Zaregistrován
23. 2. 2009
Paul napsal/a:
Zásilky do zahraničí -
už nějakou dobu poště nefunguje sledovač zásilek, (konkrétně zásilky do zahraničí), měl jsem takhle nezvěstnejch cca 5 zásilek, volal infolinku a tam mi řekli, že nevědí.....obrátil jsem se na poštovního ombudsmana, nějaká bába to je....ta mi odpověděla "sledovač bezvadně funguje", poslala screen dvou zásilek do Prahy a Zlína, přitom jsem jí jasně psal - nefunguje pro zahraniční zásilky.
Zavola jsem znovu na infolinku a vyjebal je, ženská se přiznala, že maj problémy s funkčností a vše bude v pořádku začátkem příštího měsíce. Napsal jsem tedy znovu ombudsmance, není člověk na svém místě, když neví základní informace - odpověděla "sledovač není placenou službou, nemůžete vyžadovat jeho funkčnost"... přitom mi pošta ani nebyla schopná říct, jestli moje zásilky aspoň už předala do rukou pošty cílové země!
No k posrání!
A co zkusit sledování v cílové zemi, kolikrát to funguje lépe než u nás.
Zaregistrován
4. 7. 2010
ikanek - to samozřejmě vím, ale české poště dost dlouho trvá než jim to předá do rukou, chtěl jsem po poště aspoň doložit ve sledovači datum odeslání a datum předání do rukou zahraniční pošty.
Dostal jsem se do situace kdy 14 dní nikdo nevěděl co s mojí zásilkou je a kde leží, někde v ČR v depu nebo nevim. A tuhle situaci jsem už řešil x krát.
Zaregistrován
13. 8. 2012
Nežilo by se lépe bez "sledovačů zásilek" ? Pamatuji, když jsem před 1990 posílal korespondenci do Izraele, Švédska tak to napětí zda se to tam dostane :-) a kupodivu byla úspěšnost 100%...Na druhou stranu pokud ČP toto nabízí jako službu a je úplně jedno, že bezplatně tak by to mělo fungovat.
Zaregistrován
19. 5. 2010
Pošta dle svých podmínek může takto doručovat zásilky. Taky se mi to nelíbilo, tak jsem to změnil. Stačí si vyžádat formulář pro změnu (možná je i na netu) a zvolit jednu z dalších možností:
- doručovat pouze mě
- doručovat pouze členům mé domácnosti.
Jinak jste měl ještě štěstí, že to dali sousedům, zásilku můžou dát komukoli kdo se vyskytuje na dané adrese.
Zaregistrován
4. 7. 2010
No jo, jenže já posílám věci, který si lidi zaplatěj, takže bych se bez toho napětí obešel 😃
Zaregistrován
12. 1. 2010
rst: to by me pak zajimalo, proc po mne na poste pri vyzvedavani ulozenych doporucenych zasilek vzdycky chteji obcanku? Logika materske skolky.
Vypada to, ze stejne jako Telecom sveho casu dokopal temer vsechny lidi vcetne duchodcu k zruseni pevne linky, Ceska posta chce dokopat sve zakazniky, aby konecne zacali pouzivat kuryrni sluzby apod.
Zaregistrován
15. 7. 2007
i ja mam nekolik mesicu starou a prekvapivou zkusenost. ve schrance jsem nasel cenne psani pro ktere jinak clovek chodi na postu, poslapane jako by se valelo na chodniku. trosku by mne zajimalo, co by rekli na poste, kdybych se tvaril, ze je zasilka nedorucena. obsah nebyl nijak cenny a navic v poradku, takze jsem v zajmu zachovani sveho zdravi vec neresil (nemusim jit sedet za to, ze v zachvatu spravedliveho hnevu vymlatim mistni postu)
jde o princip. u cenneho psani si clovek priplati za to, ze s nejakym "bezpecnejsim" zpusobem bude nakladano. pri vyse uvedenem zpusobu doruceni marne premyslim, za co jsem zaplatil a proc nevyuzit normalni levnejsi dopis.
pravda je, ze v nedavne minulosti jsem nekolikrat vyuzil z nutnosti ruznych kuryrnich sluzeb a i kdyz zamestnavaji nekdy hodne zvlastni existence s jeste zvlastnejsim chapanim pojmu "dopoledne / odpoledne", "behem hodiny / zitra" apod., a i kdyz jsou drazsi, cenove uz pri casto spatne urovni a rychlosti CP se rozdil celkem stira.
bezte si nekdy vyzvednou zasilku na CP, rano je to sama duchna co si vybira duchod nebo matka s rvoucim deckem reklamujici pulhodiny zasilku s kremem na bedary za 20 Kc, odpoledne to jsou lidi z prace (plus opet vsudypritomne duchny), z 5-6 prepazek funguji v idealnim pripade 2-3, pricemz jedna je vecne volna, protoze na ni nabizeji nejake pochybne produkty CP (slecna si za prepazkou zvlada delat z nudy i manikuru) a zbytek funguje tak, ze zasilky hledaji 3-5 minut, takze kdyz je na vetsi poste pred vami 10 lidi, cekate v drtive vetsine pripadu 30-45 minut. no a ona hodina casu take neco stoji a po takovem zazitku se uz najednou trochu drazsi kuryr zda jako celkem privetivy napad.
Zaregistrován
4. 7. 2010
oliver to máš ještě dobrý, u nás ty produkty ČP nabízej všechny ženský za přepážkou, žádná speciální není, takže když se bába nechá překecat na bankovní účet u pošty, tak to s ní sepisujou a musí se čekat nebo se všichni přesunou ke zbývajícímu oknu a běda jak tam se to taky zasekne, tak začíná bejt vždy veselo.
Zaregistrován
15. 7. 2007
no to je vazne krasa, je na case, aby jim nejaka skutecna konkurence provetrala perka
Zaregistrován
6. 11. 2008
Nestěžujte si, u nás k tomu všemu tento rok omezili provoz na 1/2 původní doby, tedy otevřeno 3x týdně 8-11hodin a 2x týdně 15-18hodin (to bych ještě pochopil).
Díky tomu si ale zaměstnanec pošty(přepážek) není schopen s rozvozem předávat zásilky co ten den nepředali adresátům. V reálu tedy co např. v pondělí ráno nepředají osobně do domů adresátům, tak je nakonec k vyzvednutí na poště nejdříve ve středu(často i až čtvrtek), pokud ještě něco nespletou, jak není výjimkou. To už ani nemluvě o neschopnosti mi objednat či jinak zajistit na pobočku obálky na cenné psaní, které vlastně mimo poštu ani zakoupit nelze(nehledě na nehoráznou cenu kousku fólie) a dalo by se pokračovat... 🙄
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.