Zaregistrován
29. 12. 2016
Dobrý den,
i když to je ze staré sbírky (doložené fotkou - aukro, FB) - vypadá to neskutečně jako podvrh (Fake mohl vzniknout už tehdy)! Podívejte se na přímé okolí vltavínu - je tam takové jemnopísčitá vrstvička po obvodu. Možná se pletu, ale vypadá to tak.
Zaregistrován
14. 11. 2013
V jednej časti je jemná vrstvička piesku a z druhej zase hrubý íl. Po prehliadnutí odborníkom sa vraj jedná o originál kus v matrixe. Drží to veľmi pevne. V každom prípade za tak nízku cenu by sa podľa mňa neoplatilo robiť podvrhy, samotný vltavín bez matrixu by stál rovnako.
Zaregistrován
29. 12. 2016
Nic takového jsem nepsal - to mohlo být klidně "uděláno" tehdy a ne z důvodu navýšení ceny, ale kvůli "zajímavosti" pro vlastní sbírku. Nebo jen mohl kámen vypadnout a být znovu přilepen. Ten prstenec okolo - vemte si, že podobný materiál na vzorku nikde jinde kromě okolí vltavínu není! A nevěřte vždy odborníkům :-) Pokud to není vyzkoušeno chemickou cestou nemůžete si být nikdy jistí! Může být, ale nemusí.
Zaregistrován
14. 11. 2013
Určite je možné, že je to starý fake, ale aj v tom prípade by to bola zaujímavosť:-) V každom prípade za tú cenu by ma to nemrzelo, mala som ponuky na vzorky v matrixe za 6000 Kč a viac, čo som neinvestovala práve z dôvodu podvrhov. Ale 900 kč sa oželieť dá, keď sa mi vzorka páči a je zo starej zbierky:-) či už bol dolepený alebo nie:-)
Zaregistrován
29. 12. 2016
Z fotky to tak prostě vypadá. Za tu cenu je to zadarmo (a to doslovně!) i kdyby to byl padělek. Gratuluji a přeji hezký den.
Zaregistrován
29. 12. 2016
Když jsem si teď našel zpětně ten druhý prodaný na aukru, tak mi příjde i ten druhý jako dělaný :-(
Zaregistrován
27. 4. 2014
Zdravim, hoďte sem ten odkaz, taky bych se koukl 😉
Původně mě to vůbec nenapadlo, ale teď když na to koukám, vypadá to docela jednoznačně. A jestli je to vltavín někde z Chlumu a kus slepence ze zahrady, tak si někdo pár stovek i tak vydělal... lidi blbnou i za míň 🙄
jezevec74@gmail.com
Zaregistrován
14. 11. 2013
Nemyslím si že ide o podvod za peniaze, vltavín bol v takomto stave preukázateľne už pred rokom 1960. Keby šlo majiteľom o podvod, nepredali by ho za tak málo. Možno už pán Šofr ich nadobudol takto "upravené", ťažko povedať. Ale čo je jednoznačné je to, že vltavín je moravský.
Zaregistrován
27. 4. 2014
Je to možné, neznám souvislosti a ten kámen jsem neviděl jinak, než na téhle jediné fotce, proto by mě zajímal i ten odkaz na Aukro. To, co na té fotce vídím, mi ale připadá přesně tak, jak psal mistrB. Jenže jak píšu, tohle jsou jen dohady nad fotkou... Vy ten kámen máte v ruce, takže jestli Vám to připadá pravé, budu tomu věřit😎
jezevec74@gmail.com
Zaregistrován
4. 7. 2014
Podle ceho soudite za tam byl uz v roce 1960 ?? Podle stary fotky a dobovych novin ,ale lidi notak 😂😂😂 na to snad nemuze nikdo skocit.... jde videt ze nesbirate i ww2 to by jste se hodne priučili jak to na aukru funguje....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.