Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#11 - 5. 4. 2019, 18:24
ferovyobchodnik napsal/a: Samozřejmě, že to je. ...

sry, že to jde, překlep z mobilu

známky nejsou moje parketa...

ferovyobchodnik@seznam.cz

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#12 - 5. 4. 2019, 18:24

Pavle, vydělávat je krásné😃

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#13 - 5. 4. 2019, 18:37

Vydělávat je úmorná dřina a prakticky nic z toho.

Ale šlo mi spíš o to, že kupovat známky jen proto, abych je obratem zase prodal, by mne netěšilo. A to vlastně takového malého obchodníčka vlastně dělám, jen neprodávám svoje.

Teda zase, ne že bych nikdy nic neprodal, ale to je spíš druhotný jev, neb to nekupuju za účelem dalšího prodeje, ale jedná se spíše o zbytek, o to co z dané kolekce nepotřebuju. A včil si to stejně nemohu dovolit.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#14 - 5. 4. 2019, 18:44

no vidíš, a teď máš možnost koupit něco zajímavého, do čeho kolega investuje, a ještě navíc za úplatu😉

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#15 - 5. 4. 2019, 18:47

Nemám, nemaje ty "přebytečné" peníze.😞

Ale jinak je to ten starý filosofický materiálně dialektický problém:

Budou v komunismu peníze?

• optimisti říkají, že ano
  • pesimisti že ne (anebo to je obráceně??)
  • realisti říkají, že u někoho ano a u někoho ne

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#16 - 5. 4. 2019, 19:14
Vydělávat je úmorná dřina a prakticky nic z toho. Ale šlo mi spíš o to, že kupovat známky jen proto, abych je obratem zase prodal, by mne netěšilo. A to vlastně takového malého obchodníčka vlastně dělám, jen neprodávám svoje. Teda zase, ne že bych nikdy nic neprodal, ale to je spíš druhotný jev, neb to nekupuju za účelem dalšího prodeje, ale jedná se spíše o zbytek, o to co z dané kolekce nepotřebuju. A včil si to stejně nemohu dovolit.

Pavel_III napsal/a:

Vydělávat je úmorná dřina a prakticky nic z toho.

no to je na delsi filosofickou diskusi

ja k tomu dodam jen jedinou vec a to, ze penize v dnesnim svete vyrazne zvysuji svobodu, i kdyz moderni je rikat opak

Napsal jsem to uz dvakrat vyse, ale tak jeste jednou... Nemam zajem primarne vydelat (to delam jinak pomoci toho, co umim) - je to samozrejme prijemny vedlejsi efekt, ale jde mi o dlouhodobe ulozeni hodnoty. Jednoduse mi prijde zajimave a uzitecne vlastnit neco, co je male a drahe a je mozne to relativne rychle a relativne snadno prodat kdekoliv na svete. Pokud takove znamky/mince existuji.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#17 - 5. 4. 2019, 19:30
Pavel_III napsal/a: Vydělávat je úmorná dřina a prakticky nic z toho. ...

voidik napsal/a:

no to je na delsi filosofickou diskusi

ja k tomu dodam jen jedinou vec a to, ze penize v dnesnim svete vyrazne zvysuji svobodu, i kdyz moderni je rikat opak

No a to mi sděluješ jako nějakou převratnou informaci nebo se chlubíš? Mně se peníze vyhýbají a bažení po penězích těmi druhými mi svobodu výrazně snižuje. 😠

No, jen "ukládat hodnoty" je ale nuda. To je právě dobré stát se filatelistou a něčemu se věnovat, když je řeč o známkách. A je dobré tomu rozumnět (aspoň v nějaké "rozumné" míře), protože se hodně prodávají padělky až úplné kraviny.
Solidní investice je klasické Rakousko (hlavně 1. emise a pak Lombardsko - Benátsko a pošty v zahraničí), jenže to je drahé už dnes a už dlouho před dneškem. Sice drahé, ale přesto opomíjené jsou pak u Rakouska takové ty okrajové záležitosti, "známky na konci katalogu", třeba telegrafní. Zajímavá je polní pošta. Jenže tam to chce hodně vědět a, a to je podstatné, cenu dělá i ucelená sbírka. Jeden kus s pěkným razítkem vzácné pošty je sice pěkný, ale je to vcelku o ničem.

No a já osobně vidím slušný potenciál v okupačních a jiných vydáních, ale v těch echtovních (např. Zakarpatská Ukrajina), ne v těch co si nějaký blbec nakoupí známky s Hitlerem a na to natiskne nějaký přetisk, nebo koupí kopu čs známek za korunu a na to udělá WSF!, to je pochopitelně o ničem.

Zajímavé, byť do značné míry nejisté, mohou být naše Vlastní známky, ale nejspíš jen pro nás. Rakouské VZ jsou spíš, kvůli vydavatelské politice, pro potěchu.

Jinak se peníze ukládají do zlata a drahých kamenů.

opal

Uživatel

Zaregistrován
4. 7. 2016

#18 - 5. 4. 2019, 19:43

Jinak se peníze ukládají do zlata a drahých kamenů.
Třeba do opálů😁

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#19 - 5. 4. 2019, 19:47
voidik napsal/a: no to je na delsi filosofickou diskusi ...

Pavel_III napsal/a:

No a to mi sděluješ jako nějakou převratnou informaci nebo se chlubíš? Mně se peníze vyhýbají a bažení po penězích těmi druhými mi svobodu výrazně snižuje. 😠

kdybych se chlubil (nejsem si vedom jedine veci v dosavadni diskusi, ktera by tim byt jen zavanela), tak by to vypadalo urcite jinak

protoze to je diskuse, tak jen prirozene reaguju na tvuj vyrok, ze z vydelavani penez prakticky nic neni, protoze s tim nesouhlasim a pisu jeden z duvodu, ktery je myslim casto opomijen a dokonce se pouziva opacne

jsou treba lidi, kteri by radi zili jednoduseji a pracovali min nebo se nehonili za vydelavanim, jen musi treba zabezpecit ty, kteri se bez nich v budoucnu neobejdou - svet proste neni cernobily

Pavel_III napsal/a:

No, jen "ukládat hodnoty" je ale nuda.

kdyz me prave to ukladani hodnoty zajima primarne

proto jsem psal uz taky vyse, ze bych rad zjistil, jestli je to realne, kdyz k tomu nemam aktualne zadny hlubsi vztah

Pavel_III napsal/a:

To je právě dobré stát se filatelistou a něčemu se věnovat, když je řeč o známkách. A je dobré tomu rozumnět (aspoň v nějaké "rozumné" míře), protože se hodně prodávají padělky až úplné kraviny.
Solidní investice je klasické Rakousko (hlavně 1. emise a pak Lombardsko - Benátsko a pošty v zahraničí), jenže to je drahé už dnes a už dlouho před dneškem. Sice drahé, ale přesto opomíjené jsou pak u Rakouska takové ty okrajové záležitosti, "známky na konci katalogu", třeba telegrafní. Zajímavá je polní pošta. Jenže tam to chce hodně vědět a, a to je podstatné, cenu dělá i ucelená sbírka. Jeden kus s pěkným razítkem vzácné pošty je sice pěkný, ale je to vcelku o ničem.

No a já osobně vidím slušný potenciál v okupačních a jiných vydáních, ale v těch echtovních (např. Zakarpatská Ukrajina), ne v těch co si nějaký blbec nakoupí známky s Hitlerem a na to natiskne nějaký přetisk, nebo koupí kopu čs známek za korunu a na to udělá WSF!, to je pochopitelně o ničem.

Zajímavé, byť do značné míry nejisté, mohou být naše Vlastní známky, ale nejspíš jen pro nás. Rakouské VZ jsou spíš, kvůli vydavatelské politice, pro potěchu.

diky za to, jen tohle je rada na trochu detailnejsi urovni nez hledam, nemuzu samozrejme sam koupit znamky podle rady v diskusnim foru - to je jako kdybych ja radil vam, ze akcie tesly pujdou jiste dolu...

mne by spis zajimalo, jestli lze doporucit nejake obecne respektovane odborniky, co se investicemi do znamek zabyvaji a maji dobrou reputaci
nebo jestli se na to da jit nejak jinak - nejsem nejspis jediny s timhle napadem

:-D a taky do matraci

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#20 - 5. 4. 2019, 19:53
Nemám, nemaje ty "přebytečné" peníze.😞 Ale jinak je to ten starý filosofický materiálně dialektický problém: ...

ale peníze má tazatel a chce je uložit. ty máš znalosti a praxi. takže si můžeš udělat radost koupit (sic ne pro sebe) a zároveň za to získat odměnu...
já bych do toho šel🙂

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.