Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jsem si vzpomněl, že jsem někde viděl, jak ty značkové cihly měl zabudovány do fasády (každá jiná), ale kde to bylo si asi nevzpomenu, mám takové pocit, že někde v Dolnej zemi Uhorskej, možná v Chebu Jágru (v originále Eger*).
A jednou jsme měli odbornou přednášku na téma "příběh cihly z lelekovického hradu", co jsme našli. Cihla značně, řeklo by se, defektní, ale zachovaná, na rozdíl od hradu, ve své celistvosti. Ve stručnosti to bylo nějak takto: Cihlář cihlu udělal, stopy prstů zanechal. Dítě utíkalo, na cihlu šláplo, přes cihlu přeběhl srnec (kopýtko zanechal) a mezitím nebo po tom, už nevím, cihlu očuchal pes a čenich svůj na ni otiskl. I přes to byla cihla, se vším tím stopovým materiálem, vypálena a na hradě použita.
*Vždycky mne pobaví, že Eger je německy Cheb, ale maďarský Eger je česky Jáger. A pak se v tom vyznejte. 😁
Zaregistrován
1. 7. 2011
Tady na té se zvířátko vyřádilo
Obrázky:
Hromadím věci z WWI a II, ale sbírám krámy na kavaleristu a pro koně z WWII
http://www.kvh.estranky.cz/
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jo a ta dlažba nahoře, to bude asi kamenina.
Zaregistrován
18. 5. 2013
Ano, je to kameninová dlažba, podobná byla i stájová dlažba - někdejší výrobce Keramika Šatov u Znojma.
Zaregistrován
1. 3. 2014
Zo Znojma sa mi dostala do mojej zbierky tehla WK .Prosím , ak má niekto o nej informaciu budem vďačný.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 3. 2014
A ide jaro , tak sa začína pre ,,tehlárov,, sezóna. Bohužial , na tonto webe , si tento odbor málo propagujeme .Takže sa polepšite 😁 . A keď sa možem trochu pochvastať...👿 Moje najlepšie úlovky z roku 2018 (niektoré čisto na zberateľský záujem - nepropagujem fašizmus)
Obrázky:
Zaregistrován
9. 9. 2013
Něco o cihlách: http://www.davar.cz/badatelna/cihlarstvi.htm
Zaregistrován
1. 3. 2014
Ďakujem pekne za príspevok ,,beem51,, U nás , je takéhoto materialu málo (okrem LATER...).Stránky si rád prečítam a založím do počítača.Škoda , že na fotkách tehál nie je popis , miesto a presná tehelňa.Aj tie škridle (tašky 😁 ) sú zaújmavé.Uvedomil som si , že za humnom mám kopu so značkou ,,Budapešť,, len neviem v akom sú stave.
Zaregistrován
28. 5. 2020
Dobrý den chci se zeptat kdo by mě poho ocenit stare cihle viz foto
Obrázky:
Zaregistrován
28. 3. 2019
Po pádu Berlína ztratila cihla cenu...................v tisícileté Říši už se nic nepostaví,zaspal ste dobu
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.