Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

xxJERRYxx

Uživatel

Zaregistrován
31. 5. 2011

#91 - 30. 3. 2013, 11:49

Nevím o tom, že bychom měli nějaké třídy (nevyznám se). Prostě doporučený balíček. Neříkám, že to musí být doručené v úterý. Středa je v pohodě, čtvrtek už moc ne. Ale pátek? No, hlavně, že to vůbec dorazilo🙂

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#92 - 30. 3. 2013, 12:04

Pred veľkou nocou pošty (aspoň slovenská) má vždy problém včas doručovať napr.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

elle

Uživatel

Zaregistrován
9. 11. 2006

#93 - 30. 3. 2013, 12:45

Ja si pred 14 dny objednaval novy madlo k mrazaku Zanussi (bylo praskly). Na netu jsem ho objednal ve ctvrtek, v patek mi emailem prisly platebni udaje (cislo uctu, variabilni symbol), jeste v patek jsem ho z banky zaplatil. V utery ho odeslali a ve stredu jsem ho mel doma ve schrance (posilali ho v bublinovy obalce - cena postovnyho byla 37Kc).
Dostal jsem ho druhej den po odeslani (z Chotebore do Prahy).
Takze ja osobne si rychlost posty stezovat nemuzu.

elle34 (zavináč) upcmail.cz

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#94 - 30. 3. 2013, 19:04

Já jsem posílal (obyčejně) ve čtvrtek odpoledne vzorky architektovi do Prahy a ten je v pátek v devět měl na firmě. Samozřejmě mám i jiné zkušenosti, ale celkově je to tak max řádově v procentech případů...

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#95 - 5. 4. 2013, 10:54

Vypadá to, že pošta má problém i po Velikonocích. Prioritní doporučený dopis z Vídně, odeslaný v úterý dopoledne, doteď nedorazil a když jsem pošťačce řekl, že mi sice nedošel lísteček, ale že mám zkušenosti že to do dvou dnů obvykle chodí, tak na mne koukala jako na naprostého debila.
Takže asi tak.. 150 km vzdálenost a doručení trvá 3 dny (pokud teda budu mít štěstí a dnes to dojde, což je mi ale už docela na nic, protože jsem to potřeboval dostat před víkendem a lísteček o nezastižení mi přijde až v pondělí), kdyby to šel pošťák pěšky, tak by byla rychlost zhruba stejná.
Neříkám, že někdy pošta nepřekvapí (dvakrát přišel dopis ze Slovenska do 24 hodin), ale podobných excesů, kdy něco mají doručit teoreticky do druhého dne a 3-4 dny se nic neděje, nejsou pořád žádné vyjímky.

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#96 - 5. 4. 2013, 17:29

u mna bezne ked poslem list do CR v pondelok tak pride vo stvrtok...

jan322

Moderátor

Zaregistrován
27. 12. 2009

#97 - 5. 4. 2013, 17:56

V poslední době jsem kupoval nějaké mince v Německu a zásilky jsem měl doma třetí den od zaplacení. Z Belgie mi dokonce posílali minci na Štědrý den (razítko na dopise 24.12.).
Ale abych jenom nechválil: Asi před měsícem jsem si objednal knížku v Maďarsku, zaplatil jsem ji kartou, odesílali ji na druhý den, ale dlouhých 11 dnů někde bloudila (kdo ví přes jaké státy to šlo, než někdo přišel na to, co je to ten CSEHORSZÁG vlastně za stát)😃

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#98 - 5. 4. 2013, 18:33

Maďarská pošta je známa dlhými dodacími lehotami. A je to jedno či do zahraničie, alebo u nich v tuzemsku.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

dnewman

Uživatel

Zaregistrován
11. 8. 2011

#99 - 6. 4. 2013, 11:11

Máte někdo prosím zkušenost s poštou do Venezuely? Poslal jsem přesně před měsícem doporučenou zásilku a ještě nebyla doručena. Kolega ve Venezuele poslal zázilku mně a taky nebyla zatím doručena - téměř za 5 týdnů. Je normální, aby dodací lhůta byla takto dlouhá, když např. do Argentiny byla zásilka doručena za 5 dní?
Díky

dnewman@seznam.cz

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#100 - 6. 4. 2013, 12:18

Argentina je přece jen relativní civilizace.
Záleží na tom, kam/odkud to má být doručeno, pokud do nějaké vesnice v horách, tak to může chvíli trvat🙂 I když je samozřejmě pravděpodobnější že si to někdo přivlastnil.
BTW doporučený dopis je sledovatelný a pojištěný do 500 Kč.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.