Zaregistrován
17. 11. 2006
Z toho, co zde čtu nejsem 2x moudrý a tak se optám na jasný příklad : potřebuji z čech poslat na Slovensko cca 50€. Jak to mám udělat, pokud to nejde poslat na ůčet ??? Doporučeně ?? Jako cenné psaní a nechat jej pojistit pokud to jde ??
Děkuji za rady.
tak doporučeně bych rozhodně nezasílal, protože R-psaní je pojištěno jen na 500.- Kč.
Zaregistrován
11. 3. 2009
Peníze jdou poslat jen jako cenné psaní. Poslat je jinak je proti regulím pošty a za případnou ztrátu neručí.
Zaregistrován
2. 3. 2011
😆 Uplynuly skoro 3 roky a z pošťáckých aut to ještě nezmizelo...🙂
Zaregistrován
22. 7. 2011
Když se zde bavíte o poštovních službách, je zajímavé porovnávat dnešní rychlost doručení obyčejného psaní, kdy má pošta všechny moderní výdobitky doby a například po roce 1850, za platnosti první emise. Můžete se podívat na tyto dopisy, které mají odchozí, průchozí i příchozí razítka. Je to velice zajímavé zjištění.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
27. 12. 2009
Tak bohužel, pošta zastavila reklamační řízení s tím, že jsem nedoložil hodnotu a že tím pádem nedostanu ani korunu 👿 😲
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tohle je jednoznacne jednani odporujici dobrym mravum a divil bych se, kdyby to neodporovalo platnym zakonum. Ceska posta budi zdani, ze kdyz si clovek pojisti zasilku, tak v pripade ztraty dostane zaplaceno a pritom odmita platit. V podstate je to prachsprosty podvod. Zadat doklad o cene je smesna zaminka, za prve nejsou z dokladu schopni urcit, jestli jde o stejnou vec a za druhe nakupni cena a trzni cena po letech muzou byt dve naprosto rozdilne veci.
Chapu, ze asi nechces riskovat ztratu dalsich penez v pripade soudniho sporu, ale rozhodne by stalo za to obratit se na postovniho ombudsmana, pak na CTU, pripadne MV a zkusit to medializovat. Na skodu by nebylo ani trestni oznameni pro podezreni z kradeze. Cim min lidi si necha kalet od tohoto postkomunistickeho bordelarskeho molochu na hlavu, tim vetsi je pravdepodobnost, ze se snad dozijeme toho, ze se neco zmeni.
Zaregistrován
27. 12. 2009
tenzor: Ono to je sice hezké, ale tím, že JÁ vlastně porušuju zákon č. 71/1994 sb. o prodeji a vývozu kulturních předmětů (šlo o minci z 19. stol.), nemám odvahu do toho dále zasahovat. A jako vysokoškolský student mám velmi omezené finance.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
23. 3. 2009
Jinými slovy vám z reklamačního oddělení napsali, že jim lžete. Zkuste aspoň podat námitky. Na vašem místě bych se poradil s advokátem (asi obor pojišťovnictví), přeci nejde o nijak malou částku.
Zaregistrován
12. 1. 2010
To bylo do zahranici? No jo, to muze byt drobny problem, kdyby se na tom nekdo otocil..
Ale jinak stiznost je zadarmo🙂
Zaregistrován
23. 3. 2009
Přesně tak, pokud vám ČTÚ dá v té věci za pravdu, tak snad pošta nebude mít odvahu k soudnímu sporu a náhradu vyplatí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.