Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#1 - 14. 5. 2009, 13:19

Na www.sbírky.wbs.cz z položce Filatelie Skrblík je vyobrazen můj první známý kus použití této známky,dále průběh tisku této známky a to jak podle barev,tak podle tiskových desek.Zároveň jsou zde ukázány i tzpy této známky pokud se u mne ve sbírce nacházejí v takzvaném nadstandartu.T.j. musím u známky přečíst kompletní datum použití této známky.Vzhledem k nízkému nákladu této známky jsou to položky velmi obtížně shánitelné.Velmi vzácné kromě příčkových a spirálových typů jsou i spojené typy spirálové,polohové,číslicové,dělové,pravého závitu a levého háčku stejně tak i spojené tzpz redukcí pravé holubice.Navíc se u této hodnoty vyskytují i spojené formátz z důvodu kroku perforátoru,dále výrobní vady jako je šíkmé zoubkováni a další legrácky jako jsou barvy razítek,vlakové a nádražní razítka,razítka dvojjazičná a znárodněná.Jen se omlouvám zatím za špatnou kvalitu obrazu.I to se bude řešit a pak budou k dispozici kvalitní sceny v citlivosti 9600 dpi,i když můj předchozí scaner zvládal i kvalitu 21200 dpi.
Ten má bohužel u sebe Honza Kmecz z Chebu a já nejsem schopný se k němu již 3 měsíce dovolat.Proto jsem dal do prodeje i první známý kus ladurneru na 2 Kč Madarský parlament,abych mohl vyřešit i když velmi nerad i tento problém.
Děkuji za pochopení.Případným zájemcům mohu poslat foto jako mms.Zatím.Než to pošlu přes scaner na internet.
Chtěl bych především touto cestou poděkovat Filatelii Trojan,Filatelii Milota a pak panu Kolářovi za získaný známkový materiál.Část těchto věcí pochází i z výměny Hranického sběratele pohlednic pana Karla Fialy a pak i ze sbírky pana Heinsteina ze Studánky,který byl tak ochotný,že mi za výstřižky známek FJI a turulů poskytl celou svou sbírku tohoto velmi vzácného zoubkvání.Zároveň tímto děkuji Zdenkovi Jindrovi za to,že jsem zde mohl publikovat tuto mou sbírku a Vás ostatním za strpení toho,než se obrázky objevili.Tato sbírka byla
před 5 lety odcizena pachately Sivák,Holeček,Rostáš a Dunka z Aše a zpět byla získána za kilogramy pravých hřibů,desítky litrů borůvek,desítky kilogramů lišek a pravých ryzců,za staré pivní lahve a pohlednice města Aše.Dále za desítky kilogramů telefonních karet a telefonních kuponů.Dále za můj úraz,když jsem na Manském Dvoře u pana Babušky v kravíně připouštěl krávy,abych měl materiál do vývozu Ekologického Hovězího masa do Sýrie.Dále za pochopení a litry rumu vypité v Restouraci peklo v Paliči u Aše,kde jsem opravoval Ohrady,aby hovězí dobytek neběhal po zahradách místních obyvatel a mohly být zpracovány na soukromých jatkách v Malé Šitboři,a odtud distribuovánz do sýrie přes mou kontaktní osobu,která bydlí v Praze v domu Kata Mydláře.Samozřejmě by to nebylo možné ani díky panu Kortánovi z Manského Dvora,kde jsem působil jako věstec numerlolog a hlavně díky panu Zdenkovi teršlovi z Dolního Žandova,který prodává lesní plodiny u Benziny Hazlov a díky panu Urbanovi,který má to pochopení a nechává mne u sebe občas přespávat,abych mohl plnit svou práci což je sběr jelenky obecné v lesích kolem Hazlova a její následné distribuce mezi operátory O2,T mobile a Vodafone,za což dostávám telefonní kartz a telefonní kupony,které pak následně mohu měnit za staré známky s panem Maternou z Aše.Jinak děkuji touto cestou i panu Boovi Larsenovi z Dánska,že mi přivedl na motiv této studijní sbírky v době,kdy dělal kulisáře u Západočeského divadla v Chebu.Díky němu jsem se dozvěděl tak zásadní věc,že pokud chci pro další generaci uchovat své sbírky,tak je musím mýt vykoupané v destilované vodě a zbavené lepu.Jinak hrozí,že je napadne malý sotva milimetrový brouček zvaný muňha.Ten skutečně kdisi napadl mou sbírku a navíc i výběry pana Knížka z Tachova,za což jsem se tehdy tak styděl,že jsem radši ze své sbírky pustil tehdy neznámé a zcela unikátní razítko Souběžných známek protektorátu Cěchy a morava použité na rohových kusech naších novinových známek s námětem Holubice od Bendy.později jsem je získal zpět,ale teď mi byly před 2 lety tyto věci odcizeny pachately Pavel Sniegoň a Robert Sivák.Navíc je to součástí mé sbírky opět studijní tohoto období a já nemohu bez něich dokončit svou knihu o předběžných souběžných známkách Protektorátu Čechy a Morava ,Slovenského štátu a Sudetenlandu.Navíc zmizla i studijní sbírka soukromých zoubkování na našich novinových známkách včetně identifikačních celistvostí,které mi prodal můj velmi dobbrý kamarád říkejme mu Herkules,se kterým jsem v tom období pracoval u Firmy GR Elektronic v Hranicích u Aše,která patří panu Grisníkovi a vyrábí elektronické součástky do vozůŠkoda,Wolzvagen,Audi ,BMV.Já osobně vyráběl vyhrívané volantz do vozů AUDI.Tímto děkuji i knihovně v Hranicích,kde díky programu ministerstva kultury a škloství mi za 50 Kč ročně umožnili několika hodinový skoro každodeňí přístup k internetu a já mohu zde odtud psát jak své články,tak i případně ohodnocovat a nabízet do aukcí položky,které Vás budou zajímat.
Jen mi mrzí,že nefungují všechny odkazi na www.knihtisk. org. a zejména že ne všechny TD mají kompletní obrázky,takže se jen velmi obtížně určuje známkové pole jednotlivé tiskové desky.Proto jsem zavedl dělové typy,typy levého háčku a typy pravého závitu,aby bylo snadnější vyhledávání a určování
ZP a tiskové desky jednotlivých nominálů 5 kresby.Toto je zpracováno v PC programu PC Fand od firmy Alis z Ústí nad Labem a zde bych chtěl poděkovat především Řediteli OBP v Aši panu Zdenkovi Fulínovi,za to,že mi naučil,programovat v tomto jednoduchém programovacím jazyku a panu Dr.Horákovi z Chebu,který mi pak zakoupil originál tohoto PC programu a já mohl v něm naprogramovat Evriopskou databázi firem.jen mi mrzí,že v té době neměl na nás čas SPT Telecom,když jsme chtěli s ním vstouzpit do jednání
jako výhradního poskytovatele tohoto sofware,který má umožnit všem lidem z tepla svého domova si objednat jakékoliv zboží.K tomu je vytvořena síť obchodních zástupců,keří Vám umožní v Internetu publikovat jakékoliv zboží.
Já osobně dělám obchodního zástupce pro Aukro v Chebském Regionu.
Díky němu mohu nabídnout cokoliv do aukce z Vašich sbírek,ať se to jedná známek,mincí,bankovek,telefonních karet a poskytnout na to i odhad.
Je to jen otázkou kvalitních katalogů a tak neváhejte dát na internet cokoliv.Pro mnohé z Vás jsou to blbosti,ale mi fajnšmekři máte o to zájem.A zajímají nás výhradně razítkované známky,pásky,bloky,deskové značky,kompletní razítka použití v jakémkoliv městě.Sbírám jakoukoliv známku klidně i 50 tisíckrát,když mi to bude cokoliv dokumentovat.
Konečná podoba www.sbirky.wbs.cz bude koncipována tak,že jednotlivé známky se budou umisťovat přímo do digitální mapy ČSR I.
Takto bude pak fungovat internetové poštovní muzeum.Je to bezpečnější,známky si prohlédnete v nejvyšší kvalitě a přitom je nikdo nezničí
a ani neodcizí.Tímto děkuji panu Ludvíkovi Pytlíčkovi,za jeho knihu Nejvzácnější poštovní známky ve sbírce Ludvíka Pytlíčka a prosím jej touto cestou o co nejkvalitnější sceny věcí z jeho sbírky známek.Zejména prosím o kvalitní scany razítkovaných známek.Děkuji za pochopení.Přeju pěknou prohlídku.Pokud by jste měli cokoliv,co můžete k této konkrétní známce nabídnout,rád uvidí Vaší nabídku a jistě se domluvíme.Příroda je ke mně štědrá.Proto mi říkají Skrblíku.

Mimozemšťan Skrblík

Uživatel

Zaregistrován
16. 2. 2009

#2 - 14. 5. 2009, 13:23

Ještě poprosím pana Pytlíčka,aby svou knihu této knihovně osobně podepsal a mohl za provedenou reklamu věnovat 1 ks této krásné knihy Knihovně v Hranicích na podporu mládežnické filatelie na Ašsku.Děkuji.Skrblík

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.