Zaregistrován
1. 9. 2012
Nevím, nevím jestli se bude jednat o vltavíny. 400g je dost na vltavín až moc. Už 40g je pěkný.
Budem se těšit na fotky.
Zaregistrován
1. 6. 2010
joeolahfamily@azet.sk
Zaregistrován
23. 10. 2006
napsal/a:
No nevím co nakupuješ ale jestli kupuješ něco co má označení "Moldavite" a nepochází to z oblasti viz. jak výše psal "Pepazdepa" tak to není Moldavit(vltavín) i kdyby ti k tomu psali co chtěli !
Uhol pohľadu to Víta.🙄
Uvediem príklad paraiba turmalín sa pôvodne nachádzal jedine v Brazílii , už viac ako päť rokov sa rovnaká kvalita dá nájsť aj v Tanzánii .
Nikto nemení pomenovanie paraibu .
Podobne je to u viacej druhov kamienkov.
Toľko môj uhol pohľadu.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
9. 7. 2013
TO: Grofik:
"paraibá" je jen obchodní pojmenování obchodníků, nic víc, s vědeckým mineralogickým názvoslovím to nemá nic společného, je to nevhodně zvolené přirovnání
s pozdravem
Zaregistrován
27. 6. 2013
to grofik:
Klidně si drž svůj úhel pohledu ale pro Vltavíny(Moldavity) platí co jsem zde napsal !😉
Zaregistrován
9. 7. 2013
to Vita:
svatá pravda, moje řeč
Zaregistrován
23. 10. 2006
Hmm. pomenovanie Paraiba turmalín nie je obchodné meno.😐
Ale každý si držme svoje.
Zaregistrován
27. 6. 2013
to grofik : No já myslím, že označení Paraiba turmalín se nemá používat u afrických turmalínů !
viz. http://www.gemstone.org/index.php?option=com_content&view=article&id=113:sapphire&catid=1:gem-by-gem&Itemid=14
......zejména si přečti ten poslední odstavec o tý Africe !
Jinak jak píšeš o vltoších a svým úhlu pohledu a , že si ho budeš držet - no to ti nikdo nemůže brát tvoji víru. Ale jenom upřesním, že nejde o cituji tě: "Podobne je to u viacej druhov kamienkov. ale , že jde o tektity(to je krapet něco jinýho) který se kromě vlastních názvů a lokalit liší i stářím a mezi těmi z jv. Asie a např. Moldavity je rozdíl cca. 15mil let !
Víc k tématu Moldavit nemám co říct protože vše máš kromě jiného vysvětlené v mnou vložených odkazech viz. výše a já přeci nebudu furt dokola psát a vysvětlovat jaký je rozdíl mezi moldavitem a indočínitem atd. když je dostatek odborných prací na toto téma volně dostupných kdekoliv na webu .
Zaregistrován
23. 10. 2006
dosledný doplnok Víta, aj ICA má komentár , že vznikli v rovnakom čase toto je o Nigérii písal som o Tánzánii.
Zaregistrován
27. 6. 2013
O.K. nechme toho - tvoje přirovnání Paraiba turmalínu s Moldavitem resp. jejich názvu je prostě špatný !
Původní debata byla o tom, že ty jsi tady psal o tom, že moldavity jsou všude možně po světě a já (a se mnou i uživatel "Pepazdepa") jsem psal, že se pleteš!
Napsal jsem ti , vložil jsem odkazy, a ty na závěr místo aby jsi řekl "dík chlapi spletl jsem se" tak napíšeš , že na to máš svůj úhel pohledu !
Tak co se ti dá - tobě jako odborníkovi na drahý kameny na to říct ? No tak si mysli , že i ostatní tektity jsou Moldavity a můžeš být v klidu ale nepiš to tady protože pleteš začínající sběratelé , který pak koupí (cenově nesrovnatelnej) tektit odněkud z Asie pod tímhle označením "Moldavite" někde v krámě a pak se od kohokoliv kdo do toho dělá dozví, že šeredně nalítli !
Já už nechci v týhle debatě pokračovat protože mě to nebaví snažit se něco někomu vysvětlit (nikdo učenej z nebe nespadnul) aby pak výstupem sáhodlouhý diskuse bylo to, že si budeš držet na věc svůj pohled !
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.