Zaregistrován
23. 10. 2010
No nejdivnější je, že mi nejde obrázek otevřít:) Jinak všechny známky příplatkové, podfrankováno?, červený kříž již neplatil... co dále?
Zaregistrován
20. 7. 2010
Chytrej Jáchym 😉
Je to přesně tak. Celistvost je silně podfrankovaná, správně to mělo být minimálně 3,80 Kč, případně 4,60 Kč (v případě váhy nad 20 gramů). Ano, navíc Červený kříž už půl roku neplatil, takže podavatel nezaplatil ani polovinu finanční částky, kterou za takovou zásilku požadoval protektorátní německý erár. V podstatě "sabotáž", anebo umělina vyrobená až po válce...
Zaregistrován
20. 7. 2010
Čerstvý přírůstek do sbírky Heydrich z AUKRO aukce. Jen tak si říkám, zda pisatel tohoto listu záměrně provokoval (a koledoval si o Sonderbehandlung), anebo hujersky adoroval, by se zařadil mezi adepty na svatováclavskou orlici...
Obrázky:
Zaregistrován
7. 6. 2010
mas na mysli tie znamky vylepene do tvaru kriza a v strede sudruh Heydrich?
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
23. 10. 2010
elle napsal/a:
...+ nekolik arsiku- jen minuly rok jsem koupil z nemecka, usa a kanady dalsi 3 kusy - za velmi dobrou cenu - nejnizsi cislo je 007..
tak co elle, neděláš si zálusk na aukci B ?:)
Zaregistrován
23. 10. 2010
já bych to teda viděl na hujera... vzhledem k atmosféře by si asi nikdo moc provokovat nedovolil
Zaregistrován
20. 7. 2010
Tak, před časem jsem se tady rozčiloval nad "Zaříznutým Heydrichem", kteroužto specificky zabalenou celistvost jsem vydražil na Aukro. A nyní je tady další "dáreček"...
Vydražil jsem na Aukro pěkný dopis s čistou frankaturou v podobě 2 Heydrichů.
K tomu jsem u téhož prodejce vydražil Heydrichovský pravý horní rohák s vajíčky, kterých mám sice dost, ale chtěl jsem "harpagonsky" utilizovat poštovné.
No, a ten "dobrý muž" nevěděl nic lepšího než vložit ten rohový čtyřblok do toho heydrichovského dopisu a ten zalepit. Přičemž celé to pak ještě vložil do dalších ochranných papírových obalů a do obálky, kterou mi poslal.
Nad párou to odlepit nechci riskovat, páč bych zřejmě poškodil lep toho čtyřbloku, případně i ty nalepené známky. A když to rozříznu, tak jednak poničím obálku a jednak vím houby, jak je tam ten čtyřblok umístěný, takže ho také mohu říznout. No děs běs... ty lidi snad nemyslej.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 7. 2010
Tak, všechno je jinak. Teď, když jsem to ukazoval jednomu kolegovi, tak objevil, že dopis je z boku rozříznutý a vložený čtyřblok se tedy dá bez problému vyjmout.
Tímto se dotyčnému Aukro prodejci omlouvám a taktéž zdejší ctěné sběratelské komunitě, že jsem svou nepozornou blbostí otravoval. Byť, na druhou stranu, alespoň jsem se pochlubil hezkým dobovým dopisem... :-)
Zaregistrován
12. 8. 2017
Dobrý den,
mám nějakou fotokopii heydrichova aršíku.
Vzadu na fotopapíru je značka papíru: Leonar
Škoda, že ze scanu to moc vidět není.
Možná firma Leonar-Werke z Hamburku, co dělala i fotopapíry.
Napadá někoho, proč by si někdo fotil aršík?
Mám to vyhodit, nebo to má nějakou cenu?
Zdravím
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.