Zaregistrován
28. 6. 2008
Ano, děkuji, už jsem našla povídání na str. 29
Zaregistrován
13. 9. 2012
Dotaz trochu mimo téma...
Věděl by někdo, kdo se snažil získat uherskou korunu během panování Zikmunda Lucemburského v Uhrách?
Zaregistrován
21. 1. 2015
Vedeli by ste niekto poradiť s určením značky na Žigmundovom ducate?
prvé písmeno je slabo vyrazené a mohlo by to byť K. To druhé vôbec neviem. Ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Jediné, čo mi to momentálne pripomína, je značka, ktorá sa objavuje na dukátoch. Problém ale je, že sa používala cca 20 rokov pred razením ducatov. Takže som asi mimo...
To prvé písmenko je "K" alebo niečo iné?
Obrázky:
Zaregistrován
1. 8. 2010
taká značka sa vyskytuje na dukátoch z roku 1424-1427 Kremnica Rosenfeld Dávid,
info kniha od A. Lengyela
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Do tej knihy som chcel pozrieť doma, toto bolo podľa Pohla (Ungarische Goldgulden). V tom prípade by to teda mohlo byť ono. Gratulujem, veľmi zaujímavé a samozrejme aj vzácne. 😉
Zaregistrován
21. 1. 2015
Vďaka páni za pomoc. Bude to teda Kremnica rok 1427, keď sa začali raziť strieborné ducaty.
Zaregistrován
17. 9. 2009
Chlapi s takymto parvusom ste sa uz stretli? Mna velmi potesil.
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
23. 8. 2016
Dobrý deň! Neviem, že či bol môj dotaz pod č.848 osobný alebo nedajbože urážlivý, hoci to bola len otázka k určeniu ale ani po dlhej dobe som zatiaľ nezaregistroval odpoveď na moju prosbu.Ak to z nejakého dôvodu nie je možné prosím len o krátke ohlásenie sa. Ešte raz ďakujem a ak vyrušujem, tak dajte vedieť a ja sa podľa toho zariadim.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zdravím Ivan,
tvoj dotaz bol slušný a správne položený. Za seba len toľko, že najprv sa mi nechcelo reagovať a predpokladal som, že sa ozve niekto iný, lebo sa jedná o bežné mince. No a potom som na to zabudol, takže sorry.
Áno, okrem 3. sú to všetko mince Žigmunda Luxemburského. Prvé dva sú kremnické denáre so značkou K-L (Leonardo Bardi) a K-+/S (Johannes Siebenlinden).
č.3 je podľa všetkého denár Vladislava I., značka I-h.
- a 5. sú Žigmundove quartingy a posledný je parvus. Vedľa S nad štítom má značku, ktorú neviem prelúštiť, na quartingoch sa mi to nechce lúštiť. Ak sa mi ozveš cez súkromnú správu, môžem ti poskytnúť Pohla, kde si to môžeš dohľadať. OK?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.