Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#1 - 12. 1. 2014, 02:15

Tuhle jsem koupil zajímavou celistvost, z mého pohledu velmi ojedinělou, páč Heydricha jsem na dobírkové zásilce, co jsem živ, ještě nezaznamenal. Byť je lehce přefrankovaná, tak mi nepřijde až tak okatě "filatelisticky" frankovaná, jak to dělávali u téhle známky s oblibou Češi daleko více než Němci.
Ovšem prodejce mi tenhle dopis poslal (spolu s dalšími koupenými věcmi) v obálce s takřka stejnými rozměry, takže tam byl tak nešťastně "nahňahňán", že když jsem ho nožem nahoře rozříznul, došlo zároveň i k odříznutí větší části adresy odesílatele dobírky.
No, nezabili byste chlapa???
Co teď s tím? Podlepit anebo nechat být???

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#2 - 12. 1. 2014, 10:14

Já bych to už nechal být, ale ten odříznutý kousek samozřejmě ponechal vložený v obálce ...

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#3 - 12. 1. 2014, 10:19

ja myslel,ze Heydricha vyridili bombou,ted jsi ho jeste zaslouzene zariznul....😆
ja bych to nechal,sved to na pana Keidela z Vidne..

jeste bych podotkl,ze je to vylozene a pouze cesky nesvar zasilat filatelisticky
material bez pevnych k doprave urcenych karticek...

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#4 - 12. 1. 2014, 11:24
ja myslel,ze Heydricha vyridili bombou,ted jsi ho jeste zaslouzene zariznul....😆 ja bych to nechal,sved to na pana Keidela z Vidne.. jeste bych podotkl,ze je to vylozene a pouze cesky nesvar zasilat filatelisticky ...

U mňa práve preto je otváranie zásielok z ČR vycibrené umenie, tak aby som príliš nepoškodil ani obálku, ale aby som ani zaslaný zberateľský materiál neutrpel nejakú nehodu, ako viď vyššie u Wjem. A zásadne neotváram obálky nožnicami.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#5 - 12. 1. 2014, 11:44
U mňa práve preto je otváranie zásielok z ČR vycibrené umenie, tak aby som príliš nepoškodil ani obálku, ale aby som ani zaslaný zberateľský materiál neutrpel nejakú nehodu, ako viď vyššie u Wjem. A zásadne neotváram obálky nožnicami.

V tomhle případě nebylo úniku... Obálka, ve které mi to bylo posláno, měla prakticky stejný rozměr jako ten vložený dobírkový dopis. Velice opatrně jsem jí otvíral (rozřezával) nožíkem (nikoliv nožnicami) v horní části a stejně to takhle dopadlo...👿
Nemohl jsem to ani zkoušet šetrně a opatrně odlepovat nad párou, páč vevnitř byly i dost cenné známky **

Jaa-chym

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2010

#6 - 12. 1. 2014, 11:54

ještě taky miluju to zamotávání do izolepy, nemyslím jen obálky nebo balíku, ale i těch podkládacích karton. karet i vlastních hawidek ...grrrr...
jinak mi ta celistvost přijde filatelistická až dost... a k tomu ta Jihlava, skopčácký hnízdo...

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#7 - 12. 1. 2014, 15:41

Já bych nejdříve zařízl toho, kdo to tak zabalil, a následně toho, kdo to tak otevřel a poškodil😉.
Ale jinak tak, jak říká Honza - nic nelepit, nechat tak a ten kousek dát do obálky.

elle

Uživatel

Zaregistrován
9. 11. 2006

#8 - 12. 1. 2014, 18:33

Osobne bych onen "odstrizek" nechal bud volne vlozenej v obalce (v albu je vetsinou stejne videt jen predni strana), anebo bych ho (za dlouhych zimnich veceru) necim podlepil - nejspis OPRAVDU precizne nejakym prouzkem napr. velmi tenky bankovni pasky (samozr. zadna izolepa apod)..
Prece jen nejde o nic extra vzacnyho..

No a napriste bych pod. dopisy rozhodne takto bezhlave nestrihal/nerezal... vzdycky se nejdriv podivam proti svetlu a rezu/striham tam, kde to opravdu jde..

PS: kdyz uz (osobne) neco pod kupuju, tak kazdymu prodavajicimu vzdycky predem napisu, aby ono zbozi opravdu kvalitne zabalil (klidne si za to i par korun priplatim)..

elle34 (zavináč) upcmail.cz

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#9 - 12. 1. 2014, 19:09
Osobne bych onen "odstrizek" nechal bud volne vlozenej v obalce (v albu je vetsinou stejne videt jen predni strana), anebo bych ho (za dlouhych zimnich veceru) necim podlepil - nejspis OPRAVDU precizne nejakym prouzkem napr. velmi tenky bankovni pasky (samozr. zadna izolepa apod).. Prece jen nejde o nic extra vzacnyho.. No a napriste bych pod. dopisy rozhodne takto bezhlave nestrihal/nerezal... vzdycky se nejdriv podivam proti svetlu a rezu/striham tam, kde to opravdu jde.. ...

To bych Tě chtěl vidět, co bys viděl proti světlu... Leda bys měl doma rentgen...V dopise byly ještě 2 pohlednice a kartička se zasunutými 6ti ** známkami. Vše přibližně o rozměrech toho dopisu.
Přistupoval jsem k tomu nikoliv bezhlavě, ale téměř jako doktor Barnard při první transplantaci srdce...

Á propos, Heydrich na dobírkové zásilce se vidí, řečeno slovy docenta Chocholouška, nejvýš tak jednou za 10 let. Stejně tak na balíkové průvodce. Jestli nějaké takové celistvosti máš, rád koupím, případně za něco "slušnějšího" vyměním...

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#10 - 12. 1. 2014, 19:21

elle napsal/a:

... anebo bych ho (za dlouhych zimnich veceru) necim podlepil - nejspis OPRAVDU precizne nejakym prouzkem napr. velmi tenky bankovni pasky (samozr. zadna izolepa apod)..

Elle, moc moc prosím - sežeň mi tu velmi tenkou bankovní pásku 😉 .

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.