Zaregistrován
24. 3. 2010
Celkom by ma zaujímalo, čo vás viedlo k tomuto záveru. Ja ako laik by som si tipol, že sa jedná o falzá razené na niektorých hradov zo striebra získaného ostrihaním oficiálnych razieb.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Oliver, chápem čo chceš povedať, ale toto je trochu radikálnejší pohľad na vec, veci neboli len čierne albo biele. Ku koncu vlády Žigmunda Luxemburského dochádzalo k oficiálnym razbám mincí v oficiálnych mincovniach, s požehnaním panovníka. Máš pravdu v tom, že sa jednalo de facto o falošnú mincu - ľudia a používatelia týchto výrobkov (ktorými mince samozrejme sú), boli klamaní, nakoľko minca vyzerala strieborná a pritom mala medené jadro. Na druhej strane sa v dnešných časoch predsa len rozlišuje medzi týmito razbami (ktoré ty radikálnejšie nazývaš falzami) a mincami ktoré boli razené mimo oficiálnych mincovní, teda vo falšovateľských dieľňach. Toto je to kritérium, ktoré je pre numizmatikov (ako to tak chápem) kľúčové.
To sigur: My s Budajom sme mali rovnaký názor na to, že "hlavne u posledných širokých denárov komolené opisy nie sú kritériom fálz", potiaľto som sa vyjadril presne, ostatné naozaj musím preformulovať. Nemyslel som to tak, že všetky skomolené opisy na širokých denároch sú určite pravé, ale myslel som to tak, že určite všetky nie sú falzá, ako sa doteraz predpokladalo.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ok, ale aj tak si mi neodpovedal. Alebo tie argumenty chcete publikovať?
V podstate z pohľadu štatistiky je väčšia pravdepodobnosť, že niektorá z mincí so skomoleným opisom je oficiálna ako, že všetky mince so skomoleným opisom sú falzá 😉 Takže máte recht 😃
Zaregistrován
10. 6. 2006
sigur napsal/a:
Ok, ale aj tak si mi neodpovedal. Alebo tie argumenty chcete publikovať?
V podstate z pohľadu štatistiky je väčšia pravdepodobnosť, že niektorá z mincí so skomoleným opisom je oficiálna ako, že všetky mince so skomoleným opisom sú falzá 😉 Takže máte recht 😃
Všetko tu zas vysypať nechcem, pracujem skutočne na článku ktorý sa tejto problematiky týka. Záver si vystihol presne. 😎
Zaregistrován
10. 6. 2006
Jedno vydarené falzum od Robbieho.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
10. 6. 2006
Len som na začiatku mincu postrehol, samozrejme gratulujem. Dnes si potrebujem niečo dôležité dokončiť, tak som sem len nahliadol, blížia sa u nás matury, tak mám hlavu inde. Ale buď v noci, alebo zajtra sa Karlíkovi povenujem a všetko prečítam, teším sa na to, bohužiaľ teraz nemám ani sekundu... 😞 A vieš, že na tvoju mincu sa "chcem trochu pripraviť". 😉
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
10. 6. 2006
Dostal sa mi do ruky jeden veľmi zaujímavý hromadný nález a tieto maškrtky boli jeho súčasťou.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 4. 2007
Zaujímavý nález,obsahoval viac týchto denárov Unger 448?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.