Zaregistrován
24. 3. 2010
Túto mincu som už niekde videl a nie som si istý, či je to uhorská razba. Korunky ani sv.Ladislav mi ikonograficky do Uhorska nesedia. možno skôr Rumunsko alebo Moldavsko. Podľa mňa oproti "O" nie je korunka ale nejaké písmenko. W, M alebo omega.
Pohrobok razil mince s "Jánošíkom".
Zaregistrován
24. 3. 2010
Asi to bude Uhorsko, ale zrejme nie Žigmund. To foto je z nejakej aukcie?
Zaregistrován
10. 3. 2009
sigur napsal/a:
Asi to bude Uhorsko, ale zrejme nie Žigmund. To foto je z nejakej aukcie?
Len som odstránil daktyloskopiu😉
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/zigmund-luxembursky-1387-1437-_post_-521612#post521612
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
21. 1. 2015
to Fidzi:
vraciam sa k téme otočených opisov voči krížu s mincovou značkou.
Na prvom obrázku nS Nagybanya posunutý a normálny opis. Ten prvý je skomolený, možno dobová napodobenina.
Druhý obrázok Sibiň oba posunutý opis.
Tretí obrázok Nagybanya n-niečo, na oboch posunutý opis + to niečo opačne orientované na každej minci.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Fukiwara, ďakujem za obrázky. Takže by sa to dalo zhrnúť - chybná orientácia opisu/mincovej značky pri denároch Žigmunda Luxemburského sa vyskytuje v určitom veľmi malom percente ako chyba pri výrobe razidla. Výskyt chyby závisí od mincovne a kvalite jej práce. Nie je to bežná záležitosť, ale ani úplne ojedinelý jav.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám ešte tieto,u B.L je otočená aj mincová značka oproti krížu.Pri značke n-? je to ako u prezentovaných mincí a poslednú som tu už dával.Pekná minca v razobnom lesku to sa tak často nevidí.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 3. 2009
Díky Zuzi. Veľmi pekné variácie chýb. Tá posledná minca je vážne krásna, ale ani ostatné nezaostávajú. Aspoň viem, že okrem odrbancov existujú žigmundove denáre aj v peknej zachovalosti.😉
Myslím, že už sme tu značku B-L riešili... Pohl ju prisudzuje Bude, ale my veľmi dobre vieme, že značka B-L môže byť jedine Blava... 😃
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 1. 2013
Na tých drobákoch je stále čo riešiť a to sa mi na denároch páči.Dík Fidzi,je radosť na ňu pozerať keď ju mám v ruke.😕 A ako som písal u bežných denároch Žigmunda, čo sledujem toho moc nebude.Bolo by dobré keby sa viacerí pozreli na tie bežné denáre u seba,či niečo nájdu a dali sem foto.
Zaregistrován
10. 3. 2009
Preto denáre milujem. Ak si kúpim lot 100 denárov, tak bude s vysokou pravdepodobnosťou každý úplne odlišný. A môžem sa s nimi zabávať celý rok.😉
Zuzi napíš mi na fidzi_@post.sk (áno je to s podčiarovníkom). Ďakujem.
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 1. 2013
Pridám ešte jednu variáciu,mincová značka N-S otočená oproti krížu.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.