Další věc ještě je, že mezinárodní zásilky - i když mají tracking number - jsou po převzetí českou poštou vyhodnoceny jako zásilky obyčejné, takže se mi obvykle válí ve schránce, v případě balíků pak za plotem nebo u dveří (podle toho jakou má pošťák náladu). Už jsem si zvykl.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Přidám také pár zkušeností
Lotyšsko odesláno 1.3, doručeno 22.4.
Rusko trvalo přes měsíc, Singapur asi 3 týdny
Španělská pošta nepřebírá zásilky do ČR prý vůbec (dnešní info z Andory), podobně Izrael. Dlouhé lhůty jsou také z Belgie, zato z Malty jsem dostal zásilku dnes do 10 dnů, podobně z Anglie.
Vždycky se píše seznam zemí, kam se nedoručuje a odkud pošta nechodí: https://www.ceskaposta.cz/omezeni-mezinarodnich-sluzeb . V podstatě by bylo jednodušší napsat, kam se ještě doručuje.
Dnes se Česká pošta rozhodla vydat informaci:
Přeprava zásilek do a z USA může být kvůli nedostatečnému leteckému spojení neúměrně dlouhá.
Nedostatečné letecké propojení mezi některými zeměmi světa, které vzniklo kvůli šíření koronaviru, způsobuje neustále problémy i v přepravě zásilek. Česká pošta pravidelně zveřejňuje na svých webových stránkách aktuální seznam zemí, do kterých je pozastaveno přijímání zásilek, a to právě z důvodu neexistence nebo nedostatečného množství leteckých kapacit.
Opravdu diletanství neskutečný..už víc jak měsíc mi leží x balíků asi ještě v Praze, a já vůl bombardoval USPS dotazama..Oni odpovídali, že jsou zásilky ještě v ČR, tomu jsem nevěřil..to brzo se rozhodla Česká pošta informovat.
No lidi tam nadávaj fest. Státní moloch. Nasranost neskutečná 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.