Zaregistrován
17. 2. 2012
Klasické albové listy (černé, bílé) oboustranné s páskami, které se vkládají do plastových průhledných desek a tyto desky se pak vkládají do kroužkové mechaniky v albu. Celé album se pak ukládá do zásuvné kazety. Uvedl bych i odkaz na konkrétní výrobek, ale nechci se nedejbože dopouštět nějaké reklamy.
Zaregistrován
7. 6. 2010
su to plastove listy kde su riadky z oboch stran v kruzkovom zakladaci, ked ano tak je to ok, len musia byt kupovane od overenej filat. znacky
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
17. 2. 2012
Ano, to je přesně ten systém. Jde o holandskou značku Importa. Používám od tohoto výrobce album na bankovky a s ním mám dobrou zkušenost.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Opravdu? Jak se to jmenuje? Plastové listy se obvykle do dalších průhledných desek nevkládají. Není to potřeba, protože známky jsou v nich zakryté celé.
Zaregistrován
17. 2. 2012
Nějak se mi nezadařilo to vysvětlit, snad mi nikdo neutrhne hlavu, když sem dám odkaz:
http://www.numismatika.name/Nabidka/Zasobniky-filatelisticke-C01.01.03./Baleni-5-filatelistickych-listu-do-alba-IMPORTA-V1black-card-insert-P598.html
Zaregistrován
6. 11. 2008
Než kupovat 5 listů za 220Kč(viz. předchozí odkaz), tak si raději koupím kvalitnější Leuchtturm 5 listů za 75Kč nebo 10 listů za 120-130Kč podle typu listů.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 2. 2012
Už jsem takřka rozhodnut, že pořídím klasické album, 64 stran, černé listy. U mého předchozího alba se uvolňovaly pásky a tak musím najít kvalitnější náhradu.
Zaregistrován
23. 3. 2009
Připadá mi to (Importa V1+black card insert) nepraktické. K dostání jsou černé oboustranné plastové listy, které se přímo zavěsí do kroužkových desek. Na výběr je několik výšek řádků. (Leuchtturm - vario, vario-plus, universal, optima, grande, R tafeln, G tafeln; Lindner - omnia, multi collect, uniplate, publica L; Safe - garant, variant, compact, compact A4)
Zaregistrován
9. 2. 2008
Osobně bych raději volila menší počet stran kvůli manipulaci. Nejprv si takový zásobník ochytej. I když teď jsem v rozpacích, co vlastně kupuješ. Album je to, do čeho vkládáš albové listy a to druhé, je zásobník na známky. Tolik filatelistická terminologie.😉
Zaregistrován
17. 2. 2012
Děkuji všem za rady a postřehy! Jsem delší dobu sběratelsky zanedbán a novými technologiemi ve filatelii zatím nepostižen. Rozhlížím se tedy, klikám, ptám se, píšu.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.