 kus ktory som videl nazivo. Posielam aj vam aby ste sa mohli potesit.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ale má, ak sa máš čím. 😉 Krásny a zaujímavý denár, ktorý sa fakt moc nevidí. Gratulujem.
Ten štít je veľmi zaujímavo prevedený. Ak dobre vidím, tak orlica práve odlieta zo stredového štítku. A super je aj to osamotené "N" v slove "PATRON". 😃 Zdá sa mi, že pred "VNGAR" je "R"? Môže to byť samozrejme aj "h", ale ďalšie v opise nie je na porovnanie.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Nechcem ti kaziť radosť, ale podľa mňa je to len dvojráz
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Čo konkrétne?
Zaregistrován
17. 9. 2009
Ahoj Juraj co konkretne si myslel, na mince nemas zle oko zaujima ma tvoj nazor.
Zaregistrován
1. 8. 2010
Že, tá značka vznikla dvojrázom, je vidieť , že pôvodne bola minca vyrazená zhruba o 3 mm nižšie a potom zas vyššie.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
17. 9. 2009
Nie Juraj vynimocne sa mylis n-A vyzera takto, pozri napriklad foto uplne ineho kusu. Ako typicky znak mincovne mozu posluzit kvietky, ktore casto pouzivaju
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
druha strana
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.