Skôr by tam mohlo figurovať v nejakej modifikácii to W, ako píše Pavel. Nekupuj to, nemá to význam, kvalita to nie je a nebude to asi ani nič svetoborné - neznáme. Fotka je mizerná, keby ti to prišlo a nafotil by si to znova, všetci by sme sa možno nasmiali.🙂 Z tejto fotky neidentifikujeme nič.
Ty bláho, neviem to nájsť, quarting (456) je vyobrazený len na strane 31 v jedinej perokresbe. Je pravda že ja Ungera veľmi nevyužívam, mám toto len jeho časť s obrázkami a chýba mi textová časť? Daj vedieť, najlepšie by bolo keby si sem hodil ten útvar, nech vidíme všetci.
Ahoj, mám tu jeden uherský denár Lišky Ryšavé, 0,54 g. V tomto období jsem úplný greenhorn. Našel jsem jen, že opisy budou MON SIGISMUNDI / REGIS UNGARIEETC.
můžete mi k tomu prosím sdělit něco víc? (mincovna/mincmistr/, co to je za erb, odkaz na literaturu, co znamená "mon", prostě, co se z toho dá ještě vyčíst) Díky moc ;-)
Obrázky:
Je to najbežnejší Žigmundov denár, typ ako Pohl 117-16, značka n pod dvojkrížom, M nad štítom (je videiť len časť), teda mincovňa Nagybánya, komorský gróf Markus z Norimbergu. MON. = MONETA - minca; SIGISMVNDI - Žigmunda, Židmundova; REGIS VnGARIE ETC = Kráľovstvo Uhorské et cetera - atď.; štvrtený štít s arpádovskými brvnami a brandenburskou orlicou...
díky moc za naprosto vyčerpávající odpověď ;-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.