Zaregistrován
2. 7. 2017
Ten, kto čakal niečo iné, ako zamietnutie reklamácie evidentne nepostrehol zmenu situácie, proti minulosti. Reklamačné konanie už neslúži na to, aby sa odbremenili súdy v občiansko právnych a hlavne v obchodných konaniach. V súčasnej dobe už mnohé, najčastejšie veľké firmy priamo počítajú s tým, že sa im viac oplatí, ak reklamačné konania zamietnu, lebo len malá časť zákazníkov je ochotná a schopná ísť za svojou pravdou až do súdneho konania. Náklady na prípadné prehraté procesy sa vykazujú z iných položiek ako obchodný zisk a priamo sa s nimi už vopred počíta. Na riešenie podobných deformácií majú napr. v USA systém miliónových pokút. Tam ak firma prehrá na súde aj zdanlivo banálny prípad, tak ju to môže stáť milóny. Na súdoch bývalej ČSSR v prípade prehry firma zaplatí maximálne to, čo by zaplatila, keby reklamáciu uznala + pre firmu zanedbateľné súdne trovy. Niekedy sa tomu hovorilo deformácia práva, ale dnes je to už súčasť stratégie podnikania. Dosť ale bolo teórie, prejdime k realite. Záleží iba od Jaromíra, či sa chce súdiť, alebo nie. Ak sa chce, tak odporúčam navštíviť advokáta, a tam sa poradiť o ďalšom postupe. Ale pozor, tu sa už neoplatí šetriť a vyberať si najlacnejšieho advokáta. Prajem veľa šťastia v rozhodovanía uvítal by som aj správu o konečnom riešení.
Zaregistrován
25. 7. 2006
kosican: Nevim, zda reagujete na muj prispevek o vysledku reklamace, nebo nejaky starsi (nejsem Jaromir).
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
2. 7. 2017
vďaka za opravu, ozaj som chcel reagovať na príspevok numismat.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Dekuji za reakci, pro me je ta reklamace uzavrena, odvolavat a soudit se nebudu. Slo mi hlavne o to, zda posta uzna vyssi sberatelskou hodnotu u platnych bankovek, ale to jsem se nedozvedel. Pocital jsem s tim, ze zamitnuti prijde spise z teto strany.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.