Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#61 - 1. 11. 2012, 21:37

Mám jen jednou. A z protěže jsem udělal výstřižek, ta obálka jako taková byla skutečně o ničem, navíc místy oškubaná. U hořce dali ty razítka aspoň 2 - jedno přes známku a druhé kontrolní, kde je datum. A sice jsem to nestudoval, ale zřejmě to odpovídá nějakému přesnému tarifu, pochybuju, že by zásilku pro mne firma tolik přeplácela. Něco jako dopis do ciziny do půl kila.

Včera mi přišel aukční katalog z Německa (ovšem maďarský) balený v igelitu s tou bílou samolepící páskou co se na ňu lepí známky se známkou, druhá nálepka s adresou a se zpáteční adresou, odeslaná pamětní razítko Sindelfingen. Pěkné, ale co s tím? Buď nechat celou přední stranu (není to "pytel". ale zatavená fólie po 3 stranách), Nebo vystřihnout jen tu nálepku se známkou a trochou okolí. (Já taky posílám příkazy s příležitostným razítkem, když je příležitost.)

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#62 - 2. 11. 2012, 17:05
Když novinky, tak se vším všudy. Ale "Hvězdný prach" jem už dostal i na obálce. Stejně tak ty vyšívané (ovšem razítko je na nich naprosto nečitelné). Balón a diamanty mi teda zatím nikdo neposlal a nevidím to ani moc reálně.😞 Tak mne napadlo - slavný aršík WIPA 1933 a Kde domov můj, jsou v podstatě taky dobové komerční sračky a dnes? Kolik stojí ta WIPA?

to je zly priklad, to bolo tlacene ocelotlacou to este pochopim, kvoli velkemu formatu, ale vydavat znamky s kadejakym prachom, korkom, vonou cokolady a vanilky atd...

maniac2728

Uživatel

Zaregistrován
29. 8. 2012

#63 - 2. 11. 2012, 18:19

Nejlepší alba Lechtrum, na choulostivější známky hawidky. Albumy vždy skladovat ve svislé poloze, jak knihy v knihovně.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#64 - 2. 11. 2012, 18:52

OK...udelam..😆

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#65 - 2. 11. 2012, 19:00

ja pouzivam roky od LU a som spokojny, vsetko ulozene v jednej skrini na stojato a zasobniky mam este ulozene v doskach kvoli prachu...

maniac2728

Uživatel

Zaregistrován
29. 8. 2012

#66 - 2. 11. 2012, 19:10

Desky na prach, jasné supr- další jištění, tepelné . A doporučuji i ty hawidky. I ve výstavních exponátech jsou známky v hawidkách.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#67 - 2. 11. 2012, 19:18

hawidky pouzivam iba na drahsie polozky pripadne pre mna vzacne polozky... a pouzivam cierne listy... na tych pergamenovych riadkoch tie znamky tak nevyniknu skoda...

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2011

#68 - 2. 11. 2012, 19:25

Leuchtturm a Lindner jsou nejlepsi,blankolisty si delam sam na pocitaci a znamky
davam do hawitek,ty kupuju v blocich a prirezavam si je sam,na alba nesmi chybet ani Schutzkassette proti prachu,skladuju svisle ve skrini,ktera je v mistno-
sti se stalou teplotou a vlhkosti.Vyplati se do techto veci investovat,nebot to vse
chrani nase milacky....

kefidlo

Uživatel

Zaregistrován
9. 10. 2012

#69 - 2. 11. 2012, 21:37

no lindera tu dost haní za volné pásky...

vyštudovaný rytec kovů - filatel - lolek .)

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#70 - 3. 11. 2012, 01:29
to je zly priklad, to bolo tlacene ocelotlacou to este pochopim, kvoli velkemu formatu, ale vydavat znamky s kadejakym prachom, korkom, vonou cokolady a vanilky atd...

Maďaři vydali známku na hliníkové fólii už v roce 1956 (? no, teď to přesně hledat nebudu) nebo s přítiskem na lepu (naše pošta dělala taky podobné věci) a sběratelé bankovek vědí, že nouzovky se tiskli na kde co. V Africe zase "tiskli" známky na psacím stroji, okupační přetisky dělali kdoví čím (i z brambor, podle mne), už za R-U se známky lakovaly ... a ne vždy to bylo kvůli nutnosti poštovního provozu. Jsou známky samolepky, automatové, s kupóny pro přítisky, vlastní ... a my, sběratelé, to furt kupujem!
A dneska se už taky netočí čb němé filmy, ale barevné, širokoúhlé, dolby, quatro stereo, 3D ... takže kdoví co nás ještě čeká. Třeba jednou známky nebudou placaté, ale 3Da to ne jen zdáním, ale skutečně (ony už ty "diamanty" dost trčí ven).

Tak mne napadá - ty ruské známkomince, nikdy jsem to neštudoval, ale na dopise to asi bude vzácnější, že?

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.