Zaregistrován
14. 9. 2008
Asi uz tady podobny dotaz nekdy byl, ale jake pouzivate zasobniky na znamky?
Koukal jsem, ze je hodne nemeckych znacek a kolega z prace mi doporucoval firmu FILUX (ceska firma).
Mam na mysli zasobnik, do ktereho bych umistil CSR znamky jako darek k narozeninam, tak aby to trochu vypadalo.
Za tipy predem diky.
Zaregistrován
9. 2. 2008
Opravdu už to tu bylo mockrát a je jedno, jaký si vybereš.Záleží na peněžence. Zásobníky Filux jsou výborné, ale protože se jedná u ruční výrobu jsou i cenově náročné.Podívej se sem a můžeš si vybrat http://eshop.infofila.cz/zasobnik-filux-a4-16-listu-barva-listu-cerna-937
Zaregistrován
23. 3. 2009
Pro svoji malou sbírku malých českých známek jsem na infofila.cz koupil malý (A5) zásobník Filux s bílými listy a vypadá to moc pěkně a úhledně. Pro větší známky bude vhodnější větší zásobník (A4). Filux doporučuji!
Zaregistrován
31. 12. 2011
Nedoporucuju Lecthurn (nejak tak). Zasobnik s albovemy listy je moc drahy a blbi.
Spatny nalepeny kapsy (spinave) a neporadek je v cislovani znamek (moze byt takto 5-1-7-15 cisla ve sporadane vychodu emise) k tomu dodam ze neberte krouzkove desky. Nejlepsi varianta je sroubove desky.
Ale absolutne dobrych desek neni, proto berte pro svou potrebu.
Taky dodam ze v Lechtturn je potreba vyterhavat znamky z blochu a sesitku, proto dopurucuji tentu variantu http://www.posten.ax/webshop/shop_items.con?ItemGroup=TILLB&ItemSubGroup=ALBUM vim ze je i jiny staty ale nemuzu razpoznat znacku. Na techto listu je vsechno v poradku a neni nic vyssi receneho jako v Lecthurn.
Zaregistrován
31. 12. 2011
Jediny minus je ze kapsy na par mm je mensi.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Zásobník a album jsou dva rozdílné pojmy. Tady se řeší zásobníky, nikoliv albové listy.
Zaregistrován
31. 12. 2011
ok sorry a diky. jste vite ze jsem cizinec. ale mozne pro nekoho bude to rada.
Taky poradim neuschovat znamky v zasobnikach moc dlouho.
Zasobniky je urciny jenom pro kratkodobne zacinani sbirky.
Zaregistrován
23. 10. 2010
Já bych naopak od Denta doporučil právě zásobníky Leuchtturm - používám je hojně a jsem spokojen. Při správném skladování (v suchu nastojato volně) mohou známky v zásobníku zůstat i dlouho, na rozdíl od dřívějších dob se dnes zásobníky vyrábějí se šetrných materiálů.
Zaregistrován
14. 9. 2008
Dekuji za postrehy a napady!!
Me se osobne dost libi FILUX (je sice drazsi, ale zase ma ty zasekavane radky a jsou pekne pruhledne, coz me nejak oslovilo nejvice). Nedavno jsem objevil doma album jeste po dedovi, znamky jsou tam hodne nacpane, takze potrebuji minimalne 1-2 alba navic, abych to trochu "provzdusnil"
Jinak to dedovo album byl zrejme nejaky predchudce FILUXU, odhaduji, ze 20 let na to album nikdo nesahl a znamky uplne v pohode. Takze ceska rucni vyroba proste slavi uspech🙂
Jinak ta nemecka alba asi taky nebudou spatna ...
Zaregistrován
23. 10. 2010
Je-li to zásobník na obalu s vyraženým "světem a 2 známkami", tak je to tuším stejný výrobce - filux papírny brno. Na těchto zásobnících jsou dle mého výhoda zasunuté pásky - známky z nižších řádků se lépe vyndavají. Možná by jen mohly být 2 mezilisty. Pokud jsou známky i po 20 letech zcela bez vady, je to určitě i štěstí - stává se, že se známky přilepily, nebo na čistých známkách byl četný obtisk na lepu. Nebo známky poškodil chlor, který se dával do pásků.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.