Zaregistrován
21. 12. 2008
Mám tu jeden neviem, či denár alebo obol
Každopádne minca Žgmunda Lexumburského. Priemer je od 0,9 do 1,0cm
Hmtonosť je cca 0,33g
Mal som aj denáre žigmunda, ale tie sa mi zdali dosť väčšie ako je toto preto sa domnievam, že by sa mohlo jednať o obol.
Nemyslím si, že to je orezaný denár, ale ktovie možné je všetko.
Tu je foto.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 12. 2008
No takže práve som si pozrel Ungera a zistil som, že Zigmund žiadne oboly nerazil, ale stále mi to príde na denár dosť malé 😁
Zaregistrován
24. 3. 2010
Je to orezaný denár. Jasne je vidieť, že chýba skoro polovica opisu.
Zaregistrován
14. 3. 2008
také jsem našel tenhle parvus zajímalo by mě to písmeno asi r do jaké mincovny ho zařadit.dík
Obrázky:
Zaregistrován
6. 8. 2008
To nie je označenie mincovne, ale slova Rex (prípadne Regnum). Vľavo je V ako Vngarie a nad erbom S ako Sigismund (alebo Sigismundi). 🙂
ego
Zaregistrován
21. 12. 2008
Sigur diky za upresnenie
Zaregistrován
30. 9. 2010
S - V - R
sigismund - vngariae - rex
je to na vsetkych parvoch.
plus sem-tam sa najdu aj pismenka/znacky navyse.
inak, mam tu zhodou okolnosti hromadku quartingov Zigmunda,
od dobreho striebra cez billon az po takmer medene razby, mozno aj nejake dobove falza.
a tam tie znacky (medzi ramenami dvojkriza) su este ovela pestrejsie.
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
10. 6. 2006
Mám tu dva zaujímavé quartingy, zaujímajú ma z bádateľského hľadiska, v zbierkových stavoch nie sú. Ide o to, že pravdepodobne nesú znamienka, ktoré Pohl nepoznal, preto ich tu uverejňujem. Nie je to žiadna rarita, určite sa ukážu ešte desiatky znamienok na uhorských minciach (rôznych nominálov) ktoré Pohl jednoducho nepoznal, ale ako hovorím, publikujem to tu ako malú zaujímavosť.
P.S. Tie obrázky s fixou, to bol môj chabý pokus opísať obrazec ktorý vidím na minciach...🙂
Obrázky:
Zaregistrován
10. 6. 2006
... zaujímavé je, že som obrázky zmenšoval aby som sem nedával nejaké "hovadá" a server mi to sem aj tak zväčšil... škoda, menšie vyzerali lepšie, znaky boli lepšie viditeľné...
Zaregistrován
17. 8. 2010
Kdyz na to kliknes tak se to (logicky) zmensi🙂...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.