Zaregistrován
2. 2. 2016
Dobrý den, chtěl bych se zeptat v návaznosti na předchozí diskusi, zda poškozené dukáty (viz foto) mají vyšší hodnotu v ceně zlata nebo v hodnotě mince. Pokud by byla vyšší hodnota jako mince, jaká by mohla být?
Děkuji
Zaregistrován
2. 2. 2016
Tak až tady jsou ty obrázky...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 2. 2008
narovnat půjde, ale ten zlom už tam bude vidět napořád. Škoda, jinak by to byla krásná mince. Můj odhad cena zlata + 20%
Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz
Zaregistrován
19. 1. 2015
Evropa1 napsal/a:
Zde se ale nebavíme o světovém kontextu. Naši sběratelé a investoři žijí ve středoevropském regionu a jsou v zajetí oblíbenosti Habsburských a našich ražeb. Proto je staví na první místo.
? Ale on to těžko kdo může tušit, o čem se Ty "bavíte"...
A hlavně - no A??
I kdybychom přijali Tebou navrhnutou premisu, že se bavíme jen o českém trhu, že tu lidé nejvíc sbírají "domácí" mince (tedy ty, co na zdejším území platí či platily) je snad jasné. Kde to neplatí? Ale to jaksi ani náznakem neznamená, že by tu švýcarské mince nebyly oblíbené. Můj pocit je přesně opačný - jsou za těmi místními hned na druhém místě. A to znamená na samé špici oblíbenosti. (Nebo druhé místo už je "daleko vzadu"? :-)))
Zaregistrován
22. 7. 2011
Tato témata se vždy probírala na základě konkrétních případů, kdy někdo konkrétní vznesl dotaz. To byl podle mého názoru i tento případ, kdy šlo vycítit, že se jedná o člověka, který by tyto obchody praktikoval v našich končinách. Ale to je naprosto nepodstatné.
Asi platí, že pokud něco kupuji, pak také v předstihu predikuji, jaké budou v budoucnosti i prodejní možnosti. Z toho vyplývá závěr, že pokud nebudu přesvědčen o příštím prodeji, nebudu dnes do dané komodity investovat. Pokud bych se tedy já dnes rozhodl, že budu investovat do zlata, jako kovu, pak bych hledal takové možnosti, abych tuto komoditu mohl dnes nakoupit, v nejhorším případě pouze za cenu kovu, navíc hledám i takovou formu, která je oblíbená a i v budoucnosti dobře prodejná.
Zlaté cihličky se mě zdají anonymní, navíc o malé hmotnosti stojí neadekvátní ceny, ve vztahu k dnešní ceně zlata.
Tedy já preferuji mince, které mají svojí, alespoň částečnou, historickou cenu, jsou oblíbené a nechají se sehnat "pouze" za cenu kovu. Asi je zřejmé, na jaký okruh mincí bych se soustředil.
Asi nemá cenu zkoumat pořadí v zájmu jednotlivých zlatých mincí, je to nepodstatné, ale asi platí, že pokud bychom sledovali nákupní apetit našich sběratelů, pak, pokud si mohou vybrat mince ze stejné cenové relace ve vztahu ke hmotnosti, asi by preferovali například ražby s portrétem FJI. Do této logiky patří inedůležitost pohledu na pořadí, který si můžeme osvětlit například na volebních výsledcích. Přeci i zde je vítěz, druhý v pořadí atd., ale to neznamená, že druhé místo musí být vždy uspokojivé. Může se totiž také stát, že vítěz dostane 48 % hlasů a druhý pouze 18 % hlasů. V tomto kontextu již druhé místo tak výborně nevypadá. To je i případ v oblibě některých zlatých mincí, které vznikly v našem regionu střední Evropy a tím zbytkem. Zde totiž nejde o pořadí (bez vyjímky), ale o podíly z absolutních čísel a ty budou podle mého názoru pravděpodobně jednoznačné.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
11. 5. 2015
Chtěl bych se zeptal místních odborníků na ocenění této zlaté stovky. Je cena 85k reálná? Mince je sice docela zachovalá, ale je zde vada matroše na reversu na 9. hodině. Věřím, že by pan prodejce třeba osmičku, desítku slevil. Od Vánoc jsem si našetřil pár korunek a zlatou stovku nemám a moc bych ňákou chtěl ):- Za přibližné ocenění předem děkuji.
http://aukro.cz/f-j-i-100-koruna-1907-kb-i5969461680.html
Zaregistrován
19. 4. 2014
Podobna kvalita sa dala kupit tak za 2200€.3000 je podla mna vela.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
1. 8. 2010
Poprosil by som o určenie 2 dukátu. Prípadne ocenenie.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
15. 5. 2013
Zaregistrován
6. 7. 2009
Na pohled to vypadá jako ražba města Frankfurt nad Mohanem, ale katalogy ražbu 2 dukátu v roce 1640 neuvádějí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.