Zaregistrován
12. 6. 2012
Ale jako, zvonil jsem, že bych vyžebral ... leč marně.😐
Tak něco veselejšího - VZ odeslaná mobilní poštou. A jak už jinde poznamenáno, hodina a rok v razítku přehozeny.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Nikdo mne neinformoval, že něco takového je možné (a nechápu jak poznají, že to je platné, ani razítko to nemá, prostě nic) a já za to v létě chtěl vybrat doplatné a museli mne přesvědčovat, že to fakt má takto být. Z Holandska to je. To mají asi z toho, jak hulí tu trávu.
Filatelie úplně v prdeli. Ale svým způsobem vlastní známka.
Obrázky:
Zaregistrován
27. 3. 2009
Houby tomu rozumím, ale není tam náhodou zakódovaná zpráva, že je to porta prosto?
Zaregistrován
12. 6. 2012
To je jakési kód, kde to jaksi zaplatíš přes internet a vygeneruje ti to tohle. Čili zpráva že porto zaplaceno. Ale jak to kdo kde kdy zjšťuje jestli to je pravda? Nemá to žádné razítko, prostě nic dalšího.
Zaregistrován
14. 12. 2022
Jdeš na www stránky pošty - během pár vteřin koupíš a online zaplatíš poštovný - vygeneruje ti to kód - ten čitelně přepíšeš na obálku, kterou následně vhodíš do poštovní schránky..
V poštovní třídírně umějí dnešní stroje/automaty tyto kódy přečíst úplně stejně, jako uměly už v 70-80 letech v ČSSR přečíst ručně psaná PSČ (případně mohou pošťáci použít i ruční čtečky kódů).
Čtečka tento kód přečte, vyhodnotí ho jako platný a následně ho zablokuje pro další použití (již použitý kód nelze použít vícekrát).
A to je to celé velké tajemství..
Zaregistrován
27. 12. 2010
edef322: Je to přesně kde? Evidentně je to tak tajná funkcionalita, že to google nedokáže najít. A jak vidno, pošťáci neprošli školením.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
10. 2. 2006
Něco pro sběratele poštovních razítek, jak se nyní "razítkují" známky ve Velké Británii
Obrázky:
Zaregistrován
7. 4. 2013
Jejich hloupost-vlastní leností přicházejí o zisk. Pro sběratele je samozřejmě takováto celistvost bezcenná. Neražené známky sbírám a když je jich za větší sumu, přeprodávám na frankování. V UK to bez problému udáte za 30-50% nominále...
Zaregistrován
12. 6. 2012
edef322 napsal/a:
Jdeš na www stránky pošty - během pár vteřin koupíš a online zaplatíš poštovný - vygeneruje ti to kód - ten čitelně přepíšeš na obálku, kterou následně vhodíš do poštovní schránky..
V poštovní třídírně umějí dnešní stroje/automaty tyto kódy přečíst úplně stejně, jako uměly už v 70-80 letech v ČSSR přečíst ručně psaná PSČ (případně mohou pošťáci použít i ruční čtečky kódů).
Čtečka tento kód přečte, vyhodnotí ho jako platný a následně ho zablokuje pro další použití (již použitý kód nelze použít vícekrát).
A to je to celé velké tajemství..
Teoreticky chápu, ale prakticky by tam aspoň ňáké štempl dát mohli.
Jsem ulovil pěkný příklad razítkování ve Švédsku. Tak někdy o víkendu v klubu "Frankujete filatelisticky?", tam to šoupnu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.