Zaregistrován
4. 7. 2016
Tou kostrou jsem jenom reagoval na příspěvek, že jsou i takové investice.
Požadavek byl na likviditu v řádu měsíců. Ten je splněn.Je určitě prodejná 25.10.2019.
A není potřeba čekat až do října. Kdybych měl atraktivní kostru, tak vytočím několik telefonních čísel a prodám. Doprava je složitější, něž u kousku papíru. Ale Českou republikou projíždí denně několik tisíc kamiónů.
Zaregistrován
4. 7. 2016
...posledni dobou jsem nekolikrat narazil na clanky toho typu, ze umeni, numismatika a filatelie se stavaji nastrojem milionaru pro ukladani penez apod.
Ty PR články (třeba na severu E15) píšou aukční společnosti. Ale konflikt zájmů má pouze Babiš, oni určitě ne.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Jak jsem psal už hned zpočátku - i když budete mít jakéhokoliv kamaráda (i za odměnu) coby poradce, v první řadě musíte vy vědět co chcete. Kupovat jednotlivé položky bez ladu a skladu jen proto, že jsou v tom uložené peníze nepodléhající inflaci a měnovým reformám by určitě šlo, ale pokud tomu ani za mák neholdujete, snadno můžete být za hejla (to je třeba problém v podstatě jakýchkoliv lepších leteckých dopisů, to je jen pro otrlé, ale dobře likvidní, když je to echtovní) a hlavně, filatelie je především o tom, že to dotyčného sběratele baví. Ti co to sbírají jen proto, že "neví co s penězma" jsou jednak divní a dvak, s filatelií to nemá nic společného a krom obchodníků, kteří ovšem chtějí prodat, do toho asi nikdo nepůjde. Když bude nějaká představa o sbírce, "o čem by to mělo být", je to krapet jiná story. Už jen čistě z praktických důvodů - soustředit se a dohledávat "všechno", to si opravdu může dovolit jen placený správce sbírek anglické královny. (Nutno ovšem podotknout, že sbírka jsou i ty položky, které se prodávají celkem špatně, ale záleží na tom, oč se jedná - u takové klasiky jsou obvykle slušně likvidní i levné položky.)
Zaregistrován
28. 10. 2015
Milý pane uživateli voidiku. ...
Uvědomte si prosím, že na vaši otázku se nedá odpovědět pouze ve dvou třech věcných příspěvcích,či dokonce jakých si faktech.
Vaše otázky jsou diskuzního charakteru,kde není možná jednoznačna odpověď.Otazka nebyla typu určení, či ocenění,kde odpovědi bývají krátké a věcné...
Zde se snažíme sami vzajemně zhodnotit naše názory a zkušenosti.Také není novinkou, pokud se jedna o zajímavější téma,že diskuze bývá raznějšiho charakteru.Konkretně v tomto připadě si však nemyslím,že byl překročen práh etikety slušnosti. ..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
7. 2. 2011
Docela smutná reakce voidiku. Tady se očekává jen poděkování, když někdo někomu něco určí a podobně.
Vás ještě chápu, protože jste jen v jednom tématu a šlo vám o jednu věc, ale proč přispívá a ke všemu se vyjadřuje ferovyobchodník, když se to tady hemží namyšlenci, lidmi honícími si své ego apod. to nechápu.
Já mám svůj koníček rád, mám rád odbornou literaturu a rád si se spřízněnými dušemi o našem koníčku pokecám a nejen o něm. Patří k tomu i historie, i když si jí občas každý vykládáme k obrazu svému a nebo čteme jiné knihy na stejné téma.
Pro mě to je i v současné době i investice, která mi snad umožní udržet životní úroveň po odchodu do důchodu a zároveň i náplň času v důchodu, protože nevím, zda mi zdraví dovolí běhat a chodit na túry.
Zaregistrován
5. 4. 2019
barbar napsal/a:
Milý pane uživateli voidiku. ...
Uvědomte si prosím, že na vaši otázku se nedá odpovědět pouze ve dvou třech věcných příspěvcích,či dokonce jakých si faktech.
Vaše otázky jsou diskuzního charakteru,kde není možná jednoznačna odpověď.Otazka nebyla typu určení, či ocenění,kde odpovědi bývají krátké a věcné...
Zde se snažíme sami vzajemně zhodnotit naše názory a zkušenosti.
Nevim, proc mi tohle pisete, protoze ja ani naznakem netvrdil, ze mi to prijde jednoduche a uz vubec si nenarokuji, ze musim dostat odpoved - proste jsem se zeptal a kdo chce, svobodne odpovi.
barbar napsal/a:
Také není novinkou, pokud se jedna o zajímavější téma,že diskuze bývá raznějšiho charakteru.
Konkretně v tomto připadě si však nemyslím,že byl překročen práh etikety slušnosti. ..
Nikde jsem nenapsal ani nenaznacil, ze by se tu nediskutovalo slusne. Proc to pisete?
Ja jsem se pouze snizil rict, ze ta diskuse byla zatim pro me vesmes k nicemu, pokud jde o puvodni tema. Jinak jsem si samozrejme udelal obrazek o leccem...
Zaregistrován
28. 10. 2015
Podivejte se,nemá smysl se zde handrkovat..
Má reakce na vaš příspěvek je jaká je....
Možná mě mrzí vaš celkově pohrdavý trochu nevděčný postoj a to zejména po příspěvků uživatele kosicana...
Na druhou stranu chápu,jste zde krátce.
Proto se vám omlouvám ,pokud se vás to příliš dotklo. ..
Nebudu to dále komentovat. ..
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
12. 10. 2010
Je docela zádel přečíst si poslední 2-3 stránky vlákna a potom první příspěvek
voidik napsal/a:
...
Zajimal by me tedy vas nazor, jestli si myslite, ze je to dobry napad v situaci, kdy tomu osobne nemohu dat prilis casu (nejaky samozrejme ano) a nemam k tomu v tuhle chvili zadny zvlastni vztah.
Kdyz se na to podivam pragmaticky jako na investicni nastroj (spise prostredek pro udrzeni hodnoty nez kvuli primarnimu dosazeni zisku) zdaji se mi znamky v mnoha ohledech vyrazne praktictejsi ...
Myslite, ze ma smysl tomu venovat nejaky cas a prozkoumat, jestli je to rozumna moznost?
Dekuji za vase nazory
Špatná myšlenka to určitě není, min. co se týče udržení hodnoty investice. Všechny volné prostředky bych do toho ale nedal. Osobně bych se porozhlédl po nějaké klasice bez "velké" specializace, která je dobře prodejná alespoň v evropském měřítku. Startovací cena v řádu vyšších stovek € a víš pro samotné známky, celistvosti ca od tisíce víš. V menších částkách to asi nebude mít smysl, ve vyšších dle možností investora. Samozřejmě i s případným následným prodejem člověk bude muset vyvinout určitou energii a věnovat tomu čas, ale kdo kdy něco prodával (a je jedno jestli auto, byt nebo porcelán) tak ví, že bez toho se to neobejde.
Zaregistrován
12. 10. 2010
Evropa1 napsal/a:
tento pán je schopen vybudovat něco, co má velkou historickou hodnotu a každá další položka tuto kolekci rozšiřuje. Pokud bych se zachoval jako "prodejná děvka" a tato položka by skončila někde v trezoru investora mezi dalšími vzácnostmi, kterým daný člověk nerozumí, pak bych se musel stydět!
Samozřejmě je to pouze můj subjektivní pohled a neberu vám ten váš.
Pokud tento pán nepropůjčí nebo nedaruje svoji sbírku s velkou historickou hodnotou muzeu nebo jiné instituci, ve které bude veřejně přístupná, bude její význam pro společnost nulový jako ta jedna položka v trezoru onoho investora. Oba by se chovali stejně egoisticky - materialisticky (v dobrém slova smyslu) ačkoliv každý z jiného důvodu.
taho napsal/a:
...
Já mám svůj koníček rád, ... .
Pro mě to je i v současné době i investice, která mi snad umožní udržet životní úroveň po odchodu do důchodu ... .
Bohužel je mnoho lidí "plačících" nad stavem svých sbírek ČSR II, o kterých si mysleli ve svém produktivním věku, kdy je budovali, že jim zajistí "klidné" stáří. Potenciál růstu cen (nebo alespoň udržení hodnoty) u novinek a "levného" materiálu je minimální. Proto by bylo asi dobré rozlišovat sběratelství a investiční sběratelství, popřípadě mluvit ještě jako o položkách sběratelské povahy zahrnuté i investičním portfoliu investora.
Zaregistrován
7. 2. 2011
regula jan zapomněl jsem napsat, že nesbírám známky, ale mince a medaile,ale může se stát totéž - propad cen.
Proto máme důchodové pilíře 🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.