Moderátoři: numismat, smith

ripo

Uživatel

Zaregistrován
25. 3. 2014

#971 - 4. 1. 2019, 14:39
ripo: jaka je presna vaha mince?

Nemám ju seba, držal som ju v ruke, odhadujem jedna unca.
Zvážiť orientačne ju budem môcť do týždňa.
Z rozprávania viem, že ju už má v držbe viac ako 50 rokov. Čiže sa nebude jednať nejakú novorazbu, alebo fake z posledného obdobia.

dula77

Uživatel

Zaregistrován
1. 8. 2010

#972 - 4. 1. 2019, 15:17

ten povrch mince vyzerá ako liaty, nie razený.

blasko.juraj.ml@gmail.com

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován
10. 3. 2009

#973 - 4. 1. 2019, 22:04
Nemám ju seba, držal som ju v ruke, odhadujem jedna unca. Zvážiť orientačne ju budem môcť do týždňa. Z rozprávania viem, že ju už má v držbe viac ako 50 rokov. Čiže sa nebude jednať nejakú novorazbu, alebo fake z posledného obdobia.

ripo napsal/a:

Nemám ju seba, držal som ju v ruke, odhadujem jedna unca.
Zvážiť orientačne ju budem môcť do týždňa.

Koľko 1 uncových mincí si už držal v ruke, že to dokážeš takto posúdiť ?
Potrebuješ presnú váhu mince. Žiadne orientačne.

Koľko príbehov o minci zo starej zbierky som ja už len počul, dokonca aj o jednej bankovke čo ležala minimálne 10 rokov v albume... a všetko to boli len fake. Ako písal Dula77 povrch je podľa foto divný. Nerovný podobne ako tá podložka, na ktorej to bolo fotené.

Ak si dokážeš prečítať tento článok o histórii vzniku mince Saint-Gaudens double eagle, tak pochopíš, kde čínski súdruhovia urobili chybu.😉

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

ripo

Uživatel

Zaregistrován
25. 3. 2014

#974 - 4. 1. 2019, 23:19

Fidzi : nepasujem sa do úlohy znalca a preto to tu len zdiaľky pozorujem 4 roky a nehádžem múdrosti do pľacu. Som úplný neznalec a preto som sa slušne opýtal.

ad váha - ak len to bude problém, môžem sa pokúsiť zvážiť to u nejakého klenotníka presne
ad skazky a fejky - neviem čo máš proti podložke, na ktorej som to fotil. Bola to parapetná doska. Zmenšuje to tým kvalitu fotky? A presne túto mincu som držal ešte v roku 1980, teda v roku, kedy čínski súdruhovia akurát tavili oceľ v podhorskej dedine za vlády veľkého Maa.
ad odkaz na wikipedii - fakt si myslíš, že som vôbec na webe nehľadal? a že som na tento odkaz nenarazil? Dokonca z toho odkazu som odkopíroval aj názov mince, aby som tam nespravil chybu.
Nie je to prvé miesto kde sa túto mincu pýtam. Skúšam to už asi 3 roky. Doposiaľ mi nik nedal odpoveď, prečo tam je rok 1906.

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#975 - 4. 1. 2019, 23:32

ripo:

mne sa to javi ako dost podivne,
ze uz take dlhe roky sa na tu mincu kade-tade pytas,
ale este nedoslo k jej zvazeniu (t.j. zisteniu presnej vahy/hmotnosti) .
to si robis srandu?

alebo chces tvrdit,
ze sme za tie roky tvojho zistovania prvi, kto sa na vahu pyta ?

jacisin76@yahoo.com

ripo

Uživatel

Zaregistrován
25. 3. 2014

#976 - 4. 1. 2019, 23:40
ripo: mne sa to javi ako dost podivne, ze uz take dlhe roky sa na tu mincu kade-tade pytas, ale este nedoslo k jej zvazeniu (t.j. zisteniu presnej vahy/hmotnosti) . ...

áno ... a čo z toho vyplýva? že som sa pýtal na nesprávnych miestach? Ok, uznávam. Čiže, ak to presne zvážim a uvediem hmotnosť, bude pre vás odpoveď jednoduchšia? Ako som písal, nechám ju zvážiť.

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#977 - 4. 1. 2019, 23:42
áno ... a čo z toho vyplýva? že som sa pýtal na nesprávnych miestach? Ok, uznávam. Čiže, ak to presne zvážim a uvediem hmotnosť, bude pre vás odpoveď jednoduchšia? Ako som písal, nechám ju zvážiť.

ano,
presne toto z toho vyplyva.

jacisin76@yahoo.com

ripo

Uživatel

Zaregistrován
25. 3. 2014

#978 - 4. 1. 2019, 23:47

ano,
presne toto z toho vyplyva.

Ja som si aj odpovedal, ak si si nevšimol ...

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován
30. 9. 2010

#979 - 4. 1. 2019, 23:52

prepac, ak mas pocit ze ta chcem chytat na slovickach.

dodaj presnu vahu mince, a sam uvidis.

jacisin76@yahoo.com

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#980 - 5. 1. 2019, 00:19

A rozměry. ..,kompletní metrologii na foto. .
Zajímava je ta patina,jakoby možneho zlata drobné načervenale tečky(koroze mědi ve zlatě) v hornim opisu reversu...
Hm. ..
V nedokonalost plochách averzu opravdu jako po odlévání, na reversu v plochách lepší.

S jistotou bez kompletní foto metrlogie nelze posoudit.

Na druhou stranu,kluci mají pravdu ,za tu dobu jste mohl provést více odborných posudku kdekoliv i u obyčejného zlatnika. ..
Zkuste lepší foto detailu. ..a také tu metrologii.
Počkejme si také na názor lopeze.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.