Zaregistrován
6. 2. 2008
Z fotky vypadá v pořádku. Ale je třeba to vidět naživo. Zdařilá falza z fota poznat nelze.
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
24. 3. 2010
Včera mi dorazil denár so značkou "I" medzi ramenami kríža, ktorú niektorí autori (Hlinka) radia do bratislavskej mincovne. V jednom článku túto hypotézu vyvrátil aj Marek Budaj a väčšinou je uvádzaná ako nepriradená. Môj názor je, že je to značka Jacoba Ventura, ktorý pôsobil ako komorský gróf vo viacerých mincovniach (napr. Košice alebo Smolník).
Obrázky:
Zaregistrován
17. 9. 2009
Myslíš si že ten denár je u teba štastný? Ak by si mal pocit že nie, vedel by som sa o neho postarať. Teraz vážne.. pekná minca I sa často nevidí a jedného dňa príde čas kedy ludia tieto naše drobné uhorské mince ocenia. Otázka je, či budeme ešte žiť🙂
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
12. 8. 2006
Podle fotky vypada ten dukat OK, ale opravdu by bylo potreba ho videt nazivo. Kazdopadne mikroskop nebo "pristroje" jsou zpravidla k nicemu a bud je pouzivaji pro efekt nebo nevim... ;-)
Zaregistrován
24. 3. 2010
Lukáš, ešte vydrž, renesancia mincí volených kráľov nastane. Zaujímavé veci z trhu už zmizli. Ale ako píšeš, správna otázka nie je či ale kedy.😃
Zaregistrován
24. 3. 2010
Vassilij, vnímam ťa tu od začiatku ako veľmi skúseného numizmatika a zaujíma ma, prečo by si uprednostnil posúdenie mince na ruke pred "vyšetrením" pod prístrojom napr. u spomenutých MaCh. Ja od určitého obdobia neverím dukátom volených kráľov vôbec. Na druhú stranu som ich v ruke držal len pár kusov.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pekný denár,dávnejšie som tu dával viacej variant s minc.značkou písmena I.
Niečo pribudlo niekedy nafotím.Stredo, až by bol záujem mám navyše ten typ,
ale v horšom stave.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Som zvedavý. 🙂 U teba si pamätám zaujímavé série denárov so značkami alebo aj siglami u Arpádovcov.
Zaregistrován
17. 9. 2009
vassilij dakujem za nazor. Preco si myslis ze mikroskop je strata casu? Ja sa vzdy tesim ked mam moznost prezriet si mincu pod stereo mikroskopom a dokaze mi ukazat skutocne dolezite veci.
Zuzi posli mi prosim foto
lukasstredansky gmail
Zaregistrován
17. 9. 2009
Vsetci mame svoje muchy, ale MaCH su na tom ohladom posudzovania pravosti podla mna viac ako dobre. Pamatam si jeden rozhovor so starsim Elizejom. Povedal mi vec ktoru si od vtedy pamatam. Bol som vtedy cerstvo skonceny student napriek tomu sa so mnou bavil velmi slusne a vysvetlil mi ze v numizmatike plati to iste co pri zbiereni hub ak si nie si 100% isty nemal by si to jest, nazval to hubarskou metodou...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.