aliquis:
samozrejme, nema zmysel rozbijat kamene o ktore nahodne zakopavas cestou do prace.
ale inak ano, na overenych odkryvoch to moze priniest vysledky.
tiez doporucujem pozorne prehladavat sutinu, napr. v kamenolomoch kde sa tazia sedimentarne horniny. na slovensku vetsinou rozne vapence.
jacisin76@yahoo.com

..ano, je to tak. Jednoduše v literatuře o zkamenělinách zjistíš, kde jsou lokality a pak už jen stačí narazit na správnou vrstvu. Taková místa jsou však pod nájezdy hledačů pleněna. Když víš, kde se nachází, pak můžeš tlouci do kamenů, zda po rozbití nalezneš. Ona ta znalost lokalit nemusí být ani tak nutná- stačí prozkoumat okolí, kde se vyskytují sedimenty- usazeniny, jako vápence, pískovce, opuky a pod. a prostě jen pátrat. Nejvíce sedimentů se nalézá od Berounska, Prahu, Mělnicko, Kralupy n. Vltavou. Tam kam se vleze, tam se něco najde. Takových oblastí se sedimenty bude po republice dost..

trosku to tu ozivim,
posledne 2 vzorky trilobitov co mi ostali zo zbierky z detstva.
Paradoxides gracilis a Elipsocephalus hoffi.
na inzerat v casopise ABC sa mi vtedy ozval jeden pan, a poslal mi zopar skamenelin,
k tymto si len pamatam ze v sprievodnom liste mi napisal ze udajne pochadzaju z mist kde kopal sam p.Barrande.
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.