Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

kosican

Uživatel

Zaregistrován
2. 7. 2017

#91 - 7. 4. 2019, 17:32

Takto sa páni nikam nedostanete. Operujete tu s pojmami, ktoré sa do filatelie vôbec nehodia. Ste na veľkom omyle, ak burzu známok porovnávate s burzou cenných papierov, kde existujú funkcie finančného poradcu, alebo makléra. Pre investovanie vo filatelii nepotrebujete "poradce", ale znalca. Zbytok je už na vás, lebo v konečnom dôsledku vy ponesiete riziko zodpovednosti za efektivnosť svojej investície. A iba znalec vás ochráni pred kúpou falza. Ak niekto k tomu potrebuje ešte aj nejakého "poradce", tak nech si vyberie nejakého zväzového znalca. Počet investičných známok sa nemôže zvyšovať a tak na ich vyhľadanie stačí hocikto vo funkcii " hlídače", ale podľa mňa by to bol zbytočný luxus, pretože všetky aukcie sa zverejňujú vopred a na investíciu vhodné známky sa mimo aukcií predávajú len veľmi výnimočne a pri tých výnimočných transakciách je druhý prípadný kupujúci vylúčený z iných dôvodov. A aj po právnej stránke je bezpečnejšie kupovať drahšie exempláre známok na oficiálnej burze, kde je stále plno svedkov a vopred deklarovaná akosť a kvalita.

Neberte prosím moje slová v  zlom, nechcel som  sa nikoho dotknúť a ani nikoho uraziť, ale budte realisti.

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#92 - 7. 4. 2019, 17:41

koukam, ze svet vidite opravdu cerneji nez ve skutecnosti je.

rodavam a kupuji znamky, podle vasi teorie, bych mel kazdeho oskubat a kazdy by mel oskubat me. Ale to tak neni. Penize si posilam dopredu, dokonce i mimo portaly. Delam to uz 15 let a jeste se mi nestalo, ze by me nekodo oskubal ( mozna, ze jsem naivni a hloupy ), a nemam pocit, ze bych nekoho oskubal...

Padelky: proto nesbiram CSR, ac jsem mel velmi slusnou sbiru, rozprodal jsem ji.
Pravdu ma p. Kopriva, kdyz pise, ze v CZ a SK je trh zamereny na unamkach CSR, ale za hranicemi o ne v celku neni zajem. Urcite bych v dnesni dobe nekupoval znamky typu CSR I. Urcite zahranicni klasiku. Bud se orientovat na likviditu stredoevropskeho trhu ( rakouska klaska, staronemecke staty, stare svycarsko,.. ) nebo na anglosassky trh ( klasika USA, posmistrovske,.. Britanie - kolonie ), nebo zaspekulovat na Cine, Rusku, Viernamu,.. )

Ale to je jen tak z rukavu nejbeznejsi smery ...

Ale vzdy s rozumem a s velkou davkou trpelivosti. To jsem zazil s jednim, kteremu jsem take delal "poradce" ... jen si nenechal poradit :-D

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#93 - 7. 4. 2019, 17:53
koukam, ze svet vidite opravdu cerneji nez ve skutecnosti je. rodavam a kupuji znamky, podle vasi teorie, bych mel kazdeho oskubat a kazdy by mel oskubat me. Ale to tak neni. Penize si posilam dopredu, dokonce i mimo portaly. Delam to uz 15 let a jeste se mi nestalo, ze by me nekodo oskubal ( mozna, ze jsem naivni a hloupy ), a nemam pocit, ze bych nekoho oskubal... Padelky: proto nesbiram CSR, ac jsem mel velmi slusnou sbiru, rozprodal jsem ji. ...

Takže podle Vás je zcela v pořádku, pokud přijdu za poradcem, kterého znám pouze omezenou dobu a řeknu: "Známkám nerozumím, ale chci investovat 15 000 € za nějakou známku. Poraďte mně jakou a za jakou cenu."

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#94 - 7. 4. 2019, 17:59
koukam, ze svet vidite opravdu cerneji nez ve skutecnosti je. rodavam a kupuji znamky, podle vasi teorie, bych mel kazdeho oskubat a kazdy by mel oskubat me. Ale to tak neni. Penize si posilam dopredu, dokonce i mimo portaly. Delam to uz 15 let a jeste se mi nestalo, ze by me nekodo oskubal ( mozna, ze jsem naivni a hloupy ), a nemam pocit, ze bych nekoho oskubal... Padelky: proto nesbiram CSR, ac jsem mel velmi slusnou sbiru, rozprodal jsem ji. ...

a jak budete postupovat, kdyz nekomu delate placeneho poradce a
1) ten za vami prijde, jestli je dobre neco koupit a radsi byste to koupil vy sam?
2) nahodou/cilene najdete neco, co by investora mohlo zajimat a opet byste to koupil radsi sam?
3) co kdyz je nejaka transakce na hrane (ne)doporucit, ale ve vzduchu visi zajimava provize?

Ja se obavam, ze to je jako vsude, kde je omezena nabidka a poptavka - "financni poradce" vam taky nebude nikdy tvrdit, ze tohle bajecne zivotni investicni pojisteni nepotrebujete, protoze jinak s vami stravil dve hodiny kreslenim cary zivota a plkanim, aniz by z toho neco mel.
Kdyz si nechate dovezt na zakazku ojetinu z ciziny, spis to nedopadne dobre - na vase naklady nekdo prohlizi auta, ta co za to stoji koupi sam a vam proda neco, co nemusi byt spatne, ale neni to terno.

Treba ty zminovane burzovni akcie jsou jine tema, protoze maji (skoro) neomezenou likviditu a ten kdo vam radi (pokud to zrovna neni broker, ktery chce, abyste to koupili pres nej s provizi) nema duvod si kazit povest, protoze kdyby sam chtel a mel, muze si koupit totez.

Je zajimave, jak se diskuse stocila od "jestli" k "jak".
Ja treba dotez nemam odpoved na otazku, jestli o tom vubec uvazovat a znamky s parametry, ktere jsem vyse naznacil jsou (na trhu) nebo ne. Potom mozna ma smysl resit jak to zrealizovat a jeste bezpecne.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#95 - 7. 4. 2019, 17:59

Pan "voidik" se evidentně nechal strhnout/omámit tou mediální masírkou, která nastala ve chvíli, když jeden český borec investičně nakoupil tu obálku se dvěma červenými Mauriciji... K té mediální "mánii" pak přispěla i řada dalších článků, kde byla zdůrazňována/obhajována velká investiční výhodnost filatelistických unikátů.

Ostatně i zde na fóru se před nedávnem podobným způsobem vyjadřoval jeden znalec spojený s Burda auctions...

Co poradit? Voidiku, prchejte od filatelie, páč jinak si koledujete dopadnout jako Bohdalka & spol. s těmi falešnými obrazy...

Pokud chcete bezpečnou investici s bleskovou likviditou kdekoliv ve světě, pak nakupujte investiční zlato/zlaté mince, které vám nikdy neshoří, nezplesniví či jinak nepoškodí, a prodáte to v podstatě okamžitě všude ve světě. Minimálně inflaci takovou investicí zabezpečíte, ale v dlouhodobém měřítku nejspíše i slušně vyděláte...

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#96 - 7. 4. 2019, 18:05
Pan "voidik" se evidentně nechal strhnout/omámit tou mediální masírkou, která nastala ve chvíli, když jeden český borec investičně nakoupil tu obálku se dvěma červenými Mauriciji... K té mediální "mánii" pak přispěla i řada dalších článků, kde byla zdůrazňována/obhajována velká investiční výhodnost filatelistických unikátů. Ostatně i zde na fóru se před nedávnem podobným způsobem vyjadřoval jeden znalec spojený s Burda auctions... Co poradit? Voidiku, prchejte od filatelie, páč jinak si koledujete dopadnout jako Bohdalka & spol. s těmi falešnými obrazy... ...

Ve dvou větách zde je napsána velká pravda.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#97 - 7. 4. 2019, 18:05
Takže podle Vás je zcela v pořádku, pokud přijdu za poradcem, kterého znám pouze omezenou dobu a řeknu: "Známkám nerozumím, ale chci investovat 15 000 € za nějakou známku. Poraďte mně jakou a za jakou cenu."

Takhle to nejspis vypadat opravdu nebude/nemuze, ale naivni scenar by mohl vypadat treba tak, ze si nejdriv nechat doporucit lidi s reputaci, vyberete si takoveho, ktery vam sedi i po jinych strankach nez odbornost, kterou znate jen zprostredkovane a reknete mu. Pomoz mi investovat 15k EUR (nebo klidne 10x tolik), navrhni, jestli to bude do jedne nebo vice znamek a jestli hned nebo behem treba jednoho roku, ... od toho jsi odbornik. Dostanes nejakou ne moc zajimavou, ale presto odmenu, ktera ti pokryje cas, ktery tim stravis. A smluvne dohodneme, ze az tu znamku jednou prodam, tak dostanes 20% ze zisku.
Je tam spousta promennych, ktere je treba dohodnout a specifikovat, aby to davalo oboustranne smysl, ale jen pro ilustraci, jak se da udelat racionalni dohoda.

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#98 - 7. 4. 2019, 18:11
a jak budete postupovat, kdyz nekomu delate placeneho poradce a 1) ten za vami prijde, jestli je dobre neco koupit a radsi byste to koupil vy sam? 2) nahodou/cilene najdete neco, co by investora mohlo zajimat a opet byste to koupil radsi sam? 3) co kdyz je nejaka transakce na hrane (ne)doporucit, ale ve vzduchu visi zajimava provize? ...

1 - financni otazka. Pokud na to budu mit sam, koupim si to sam. Ale to neni otazka... To je konstatovani. Investor je od toho investor, ze disponuje minimalne o rad vyssimi prostredky nez ma "poradce". Potom tento pripad nenastane.
2 - dtto
3 -otazka osobnosti cloveka, toho si musite najit sa.

4- ja urcite ne, na toto namam cas ani naladu. Urite by me to neuspokojovalo ani profesne ani financne.

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#99 - 7. 4. 2019, 18:12
Pan "voidik" se evidentně nechal strhnout/omámit tou mediální masírkou, která nastala ve chvíli, když jeden český borec investičně nakoupil tu obálku se dvěma červenými Mauriciji... K té mediální "mánii" pak přispěla i řada dalších článků, kde byla zdůrazňována/obhajována velká investiční výhodnost filatelistických unikátů. Ostatně i zde na fóru se před nedávnem podobným způsobem vyjadřoval jeden znalec spojený s Burda auctions... Co poradit? Voidiku, prchejte od filatelie, páč jinak si koledujete dopadnout jako Bohdalka & spol. s těmi falešnými obrazy... ...

Wjem napsal/a:

Pan "voidik" se evidentně nechal strhnout/omámit tou mediální masírkou, která nastala ve chvíli, když jeden český borec investičně nakoupil tu obálku se dvěma červenými Mauriciji... K té mediální "mánii" pak přispěla i řada dalších článků, kde byla zdůrazňována/obhajována velká investiční výhodnost filatelistických unikátů.

:-) tohle ten impuls nebyl a uz vubec nejde o omameni, ja emoce do obchodu netaham
je to jen napad a jako mnoho dalsich nejspis skonci nerealizovan... a nebo taky ne

Wjem napsal/a:

Ostatně i zde na fóru se před nedávnem podobným způsobem vyjadřoval jeden znalec spojený s Burda auctions...

Co poradit? Voidiku, prchejte od filatelie, páč jinak si koledujete dopadnout jako Bohdalka & spol. s těmi falešnými obrazy...

nemam televizi a tahle kauza me zrejme minula - po letmem googleni jsem jiz v obraze, dekuji za varovani

kez by to bylo tak jednoduche, jak si myslite

vite, clovek nehleda trochu blaznive investicni nastroje jako znamky v prvni rade - na ty kouka az kdyz ty zjevne vycerpal nebo nevyhovuji

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#100 - 7. 4. 2019, 18:16

Ja to reknu natvrdo: pokud do toho pujdete sam, a nerozumite tomu, tak narazite.

P.S. parametry jste naznacil, ale asi ne dost vecne a konkretne. od 5T so 50T, nebo 100T, nebo vic.... Diverzifikovat ... ale co ??? tech 5T nebo tech 100T nebo vice.

Predstavy jste nastinoval jen ledabyle bezupresneni.
Dovedu si predstavit, ze kopeci lidi se tim bavi a verte, ze to cte hoooodne lidi. Ale jen malo ma tu odvahu neco napsat.

Meli jsme tu pred lety Skrblika .... :-D

Ten byl take tajuplny neznamy ...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.