Zaregistrován
20. 7. 2010
OPAL:Třeba na Falklandských ostrovech ten opálový šutřík ihned prodáte? Pochybuji :-) Zlatou cihličku či minci však v místní bance určitě...
Zaregistrován
28. 10. 2015
Charone tohle zrovna neni příklad moudré investice, vzhledem k složitosti v provedení...
Mnoho názorů jak postupovat a zkušeností k možnostem vhodné investice v sběratelském sektoru zde padlo .Nabízí se otázka k jakémusi zhodnocení sběratelských oblastí..
Proto si o kolegové dovolím rozvinout debatu, formou názoru nás sběratelů.
Která oblast sběratelství se nám jeví jako aktuálně( možná za posledních pár let) jako nejvýhodnější?
Pokusme se společně toto nějak zhodnotit výhody a nevýhody..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
5. 4. 2019
predstavte si, ze stojite na Vaclavaku (at je to jednodussi nez nekde v jiznim atlantiku) a v batohu mate svoji zlatou cihlu nebo zlate investicni mince
do ktere banky v okoli (je tam slusne na vyber) vyrazite, abyste to tam "urcite" prodal?
Zaregistrován
5. 4. 2019
o likvidite trochu pochybuji, ale rad se priucim
jsou i treba 10x nebo 20x drazsi?
Zaregistrován
20. 7. 2010
Kterákoliv, pokud toho máte alespoň v řádu stovek gramů. Do hodiny to asi nebude, ale pokud to bude stát za to, tak povolají nějakého odborníka z centrály a nakonec to prodáte...
Navíc můžete využít i několik místních klenotnictví, kde Vás s tím také neodeženou ;-)
Zaregistrován
4. 7. 2016
Nakolik to bude podobné, když se toho budu chtít zbavit/za něco užitečného vyměnit jak kdybych např. měnil zlatou/stříbrnou minci?
Zlatá mince je hromadná výroba,. Opál je každý kus originál. Takže úplně se to srovnávat nedá. Vzdáleně se to dá přirovnat k obrazům. Jako jsou kategorie obrazů (třeba impresionistické, kubistické, drahé, levné), tak jsou kategorie opálů. A australský opál s červenou barvou je ten nejvzácnější a nejdražší.
Prodat nebo vyměnit se dá u 3 okruhů osob (obchodník, sběratel, výrobce šperků).
Zaregistrován
4. 7. 2016
jsou i treba 10x nebo 20x drazsi?
Na vlastní oči jsem viděl opál za 200 000€ (možná i dražší, ale u toho nebyla cena).
Zaregistrován
5. 4. 2019
kolikrat jste to skutecne realizoval?
verim, ze pokud toho bude za sestimistnou castku, najdete tak 2-3 pobocky, kde az jim zmizi z tvare rozpaky, zavolaji na centralu, jestli "tohle taky delame?" a reknou vam, ze mate prijit za ctrnact dnu (temer jiste ne na tu pobocku, ale nekam jinam)
nabidnou vam cenu, ktera se vam nebude libit a absolvujete vyslichani, kde jste to nejen koupil, ale i jak jste nabyl penize, za ktere jste to koupil a to vse vcetne dokladani dokumentu podporujicich vase informace
Zaregistrován
20. 7. 2010
=voidik]
kolikrat jste to skutecne realizoval?
verim, ze pokud toho bude za sestimistnou castku, najdete tak 2-3 pobocky, kde az jim zmizi z tvare rozpaky, zavolaji na centralu, jestli "tohle taky delame?" a reknou vam, ze mate prijit za ctrnact dnu (temer jiste ne na tu pobocku, ale nekam jinam)
nabidnou vam cenu, ktera se vam nebude libit a absolvujete vyslichani, kde jste to nejen koupil, ale i jak jste nabyl penize, za ktere jste to koupil a to vse vcetne dokladani dokumentu podporujicich vase informace
[/quote
Vyzkoušejte a uvidíte...
Já to nyní nemám zapotřebí, ale jako mladý bohémský rozhazovačný mladík jsem takto bez problémů okamžitě dokázal na Václaváku prodat za reálnou soudobou cenu zlata různé zlaté předměty z rodinných zásob.
Nikdy se mě nikdo na nic neptal, kromě občanky jsem se nijak jinak nemusel prokazovat, čekal jsem na peníze pouze tu dobu, kdy zkoumali, zda daná věc je zlatá čili nic... otázka řádově maximálně desítek minut...
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jako nevím, ale dost pochybuju o tom, že by se na Falklandech dal prodat třeba Modrý Mauricius. Na to tam nebudou lidi. A kdoví, kolik je tam sběratelů. A ti co tam jsou budou spíš sbírat Anglie a anglické kolonie, ale na toho Mauricia zkrátka nebudou mít prachy. Nevýhodou nejdražších známek při prodeji je to, že se k ní musí najít movitý kupec. A takového na burzách budete hledat těžko (vč. Sběratele).
Možnosti získat cenný materiál mimo burzu samozřejmě jsou, i když asi těžko na úrovni Modrých Mauriciů, ale je to otázka náhody. Jednou mi volal známý, že je k dispozici, z dědictví, jedna pěkná sbírka Zilahu, jestli mám milión a půl Forintů. Jako, překvapivě, neměl jsem. Nebyli jsme schopni dát tolik peněz tak rychle dohromady (to tehdy byl ještě taťka naživu a celkem v kondici) i když to pro některé jsou "jen drobné" (tehdy to bylo nějakých 8-9 Ft za korunu). Dost možná, že tato sbírka (její část či doplněná) byla jako exponát na výstavě Praga 2008. (Kruci, takže to už bude možná víc jak 15 let, co mi to volal!😲 )
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.