Zaregistrován
22. 7. 2011
Těch je na trhu nadbytek, proto tato diskuze nemůže ovlivnit cenu. Tyto mince se nakupují po kilech...
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
5. 4. 2019
A nebojite se, ze budou v obehu nejake padelky (treba cinknute wolframem)? Ja to nikdy nemel v ruce, takze nevim, jestli je to realizovatelne, resp. jestli by se to dotycnemu podnikavci vyplatilo jako u vetsiho slitku...
Muzete dat nejaky odkaz, kde se da jedna takova vec koupit a za kolik?
diky
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud chcete do něčeho investovat, musíte mít přehled, pak tyto mince "dostanete do oka." Ano, padělají se velmi vzácné mince, ale v tomto případě se nejedná o padělání kovu, ale o padělání mince. Tyto mince jsou především určeny neznalým bohatým investorům.
Na netu si můžete nalézt mnoho odkazů na prodej zlatých rakouských, či uherských 10 korun z doby vlády císaře Františka Josefa I. po roce 1892.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
26. 11. 2019
Dik vsem za dalsi a dalsi nazory.
Kaminky, to neni nic pro me...navic si nemyslim, ze to je uplne to prave orechove...
https://www.investujeme.cz/clanky/diamant-neni-investice/
To uz mi lepe skutecne vychazi znamky...kdyz samozrejme clovek vi, co kupovat.
Jinak za sebe co se tyka kovu, ja preferuji nasledujici:
zlato - slitky z renomovanych svycarskych rafinerii, zatavene do folie, nizsi hmotnosti (5g, 10g a 1 unce, pripadne vetsi hmostnost, do pul kila), maximalni ryzost (na rozdil od vyse uvedenych 10 korun)...snadny odkup, mezinarodne akceptovatelne...
stribro - zahranicni investicni mince - American Eagle, Maple Leaf...stejne co u zlata, navic si myslim, ze jsou idealnim "platidlem" za drobnosti v pripade krachu men
Jinak jsem zkusil zavolat k Burdovi a bylo mi receno, ze poradenstvi pri nakupu znamek na investici poskytuji, ale zadne detaily jsem se po telefonu nedozvedel. Bylo mi nabidnuto sjednani osobni schuzky...
Zaregistrován
5. 4. 2019
dekuju, nebyl jsem si jisty, o cem presne je rec
kdyz se na to podivam pragmaticky, tak lidi prodavaji kousek zlata (+- 0.098 oz) za cenu 4-10k (zrejme podle stavu mince nebo ruzne snahy vydelat, nevim...) v situaci, kdy hodnota kovu je cca 3350
jestli jsem se spravne docetl, tak ta emise byla 800k+ a vyse se pise, ze jich je vsude mraky
je tu nejake opodstatneni pro tu cenu? da se vazne koupit za cenu blizkou hodnote kovu?
Zaregistrován
25. 7. 2006
Slitky a moderni investicni mince jsou nejvice padelane a tudiz nejrizikovejsi. Takze sice muzete minimalizovat riziko pri nakupu primo z rafinerie nebo u renomovaneho obchodnika, ale s prodejem to bude slozitejsi. Treba ja bych slitek (zejmena z druhe ruky) nikdy nekoupil.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Neni jen Aukro...
Emise 800k - tomu nerozumim.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
V KT jsou celkem k ničemu zlato, diamanty i známky. V první řadě (bereme třeba model Osvětim) to není za co směnit, v druhé řadě vlastně ani s kým. Spoluvězeň by byl likvidován, dozorce to sebere bez protihodnoty. Pravděpodobnost přežití tam závisí v první řadě na štěstí kombinované s určitou vychcaností. Nakonec ale přijde tyfus a šmitec. V KT je hlavním platidlem kus plesnivýho chleba. Ostatně, v takovým Leningradě to nebylo o moc lepší.
Jenže to je extrém. V případě třetí světové ... bude nejdůležitější pazourek a olověná vesta!
Zaregistrován
23. 11. 2015
Podľa tejto knihy to tak celkom nebolo Pavle. Ale kniha podľa mňa taká, nijaká..
https://www.gorila.sk/detail/643939/Tetovac-z-Auschwitzu?ppcbee-adtext-variant=SKLADOM1&gclid=CjwKCAiArJjvBRACEiwA-Wiqq_wqIz_7eZepCrbxCsYRV3a6fkOqVEb1-XHxDgV39V7MXX_aqYLa6xoCQhoQAvD_BwE
-s-
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.