Zaregistrován
24. 3. 2010
Značky na facctoryho minci ma privádzajú na myšlienku, či záhadné značky na mojej minci nebudú tiež ležaté ale obrátené N-ká. Môže byť?
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zigmund-luxembursky_post_-253354#post253354
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
25. 4. 2007
ano, tiež si myslím že to tak je..obrátené ležaté N-ka
Zaregistrován
10. 6. 2006
Myslím že sme tieto značky na sigurovej minci už rozoberali, je celkom sranda ako sa pomaly ale isto posúvame...😉 Jasné že sú to ležaté n-ká, teda mincovňa Nagybánya, človeka nenapadlo pozrieť na prehľad značiek u Kujovského a Hunku. Aj keď treba priznať, že Jano presne túto kombináciu nepozná a keď ju nepozná Jano, tak je to nepublikovaná značka.😉 Gratulujem sigur, ja si nemôžem pomôcť, ale tento najnehodnotnejší Žigmundov šrot mám naozaj veľmi rád - vždy sa tu dá veľa objavovať.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ešte niečo málo k ikonografii Redwitzových denárov od Hunku a Sojáka:
"Denáre M. Redwitza sú zaujímavé aj z hľadiska námetov, ktoré sa na nich objavili. Na averze nesú kríž, znak Rádu nemeckých rytierov, teda aj ich predstaviteľa komtúra Redwitza. Na druhej strane je postava držiaca dva predmety. Na uhorskej verzii Redwitzových denárov, razenej ešte v Uhorsku asi v Budíne, Kremnici a Sighisoari, je palcát a zemské jablko. Na minci razenej v neznámej mincovni vo Valašsku, postava drží ľaliovité žezlo a kríž. Jednotlivé varianty denárov sa od seba dosť líšia. Rôznym spôsobom sú stvárnené nielen postavy vládcov, ale aj ich atribúty a doplnkové mincové značky."
HUNKA, J. - SOJÁK, M. Zaujímavé námety na minciach typu Redwitz v kontexte nových objavov. In: Z. Šustek (ed.): Sborník súhrnov referátov z medzinárodného numizmatického sympózia, Humenné 13.-16. 9. 2007,
Humenné, s. 16.
Zaregistrován
10. 1. 2013
Našiel som dalšiu značku
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ktorú? Alebo akú? 🙄
Zaregistrován
10. 1. 2013
s bodkami pri križi
Zaregistrován
10. 6. 2006
Zuzi, môžeš sem dať lepšie a hlavne väčšie foto? Skús bez výrezu, celý denár.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Čo sa týka tohto parvu, čo myslíte? Je hodný 16,-€?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.