Zaregistrován
10. 6. 2006
Mne sa to nechce celé rozoberať znova. Samozrejme nehovorím že mám absolútnu pravdu, to by som nikdy netrvrdil, ale na túto tému odporúčam prečítať si znova túto problematiku tu:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/ludovit-i-z-anjou-11669x3
Zaregistrován
20. 9. 2011
Práveže som si to pozorne prečítal skôr, ako som začal písať. Tiež sa s tým nemienim ďalej zapodievať a pripúšťam, že tam môže byť aj stopa po kružidle.
Súčasne ale tvrdím, že je pravdepodobné, že dlhé brvno nebolo puncované naraz. Chcel som len vyjadriť svoj technický názor, ako by sa dal taký dvojkríž čo najjednoduchšie zhotoviť. Razidlo v tvare "+" je jednoduchšie ako dvojkríž.
Možno máte pravdu s Korunkou obaja 🙂
Howg.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Možno by naozaj nebolo od veci keby sa táto téma rozoberala ďalej, ale mám dojem, že ja som povedal všetko. Keby sa k tomu vyjadril ešte niekto, rád to uvítam, ale aby sme to stále rozoberali iba dvaja, v tomto prípade traja?
Zaregistrován
24. 3. 2010
Archy má recht. Takýchto stôp po kružidle som videl kopu, nikdy som ale nevidel, že by bolo niektoré rameno očividne nakrivo, rozdelené v strede a navzájom posunuté, atď...pre mňa to bolo v podstate uzavreté už pri saracénoch, preto sa mi ani nechcelo k tomu niečo písať...
Dajte tu radšej nejakú zaujímavú mincu... 😉
Zaregistrován
24. 3. 2010
Dostal sa mi do ruky tento celkom pekný parvus, navyše je to varianta s "M" namiesto jednej z koruniek.
Je to Huszár 581 a zaujímavé je, že Pohl túto variantu vôbec nerieší.
Rozmýšľam, čo znamená to "M". Vychádza mi, že by to s najväčšou pravdepodobnosťou mohla byť značka komorského grófa Markusa z Norimberku. Navyše, podľa Huszára sa na tomto type neobjavujú iné mincové značky.
Môže byť?
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Toto je naozaj utešená mincička, krásny stav a zaujímavý variant - gratulujem. Je to určite Markus z Norimbergu, nikto iný písmeno M ako značku nepoužíval. Krása, dávam za "A"!
Zaregistrován
28. 6. 2008
Gratulace, opravdu krásný kousek!!!
No, inspirovalo mne to, abych sem dala taky něco, i když si nejsem moc jistá, zda nejsou spíše pro ostudu 😆 . Tak snad jen kvůli značkám- ten druhý je asi stejná varianta s M místo koruny. Ten první má pod erbem značku podobnou jako W???? A třetí je "n". Zajímal by mne názor na toho s tou značkou pod erbem. (PS fotila jsem jen stranu se značkou, jsou to tři různé mince)
Obrázky:
Zaregistrován
18. 2. 2012
Hezké kousky! Přidávám taky jeden parvus, tentokrát s českým lvem v erbu.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Nejako sme sa s tými parvami rozbehli, tak som ja mrkol či doma niečo zaujímavé nemám. Aby sme začali od toho najhoršieho, tak tu by som potreboval poradiť, naozaj neviem či dobre vidím, alebo nie. Je to katastrofálny stav, ale zdá sa mi že nad erbom vidím nejaké značky. Na ľavo od S je niečo čo pripomína A, lebo X? K? Napravo od S to vyzerá na V? Naozaj neviem, poradí niekto?
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
Pri druhom už mám jasnejšie, aj keď druhá značka je nedorazená, zrejme pôjde o P 119-61 - Pécs, je tak?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.