Zaregistrován
17. 9. 2009
Dovolte aby som sa pochvalil najnovsimi prirastkami do zbierky Vladislava II, no nie su uhorske denare najkrajsie mince na svete ?
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
A neodpustim si este jednu fotku, na prazskych grosoch sa ak dobre viem riesia rozdelovacie znamienka a podobne drobnosti, len na tychto 9 minciach najdeme az 4 rozne rozdelovacie znamienka. Nastastie je nemozne venovat sa tomu az tak detailne.
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
No a ked uz mam pootvarane katalogy podelim sa s vami o mincovu znacku ktoru vidime na poslednom prezentovanom denari.
Tieto denare boli razene podla Pohla len v roku 1497
Obrázky:
Zaregistrován
23. 11. 2010
Chýbal tu obolus, tak pridávam ten môj - Unger 650.b (orlica nie je v samostatnom štíte a madona má svätožiaru) ...
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Pekný, gratulujem, taký nemám 🙂
Mám takýto, ale vyzerá na nejaký hybrid. Ikonograficky má reverz najbližšie k H-817, no dieťa nemá svätožiaru (trochu nedorazené, teda nie som si 100 % istý). To isté platí o averze, akurát orlica nie je v samostatnom štíte.
Huszár sa podľa mňa až príliš venoval rôznym variantám pri Vladislavových oboloch a určoval ich ako samostatné typy.
Naopak, pri Korvínových oboloch po roku 1468, rozlišuje len na ktorej ruke má Madona dieťa a či má na hlave korunu alebo závoj. Svätožiaru nerieši, aj keď existujú rôzne kombinácie.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Kremnica, komorský gróf Caspar Stek. Ten vpravo mi dnes priniesla poštárka a má zaujímavú patinu, ktorá z fotky nie je zrovna vidieť🙂
Btw. kto nájde 3 rozdiely? 😉
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2010
- tečka nad značkou mincovny u levého horního
- chybějící tečka za VNGARIA u pravého horního
- šibalský a přidrzlý úsměv madony u pravého horního
:)
Zaregistrován
1. 8. 2010
u toho pravého je rozštiepené I v značke, takže sú to tri tipy značiek. Z bodkou, bez a "gotocké" I 🙂
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
:D Ee, je to niečo iné...ale priznám sa, že tú bodku nad značkou som si predtým nevšimol. Takže chalani ďakujem, objavili ste mi v zbierke značku, ktorá nie je v katalógoch publikovaná 😁
Zaregistrován
6. 11. 2010
To je ale náhoda, denárky jsou tři a sigur, dula i hurley jsou taky tři 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.