Zaregistrován
25. 11. 2016
cp mi už dlouho nechodí, teď prožívám nadšení z balíkovny😃 a to jsem ještě nezkusil zásilkovnu!
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Nekteri prodejci na Aukru nabizeji jen CP. Pokud je vyber, samozrejme dam prednost Balikovne/Zasilkovne.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 2. 2020
Je to možné...
Jestli vaší otázce dobře rozumím...
je nutné si uvědomit, že zákazníkem je odesílatel zásilky. V předmětné věci je třeba odlišit smlouvu, kterou uzavřel adresát (kupující) s odesílatelem zásilky (o prodeji/koupi zboží) a smlouvu, kterou uzavřel odesílatel zásilky s poštovním operátorem. V dané věci zaslání/dodání zboží není adresát zásilky v žádném právním vztahu s Českou poštou, s.p.
Pokud tedy odesílatel má ve své databázi Vaše mobilní číslo, případně e-mailovou adresu a zvolí při podání i službu (Avízo), odejde Vám o provedeném neúspěšném pokusu(že nejste zastižen) o doručení systémem vygenerované jak SMS Avízo, tak E-mail avízo. V tomto případě se papírový tiskopis „Výzva k vyzvednutí zásilky“ adresátovi do domovní schránky nevkládá...
Důležité je ale vždy provést na poštovní adrese pokus o doručení (tedy zazvonit)...😃 Píšete, že o doruceni se ani nepokusi , to jste celý den skutečně doma, že to víte tak jistě?
Zaregistrován
26. 2. 2020
Já samozřejmě taky, cena je cena, ale pozor na podmínky podání a případné následné reklamace ... při ztrátě poškození, nevím teď přesně z hlavy co konkrétně balíkovna a zásilkovna uzná z hlediska sběratelských předmětů a do jaké výše jejich ceny (pořizovací? sběratelské?)... U cenného psaní to není problém...
Zaregistrován
25. 7. 2006
Aukro uvadi:
Balíkovnou přes Aukro lze zasílat i cenné věci z kategorií sběratelství a starožitnosti, které je běžně z přepravy vyloučeno, jako jsou sběratelské mince, bankovky, drahé kameny apod. Doprava takového zboží je přepravcem garantována podobně jako u specializovaných služeb (cenné psaní, cenný balík). Maximální výše garance je v tomto případě snížena na 10 000 Kč.
Viz
https://aukro.cz/stranka/balikovna-pres-aukro
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
MikyM napsal/a:
Je to možné...
Jestli vaší otázce dobře rozumím...
je nutné si uvědomit, že zákazníkem je odesílatel zásilky. V předmětné věci je třeba odlišit smlouvu, kterou uzavřel adresát (kupující) s odesílatelem zásilky (o prodeji/koupi zboží) a smlouvu, kterou uzavřel odesílatel zásilky s poštovním operátorem. V dané věci zaslání/dodání zboží není adresát zásilky v žádném právním vztahu s Českou poštou, s.p.
Pokud tedy odesílatel má ve své databázi Vaše mobilní číslo, případně e-mailovou adresu a zvolí při podání i službu (Avízo), odejde Vám o provedeném neúspěšném pokusu(že nejste zastižen) o doručení systémem vygenerované jak SMS Avízo, tak E-mail avízo. V tomto případě se papírový tiskopis „Výzva k vyzvednutí zásilky“ adresátovi do domovní schránky nevkládá...
Dekuji za objasneni.
Ano, presne tak, mnohokrat overeno. Porad je nekdo doma a zvonek funguje. Rano se objevi ve sledovani "Dorucovani zasilky" a behem dne "Ulozeni na poste" s moznosti okamziteho vyzvednuti. Prepazkovi pracovnici mi potvrdili, ze CP vozi primo na postu bez pokusu o doruceni (udajne nestihaji) a listky do schranek dava listonoska druhy den.
Nakonec posta nic nepredstira a pise v mailu:
*Vážený zákazníku,
bohužel se nám nepodařilo Vaši zásilku na adrese xxx, 16200 Střešovice doručit. Zásilku máme pro Vás připravenou a od této chvíle si ji můžete vyzvednout.*
Drive psali "nezastihli jsme Vas doma", ted uz duvod nedoruceni neuvadi.
Ja vim, muzu si pozadat o opakovane doruceni, ale to budu cekat min. do dalsiho dne.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak v tomto případě (personální situace, velký objem doručovaných zásilek) asi máte pravdu....
Ale nemělo by to být. Pokus o doručení by měl být vždy proveden...
Personální situace... Nevím, proč nikdo z těch front na Úřadech práce (většina mužů s dotykovým mobilem v ruce a s cigárem v puse)nechce třeba právě na poště dělat...
Holt štědrý sociální systém a nezájem státu ....😉
Zaregistrován
25. 11. 2016
jj, aukro do 10tis, což je fajn. ale i tak mince posílám radši CP - btw už se někdy stalo, že CP nedorazilo? já to nezažil snad nikdy. dokonce mi raz psal kupující, že jsem obálku zapomněl zalepit...
zato zásilka s legem se ke měn nedostala. nebo NB poslaný na reklamaci došel ještě víc rozflákaný.
ferovyobchodnik@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
CP vzdy OK, Balikovna zatim taky (ale z maleho vzorku), doporucene zasilky obcas ztrata, ubytek apod. Nejvetsi kuriozita: otevrena zasilka, mince rozbaleny a prozkoumany - a protoze to byly marky, tak nasypany zpet, obalka znovu zalepena a bez ubytku dorucena.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
10. 3. 2009
Packeta (zásielkovňa) - včera podaný balík v Karlových Varoch, Česká republika, a dnes ma už čaká v odbernom boxe v Bratislave, Slovenská republika. Medzinárodná zásielka doručená za 24 hodín bez hier na prvú a druhú triedu a podobných sprostostí. Jednoducho robia to čo robiť majú, robia to lacnejšie než konkurencia a očividne to robia dobre.😉
V apke vidím celý proces doručenia online bez lístkov a oznámení. V boxe si to vyzdvihnem kedy to vyhovuje mne a nie pošte (aj o polnoci) a nemusím študovať, kedy je naša pošta otvorená a zatvorená, pretože v lete majú na pošte skrátené úradné hodiny (pracujú len poldeň - jeden deň doobeda a druhý poobede). Je to úplne na ... nervy.😈
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.