Nikdo mne neinformoval, že něco takového je možné (a nechápu jak poznají, že to je platné, ani razítko to nemá, prostě nic) a já za to v létě chtěl vybrat doplatné a museli mne přesvědčovat, že to fakt má takto být. Z Holandska to je. To mají asi z toho, jak hulí tu trávu.
Filatelie úplně v prdeli. Ale svým způsobem vlastní známka.
Obrázky:
Jdeš na www stránky pošty - během pár vteřin koupíš a online zaplatíš poštovný - vygeneruje ti to kód - ten čitelně přepíšeš na obálku, kterou následně vhodíš do poštovní schránky..
V poštovní třídírně umějí dnešní stroje/automaty tyto kódy přečíst úplně stejně, jako uměly už v 70-80 letech v ČSSR přečíst ručně psaná PSČ (případně mohou pošťáci použít i ruční čtečky kódů).
Čtečka tento kód přečte, vyhodnotí ho jako platný a následně ho zablokuje pro další použití (již použitý kód nelze použít vícekrát).
A to je to celé velké tajemství..
edef322 napsal/a:
Jdeš na www stránky pošty - během pár vteřin koupíš a online zaplatíš poštovný - vygeneruje ti to kód - ten čitelně přepíšeš na obálku, kterou následně vhodíš do poštovní schránky..
V poštovní třídírně umějí dnešní stroje/automaty tyto kódy přečíst úplně stejně, jako uměly už v 70-80 letech v ČSSR přečíst ručně psaná PSČ (případně mohou pošťáci použít i ruční čtečky kódů).
Čtečka tento kód přečte, vyhodnotí ho jako platný a následně ho zablokuje pro další použití (již použitý kód nelze použít vícekrát).
A to je to celé velké tajemství..
Teoreticky chápu, ale prakticky by tam aspoň ňáké štempl dát mohli.
Jsem ulovil pěkný příklad razítkování ve Švédsku. Tak někdy o víkendu v klubu "Frankujete filatelisticky?", tam to šoupnu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.