Zaregistrován
21. 1. 2015
Pred časom tu bola diskusia na tému orientácia opisu verzus Kríž so značkou na Uhorských denároch Sigismunda. Naďabil som na tieto dva denáre z Nagybánye, značka n-S s opačnou orientáciou opisu.
Žigo nie je u zberateľov až tak obľúbený, pre bežnosť a nízku kvalitu nominálov. Je to skôr štúdijný materiál 😎 .
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2015
Ešte jedno pekné falzum razené možno v Rimavskej Sobote 😆 👿
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2015
Mikuláš síce už chodil dávnejšie, ale prečo nie aj na Vianoce. Tu je jeden so značkou. Ak už máte šalát hotový potešte sa. Želám nám plodný rok plný podnetnej diskusie :-).
Obrázky:
Zaregistrován
13. 1. 2018
Pozdravujem, chcel by som sa spýtať, či má niekto nejaký nápad o akú mincovňu by mohlo ísť, ide o quarting. Pod zoom mikroskopom nič nevidím a pod lupou sa mi to zdá ako K P alebo B P ale neviem o tom že by takéto mincovne existovali. Ešte mi napadlo či nemôže ísť o klasickú značku K B a to spodné bruško Bčka je neviditeľné. Lepšiu fotku asi neurobím potom už je to veľmi rozmazané. Prosil by som o názor
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
vic nez foto pod lupou by pomohlo fotku oriznout. je to snadne, zvladne to kazdy. z tohodle bych to lustit nechtel ani nahodou:
Zaregistrován
13. 1. 2018
Dakujem za upozornenie, neviem vsak ci to nieco pomoze, snad ano, naozaj neviem ako by som to mohol lepsie odfotit
Obrázky:
Zaregistrován
13. 1. 2018
jeden zberateľ mi napísal, že si myslí že ide o značky KL a teda by malo ísť o komorského grófa Petra Langa, mohol by mi niekto prosim este vysvetlit co znamena termin komorský gróf?
Zaregistrován
15. 7. 2007
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/uhorske-mince-grosoveho-obdobia_post_-149427#post149427
to L se mi tez zda celkem pravdepodobne
Zaregistrován
21. 1. 2015
Mne to pripadá ako B-n Buda
Zaregistrován
24. 3. 2010
Tiež sa zatiaľ prikláňam k B-n. Chcelo by to viac fotiek z rôznych uhlov.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.