Zaregistrován
26. 2. 2020
Zaregistrován
25. 7. 2006
https://www.penize.cz/nakupy/442658-kdo-doplati-na-zruseni-kolku-ten-kdo-zije-v-hotovosti
Je videt, ze to jde. Telefonni budky a telegramy uz skoncily, kolky skonci brzy, znamky a hotovost muzou nasledovat.
I ty postovni schranky se daji technicky resit jinak.
Absolutni zruseni hotovosti by melo jeste jednu vyhodu, lide by meli daleko lepsi prehled o svych vydajich.
I pro mladou generaci by to bylo vychovnejsi (taho).
Nakonec ze me na stara kolena bude propagator zruseni hotovosti i znamek. Vidim jen same vyhody. Holt budeme sbirat znamky, mince a bankovky neplatne misto tech soucasnych.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
numismat napsal/a:
Absolutni zruseni hotovosti by melo jeste jednu vyhodu, lide by meli daleko lepsi prehled o svych vydajich.
Nesuhlasím. Práve naopak. Vďaka zobrazovaniu nie skutočného, ale "použiteľného" zostatku na účte sa rýchle a hlúpo zadĺžia. Potom dostanú "zadarmo" kreditnú kartu a už sa točia v úverovej špirále.
numismat napsal/a:
I pro mladou generaci by to bylo vychovnejsi (taho).
Blbosť. Všetci sme boli mladí a utrácali sme po akýkoľvek limit.
Zíde z očí, zíde z mysle. Kde sú napríklad zberatelia telefónnych kariet? Mládež bez hotovosti, bez známok, bez... nebude mať k zbieraniu týchto predmetov žiadny vzťah, žiadne nostalgické spomienky. A ich zberateľstvo pôjde do kytek. Určite sa bude zbierať niečo iné - mobilné telefóny, staré aplikácie, tokeny z hier,... ale na mince a známky zabudni. To nikto nebude poznať.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
25. 7. 2006
Fidzi: s tim sberatelstvim mas asi bohuzel pravdu, o sbirani mobilu jsem taky uvazoval, ted se vse vyhazuje, tak nektere typy budou urcite vzacne a byla by to tudiz i dobra investice.
Prehled o vydajich: mel jsem na mysli, ze by vse bylo videt na vypisu z uctu a mohl bych si udelat presne statistiky a analyzy - ale mas zrejme pravdu, mladi tohle delat nebudou, ja jsem trochu specificky pripad, vzdelanim matematik - statistik a profesi byvaly ajtak, takze osobni finance jsou pro me neco jako statni rozpocet :-)
OK, tak ja uz to s tim sbiranim minci a hotovosti vydrzim, patri to k me generaci, a chytry mobil na bezhotovostni platby si zatim porizovat nebudu, vystacim nadale s kartou.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
7. 2. 2011
Mě chvíli živila ekonomika a jsem založením materialista.
Výdaje uvidí až na výpisu. Pozdě.
Rodinný rozpočet = (skoro) státní rozpočet. Taky to mám tak.
Plánovat se musí i rodinný rozpočet.
Já jsem rozhodný odpůrce zrušení hotovosti. Pro mě to bude konec svobody a začátek velkého dohledu. Více už nepíši. Politika je tabu.
Jen by mě zajímalo jak se budou hrát hry bez žetonů a třeba mariáš bez peněz.
Jak si budou hrát holčičky na obchod ....
Uvidíme.
Zaregistrován
25. 11. 2016
pokud nemáš úvěrový produkt (jakože mladý ani mít nemůžou), tak je přeci zůstatek jen jeden...
já myslím, že mince se sbírat budou, dokud budou. možná i když nebudou. je to tak s nima od kdy je vymysleli...
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
25. 11. 2016
tak už dnes máš vylepšené deskovky s platební/kreditní kartou😃 a žetony budou dál, minimálně na hraní, stejně jako fake peníze. hotovost jen tak nezruší, i když já bych byl klidně pro (černá ekonomika).
tak to jsem asi výjimkou, ale rozpočet v podstatě neřeším😃
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
7. 2. 2011
Tak vzhůru do vlády 😃
Když zruší peníze, tak černá ekonomika nezmizí. Vrátíme se ke směnnému obchodu.
Sbírat se bude asi pořád. Některá generace méně a některé více.
Zaregistrován
27. 12. 2010
numismat: Velice pochybuju, že zrušení hotovosti povede k lepšímu hospodaření s penězi. Caparti máchnou mobilem nebo hodinkami a pokud tam budou mí navázanou kartu debit/credit s vysokým limitem tak ty peníze utratí. Taky roste počet míst na internetu, kde můžeš platit kartou a jídlo to fakt není.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zpet k postam: v posledni dobe mi prichozi cenna psani ukladaji rovnou na poste, o doruceni se ani nepokusi. Dokonce ani nedaji listek do schranky, jen poslou mail, zrejme v ramci digitalizace setri papir. Uz jsem si zvykl.
Jake mate zkusenosti vy?
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.