Zaregistrován
23. 10. 2010
Myslím že tento příklad bezřehé drzosti ČP je mnohem větší problém, než soukromý prodej numismatického materiálu (nevelkého množství) do zahraničí.
A propos - kdo to kontroluje třeba na Aukru? Abych se přiznal, numismatice se nevěnuji a výše uvedený zákon mi dosud nic neříkal (tedy nenapadl by mě ve spojitosti s mincemi, dle znění "starší 50let"), ale v tom případě na i-net aukcích je zákon porušován tisícekrát denně...
Zaregistrován
2. 3. 2011
Zaregistrován
27. 12. 2009
Spor s Českou poštou je pravděpodobně uzavřen. Nakonec jsem dal na vaši radu a rozhodl se bojovat dál. Napsal jsem zdvořilý, ale rozhodný dopis na ředitelství ČP, kde jsem se dožadoval spolupráce, v opačném případě bych celý postup reklamace předložil veřejným médiím. A hle - obratem mi přišel dopis, že hodnotu mince není třeba doložit účtem, stačí prý sběratelský katalog, případně katalog aukční. Je zajímavé, že tyto odkazy jsem jim už posílal před měsícem e-mailem a nikdo na ně nereagoval. Takže jsem znova prošel katalogy aukcí Künker a Rauch a opět jim zaslal tyto údaje, tentokrát jako věc poštovní služby (pošťačka na naší poště je velmi milá a vstřícná a asi bych ji měl koupit bonboniéru🙂 ). To bylo před týdnem. A dnes mi přišel dopis, že ČP uznává mou reklamaci a udaná částka bude vyplacena v plné výši. Takže už čekám jen na složenku.🙂
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
23. 10. 2010
No vida... ale kolik je takových, kteří se neozvou. Gratuluji a užívejte si zasloužené satisfakce.
Zaregistrován
12. 1. 2010
A o tom to je.. gratuluju🙂
Zaregistrován
23. 3. 2009
Gratuluji! Ať penízky brzy přijdou.
Zaregistrován
20. 8. 2007
také grauluji ke zdárnému konci
přijde mi to ale celé poněkud divné
- zásilka byla zaslána cenným psaním s udanou cenou
- na tuto cenu je zásilka pojištěna
- dle udané hodnoty zásilky také platíte (dle tarifu ČP) za doručení a zásilka je pojištěna
- domnívám se tedy, že poště vůbec nic nebylo do toho co dopis obsahoval a nejste povinován dokládat cenu zásilky
- pošta si vzala peníze za doručení zásilky udané hodnoty a když ji nedoručila, tak za to zaplatí bez ohledu na to co v dopise bylo - to už by mohla chtít kontrolovat zda je skutečně odpovídající cena při převzetí zásilky ?
- a co na to listovní tajemství ?
tolik jen pohled laika - ale možná mi jej nějaký právně lépe vzdělaný kolega vyvrátí
jinak před časem jsem stejný problém ztraceného cenného psaní, které jsem já odesílal také řešil - a nikdo po mně tehdy nechtěl abych doložil co bylo obsahem dopisu a jakou to mělo cenu (možná to bylo proto, že cena byla jen 2000CZK) - trvalo to také několik měsíců - a světe div se ta zásilka se nakonec našla
Zaregistrován
27. 12. 2009
Takže záležitost s ČP je definitivně uzavřena. Dnes mi přišla i složenka, byla vyplacena a peníze odloženy na aukci Dukát Brno😃
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
31. 5. 2011
Kde jsou ty časy, kdy měla ČP jako slogan "Dnes podáte, zítra dodáme". Věděli, proč jej opustili...
Doporučený balíček podaný v pondělí byl doručován v pátek - to je ale rychlost...
Cituji z webu ČP: "Benefity služby - Kvalitní, rychlá a spolehlivá služba." O době dodání se ale raději nezmiňují.
Zaregistrován
6. 2. 2009
Ak to bolo podané ako zásielka druhej triedy, tak nie sú povinný doručiť na druhý deň.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.