Nevím, nevím, jestli to mám naspat, jestli mě někdo nesprdne ...
Podívejte, já mám známého poštáka, řidič zásilek. Příjemný mladý kluk, duší pošták. Znám ho 3 roky a to co mu projde rukama zodpovědně a s radostí ke své profesi rozveze.
Já mu poslední dobou vždy dávám dvacku, protože vím, že mi vždy avizuje a klidně mi řekne, kde ho zastihnu, pokud zrovna nejsem. Stejně tak jsem znal poštačku, která nosila duchod mé mamince. špičková poštačka.!
Ale to je konec pozitivum. Pošta je totálně v prd. a není nejmenší zájem se z ní dostat. Nový ředitel má myslím zadání ji pomalu a neviditelně dostat do likvidace. Přetvoří se v aparát úředníku schvalující všechno možné i nemožné. Pošta ministerstva vnitra. Regulatorní orgán. Ale to nebude pošta.
V říjnu jsem si objednal dárek k vánocům / předčasně/ z Indie, protože jsem počítal s delší lodní dopravou. Doprava trvala týden, ale již druhý měsíc se zásilka přesouvá z ruzných uložení, celních řízení a omylem vyřazených elektronicky vedených evidencí. Píšu balíček, ale jsou to 3 zásilky.
POšta je ve ztrátě? No myslím, že jen cílené a zaměřené k pádu. Již 3x jsem poslal pro pár známek ČR obálky se známkami na svou adresu. Pokaždé se mi vrátili co schránky neoražené. Ty samé jsem znovu hodil do schránky. A zase se vrátily. I tady na foru se o tom mluvilo.
Pokud vezmu alternativu, když chci poslat na zásilkovnu, tak pokud to je někdo s kým si píšu, jednou kliknu na mobil a na zásilkovnu odnesu balík a ukážu kod, který mi přišel. NIC víc!!!! A nikdy se mi nic neztratilo.
Ted česká pošta přichází s další novinkou, ale stačí mi přečíst si diskuzi a je mi jasné, že to jsou jen cílené hřebíčky do rakve.
Vím, že zde na foru je řada poštáků. To není nic proti vám. Vždyt sám sbírám známky a cením si práce poštáku. Ale všechno ostatní nad pozicemi poštáků bych jako argentinský president zrušil a poradil, at se žíví poctivě.
Štátnu poštu porovnávať so zásielkovňou je ako miešať jablká a hrušky. Netreba zabudnúť, že pošta zo zákona vykonáva tzv. verejno-prospešné služby, teda doručuje aj tam, kde je to so stratou. Kým toto zásielkovňa nemá za povinnosť, robí len ziskové služby. Nevykonáva inkaso, nevypláca dôchodky.... atď. A týmto nezastávam štátny moloch, ktorý by mohol samozrejme hospodárnejšie fungovať. A to nie je problém len v ČR ale aj na Slovensku.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
O jakou novinku se jedna?
numismat@seznam.cz
O tom že velice dobře placený management má za úkol poštu zlikvidovat se mluví už řadu let.
Ostatně, grandiózní rozdíl mezi cenou OP a "normální poštou" je myslím celkem výmluvný. Velké slevy mají třeba i exekutoři, kteří si přitom za jeden odeslaný dopis účtují nějakých 550 Kč, čímž evidentně okrádají nejen poštu.
Ale vzdyt posta mela proti Zasilkovne obrovskou vyhodu kompletni fungujici infrastruktury, ale nechala si presto ty ziskove sluzby bohorovne vyfouknout.
A ted se to pomoci Balikovny snazi alespon trochu napravit. Zatimco Zasilkovna zacinala z nuly. Takze to srovnani je zcela na miste. Prestoze mela posta daleko lepsi vychozi podminky, tak se nechala prevalcovat.
numismat@seznam.cz
Smith- Jako první jezdil v americe dostavník, než jej převzala pošta. A nejen v americe, ale všude. Pošta se dokázala prosadit a získat v rámci státu na dlouhou dobu privilegium. Ale hlavně , bavíme se o poštovních službách. Inkaso je bankovní služba, vyplácení důchodů je věc státu, potažmo bankovního sektoru.
Ale plně chápu, že veškerý státní sektor po roce 1989 byl z podstaty věci určen k defenzivě, až bankrotu.
Já jen lituji, že jsme se pokorně nevrátili pod jařmo Rakouska, dnes nám mohlo být lépe.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.