Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#132 - 17. 4. 2019, 13:16
toto je zajimave u Klima: https://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/modena-skl-dopis-do-milana-z-r-1858-fran_63-33723 a na teto aukci je vice takovych veci ...

Myslíte, že je férové vůči sběratelům, dávat sem investorům (kteří filatelii nerozumí a nehodlají v této oblasti ztrácet čas) odkazy na zajímavé položky? Jak se pak může cítit zanícený sběratel, který bude chtít tento dopis získat, této oblasti věnoval tisíce hodin času a nebude mít šanci, protože přijde investor s patřičným kontem? Jestli nevíte, mezi sběrateli existuje jistá nepsaná dohoda, která má chránit vědomosti před lidmi tohoto typu. Pokud má někdo o tuto položku zájem, dveře mu jistě jsou otevřeny. To ale neznamená, že vše dostane bez vlastního přičinění.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#133 - 17. 4. 2019, 13:27
Myslíte, že je férové vůči sběratelům, dávat sem investorům (kteří filatelii nerozumí a nehodlají v této oblasti ztrácet čas) odkazy na zajímavé položky? Jak se pak může cítit zanícený sběratel, který bude chtít tento dopis získat, této oblasti věnoval tisíce hodin času a nebude mít šanci, protože přijde investor s patřičným kontem? Jestli nevíte, mezi sběrateli existuje jistá nepsaná dohoda, která má chránit vědomosti před lidmi tohoto typu. Pokud má někdo o tuto položku zájem, dveře mu jistě jsou otevřeny. To ale neznamená, že vše dostane bez vlastního přičinění.

tohle je bez debaty nejdulezitejsi prispevek celeho vlakna😃
kdo chce tak, rozumi, co myslim a kdo nerozumi, tomu ani vysvetlovani nepomuze

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#134 - 17. 4. 2019, 17:23

pri vsi ucte pane kolego, o "jiste dohode" opravdu nevim, nikdy jsem o ni neslysel ( a to se na aukcich pohybuji u dostatence dlouho ) a zda se mi to ne malo, ale dost ujete. Tako polozka je verejne propagovana. Ostatne nemam rad "utajene" aukce jen pro nekoho. Pokud nekdo, byt jen investor ( v dobrem ), ma stejnou sanci, jako kdokoli jiny.
Bylo by dobre, kdyby jste si napriste odpustil kadrovani z nejakeho "vyssiho principu sberatelskeho".
neberte to ve zlem, ale toto je trosku pres hranu...

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#135 - 17. 4. 2019, 17:48

Nevím jak u papírků, ale u penízků na běžící aukce fakt neodkazujeme...

ferovyobchodnik@seznam.cz

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#136 - 17. 4. 2019, 17:53

takze "nepsane dohody" plati u penizku .... dobre vedet :-D
to je uplne zvracene ......

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#137 - 17. 4. 2019, 18:12

kolo1 co je na tom zvrácené. Vy dražíte jen na aukcích, které mají dostatečnou propagaci a nesnažíte se najít něco, co ostatním "uteklo" a nebo kterému jste věnoval x hodin studia a shánění?

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#138 - 17. 4. 2019, 18:13
Nevím jak u papírků, ale u penízků na běžící aukce fakt neodkazujeme...

protoze... ?

tedy, jestli prozradit to (tem "druhym") neni proti kodexu tajneho bratrstva :-)

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#139 - 17. 4. 2019, 18:34
pri vsi ucte pane kolego, o "jiste dohode" opravdu nevim, nikdy jsem o ni neslysel ( a to se na aukcich pohybuji u dostatence dlouho ) a zda se mi to ne malo, ale dost ujete. Tako polozka je verejne propagovana. Ostatne nemam rad "utajene" aukce jen pro nekoho. Pokud nekdo, byt jen investor ( v dobrem ), ma stejnou sanci, jako kdokoli jiny. Bylo by dobre, kdyby jste si napriste odpustil kadrovani z nejakeho "vyssiho principu sberatelskeho". neberte to ve zlem, ale toto je trosku pres hranu...

Jaké utajované aukce? O tom jsem přeci nemluvil. Pokud chce investor do této položky investovat a bude se řídit svým rozumem, má možnost.

Pokud by ale např. nějaký kolega, sběratel sbíral určitou oblast a vyskytla se položka o které snil a věnoval se jí mnohahodinovým uvažováním, nedovedu si představit, že bych tuto položku dohodil za nějakou úplatu investorovi a jeho bych tím podrazil. Jestli to je podle vás kádrování, váš názor. Já jistou kolegialitu ale cítím.

Uvedu vám jeden příklad ze své praxe. Celý život jsem toužil po jedné minci. Když se vyskytla (po 40 letech), věnoval jsem zdaru (i při omezenějších financích) stovky hodin času. Výhodou bylo nízké katalogové ohodnocení, ale každý znalý sběratel chápal, že cena musí být někde jinde. A jaký byl výsledek? Minci jsem vydražil za šestinásobek katalogu a ve finále jsem porazil Raucha z Vídně, kterému za více než 50 let jeho praxe prošlo rukama spousta položek a sám dost dobře věděl o co se jedná. Když jsem po pár týdnech potkal jednoho investora, ten mi řekl: "Kdybych věděl o co se jedná, pamatujte si, že byste tuto položku nezískal, tu bych vám nepustil."

Jestli jste nepochopil o čem je řeč, pak sběratel se může proti investičním penězům bránit svými znalostmi. Nebo mají sběratelé věnovat svému koníčku tisíce hodin času a pak tyto znalosti prodávat?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#140 - 17. 4. 2019, 18:48

Evropa1: vase videni sveta je dano tim, ze chcete dobre a za malo nakoupit. Ti je jiste snem kazdeho sberate, ale to je vse.
Ja jsem si svuj nazor rekl a stojim si za nim.
Svet sberatelsky neni jen tajna Zednarska loze, kde ja dam tobe a ty das me. To je cesta do pekla. Profit hledejte jinde ne jen k nepropagaci ( jinek receno utajovani ) a schovavat se na kolegialitu. Tak to uz davno neni.

taho: drazim vsude mozne a diky svym znalostem poznam, co je dobre a co ne. Ale vim, ze nejsem sam, jsem s tim smiren, jsem trpelivy, ale urcite nebudu investrovi zazlivat, ze mi "ukradl" neco, co jsem chtel. Prave proto je - podle mne - ten nazor zvraceny. Nicmene zijeme v demokracii a na ten zazor ma pravo. Mozna se mylim ja, ale moje presvedeni mi brani pochopit takove chovani. Prominte.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.