Zaregistrován
6. 11. 2008
Pouzívám léta k plné spokojenosti Leuchtturm(na známky i bankovky), ale myslím, že je zcela jedno, kterou z těchto dvou značek použiješ...😉
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
30. 3. 2008
taky si myslim, že je to v tomto případě jedno, Leuchtturm se víc trhá u otvorů kroužkový mechaniky, ale ve vašem případě, kdy do alba půjdete jednou za 5 let je to fuk 😉
Zaregistrován
9. 3. 2010
Tak moc ďakujem za odpovede a ak sa pripojí niekto ďaľší a napíše svoje skúsenosti bude to fajn.
Zaregistrován
30. 3. 2008
jinak co se týče chem. složení, tak jak Lindner, tak i Leuchtturm jsou z měkčeného a tvrzeného PVC s neutrálním pH.
Několikrát jsem i slyšel, že Lindner má mít jako jediný atest nebo garanci, že desky nic bankovkám ani po letech neudělají, na druhou stranu je to takové echo mezi sběrteli a černé na bílém jsem to nikde neviděl, takže já osobně to beru s rezervou 😉
Zaregistrován
6. 2. 2009
Ahojte, ja kupujem u nás cez www.nunofi.sk obaly GRANDE a som s nimi spokojný.Bankovky vyzerajú veľmi pekne.
Zaregistrován
22. 3. 2009
Ja tiež používam Grande a listy sú úplne super, vo všetkých smeroch som nadmieru spokojný, veľmi kvalitné a profi vyhotovenie.Môžem odporúčať.
Zaregistrován
14. 9. 2008
Grande neznam, pouzivam nejvic IMPORTA (holandske) a Leuchtturm (nemecke)
Zaregistrován
6. 11. 2008
Grande je jeden z typů od Leuchtturmu, já mám osobně raději typ Optima. 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
14. 9. 2008
aha, ja mam z Leuchturmu jen typ VARIO ...
Zaregistrován
7. 6. 2010
pekna diskusia ohladne znaciek vyrobcov, treba pravdu povedat ci su to znacky Lindner, Leuchturm, Safe alebo holandska Importa aj tak vsetko robia "sikme oci" na vychode, staci si pozriet prevedenie fil. zasobnikov, vsetky su rovnake aj listy, skor sa plati za znacku, suhlasim s Drackom Leuchturm ma velmi siroku ponuku sortimentu, ak chces dobre svoje bankovky ulozit tak treba investovat do pomocok, to sa vzdy vyplati!
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.