Zaregistrován
2. 5. 2015
Pokud jste skutečně dospělý, a né děcko, tak možná pochopíte následující stratigrafickou tabulku a miliony let. Ano, moře tu u nás bylo v kambriu, ordoviku, siluru i devonu (Prag, Lochkov, okolo 410 milionů let), což je dokladováno např. trilobity a graptolity, v juře (např. Pálavské kopce jsou z jurských vápenců starých okolo 150 mil. let) s amonity a belemnity a zejména v křídě (Labská pánev, turon, cenoman a coniak od cca 85 do 100 mil. let), ale to bylo dávno před pádem meteoritu Riess. Naposled moře zde bylo v miocénu v oblasti vídeňské pánve na Moravě sahající až k jižnímu okraji Brna, konkrétně stupeň spodní baden (morav), což dokladují vápnité jíly zvané tégly a tyto jsou staré 15 mil let. V době pádu Riess a tranformace Západních Karpat už moře bylo dávno pryč a ustupovalo k jihu až jihovýchodu. Třeboňské pánve v jižních Čechách byly většinou už sladkovodní (ložiska diatomitů), maximálně brakické.
Obrázky:
Zaregistrován
11. 1. 2015
Dobře vysvětleno achondrite😉 snad už tomu jedinci dojde,že vědci si svoje poznatky založené na detajlnějším zkoumání nevymýšlejí jen tak pro srandu lidí.
Zaregistrován
2. 5. 2015
Chtěl jsem tím jen Romanovi 75 taktně naznačit, že čistokrevné moře nemohlo s vltavíny hýbat, pozdější transport byl svrchnětřetihorními a zejména kvartérními řekami. Na Moravě jde často o výskyty v terasách řeky Jihlavy okolo Dalešické přehrady. Ale jsou lokality, kde jejich primární výskyty vymezují samotné pádové pole a zůstaly in situ tam, kde spadly, to jsou některé z jihočeských pískoven. Mimochodem u Vltavy, našeho nejvýznamnějšího přítoku Labe, dle které jsou vltavíny pojmenovány (moldavit - Moldau, německy Vltava) je jedna hydrogeologická zajímavost - původně tekla od Lipna k jihu do předhůří Alp, ale později se po vyvrásnění Šumavy a Novohradských hor její směr obrátil k severu. Tudíž veškeré nálezy vltavínů z Rakouska už náleží do povodí sousedních řek, Dyje a potažmo Dunaje.
Zaregistrován
2. 5. 2015
A ještě jedna krásná mapička, tektokrát z pera německých vědců a stránek: http://www.realgems.org/edelsteine_liste/pic/big moldavite map.jpg
Za to, že to Roman 75 nechápe jejich vznik (tavení hornin zemské kůry), a popírá jejich vymrštění a let vzduchem, a myslí si naivně, že je všechny doneslo k nám moře a řeky, tak za ty jeho fantasmagorické hypotézy fakt nemůžu. Znovu opakuji, vltavíny nebyly u nás nikde nalezeny v čistě mořských sedimentech.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 3. 2016
Zdravím achondrite,sice jste hezký mi postaral se to vysvětlit,ale zas to bylo mimo :-) . Škoda že jsem nenavštivil Budějovicko,abych udělal posudek toho padu dešťe vltavinoveho. Nejsem vědec,ale operuju podle znalosti a zkušenosti. Podle tváru a zachovalosti vzorku,taký míst nálezu,lze pak určit co donesla voda řeky a co tam leži od sviho pádu,a kam leťelo mateřske těleso. Ja přiznávám čisla,ale nevymyšlená z ničeho. Ti vědecke miliony ničim nepodložena teorie,vydávána jako fakta,ale je vlastňe lež od vědcu. Upřesňete mi prosím,kde jsem zmínil,že vltaviny doneslo moře ? Diskuze ode mně probíha neceli měsíc,ale jste na rovnem místě popletl ma sděleni. Ono se pak nedivim,že a i kdejaky vědec splete,100 milionu sem,100 milionu tam,kdo to spočítá ? Že jó ? Roztavena hornina letěla vzduchem 400 km a víc,jako v Australii přes 2000 km ? A za horninou na koštěti letěla vědma,ktera to ohřívala svima kouzly :-D ,to je pohadky. Věřite asi dodnes že jsme pochazime z opic? Ale ne ne ne,ja vam neberu vaše přesvědčeni,je to vaše věc. Jen jsem tu dal směrnice pro ti,kdo nevěři,že Země placata. :-) Pravda Páně vitězi i když dlouho popírana býva.
Zaregistrován
27. 10. 2013
Roman 75, to spíš vy jste typ, co je zastáncem lítání na koštěti, Váš kolega Krtekk8, který tu měl obrovské safíry byl aspoň vtipálek, ale vy jste fanatik, mýtoman a to co tu píšete je věrohodné asi jako ruské zprávy.
Zaregistrován
2. 5. 2015
Však ano, lze rozlišit vltavín se zachovalou nebo setřelou skulptací, ale to nic nemění na tom, že všechny jsou stejně staré a pochází z této jediné události, radiometricky datované před 14,8 mil. lety, takže žádné stovky milionů let sem a tam. Absolutně netuším, odkud jste si vycucal těch vašich 100 tisíc let, se kterými se dostanete do čtvrtohor, ale zřejmě si děláte srandičky. Chtěl jsem po vás i jméno vědce, který toto měl tvrdit a opět bez odpovědi, takže vše jsou bohapusté výmysly a bohužel vás nemohu brát seriózně. V kráteru Ries (Nordlingen) případně Steinheim v Německu se vltavíny narodily, věřte si tomu nebo ne, ale toto je prokázáno výskyty šokově metamorfovaných hornin pohřbených v podloží obou kráterů. A prosím, neodvádějte pozornost ke komárům, k Darwinově teorii vývoje zvířat a rostlin, zde, jak jste si určitě ráčil všimnout, probíráme neživou přírodu.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 7. 2007
Grofik uz sa zobud , preco tu nechavas toho blazna?
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
jano7B9 napsal/a:
Grofik uz sa zobud , preco tu nechavas toho blazna?
Hmmm jano , keby len jedného ,ale cez čiernu dieru sa celá posádka nasťahovala .😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
24. 7. 2014
aspoň to tady žije, a vy si můžete pořádně procvičit vaše vědomosti přesvědčováním😃 navíc já to tady aspoń vidím všechno pohoromadě jak to je🙂
jenom jestli to správně chápu, ty vltavíny vznikly při dopadu a potom časem docestovaly na naše území nebo je toodstřelilo a vznikly za letu ? A co potom ty na jižní moravě jen zbloudilé kusy nebo jiný původ ?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.