Zaregistrován
5. 4. 2019
kolo101 napsal/a:
Jeste poznamka: investicni filatelie je beh na dlouhou trat. Ze zacatku dost preplatite poradci/spostredkovateli. Nikdy, ale opravdu nikdy a nikdovam nezaruci, ze vydelate a uz vubec ne kolik. Vzdy pujde jen o tip a zkusenosti a vas penize. Mimchodem s piste desetitisice. Ale to je kolik a jak casto ??? Na investicni filatelii je to dost malo. Nezlobte se, ale tak to vidim a citim.
Kdyz byste cetl pozorne, zjistite, ze jsem psal "nemluvim o desetitisich".
Stejne tak jsem uz trikrat psal, ze nemam primarne zajem vydelat.
tomuhle pres vsechnu snahu nerozumim...
Zkusim to rict tedy uplne jinak. Je moznost koupit znamku (sadu znamek, ...) v cene rekneme 100-500tis. CZK, ktera je globalne likvidni? Myslim tim, ze je lze v radu mesicu od rozhodnuti spolehlive prodat v USA, UK, Japonsku, kdekoliv v rozumne civilizaci v nejhorsim pripade treba i se ztratou za 90% porizovaci hodnoty? Neresim, jestli do roka nebo za 10 let od porizeni... obecne, jestli je to vhodny uchovatel hodnoty. Samozrejme chapu, ze vsechno nese riziko a neco nemusi vyjit, to je normalni, jde mi o typicky pripad v dobre vire.
Pokud ano, da se to udelat treba 10x? Jinymi slovy, lze nakoupit rozumne velke diverzifikovane portfolio pro rozlozeni rizika?
Pokud si to predstavuji naivne, zkuste mi navrhnout, co by se realizovat treba dalo?
Zaregistrován
22. 10. 2010
poprve - mluvilo se o milionech. coz jse poprel, dal jsem to jen preletl... omlouvam se, diskuze me zaujala az pozdeji a k zacatku jsem se uz nevrace. Nepovazuji to za podstatn.
podruhe - likviditni veci v redech 3-5T€ se daji koupit. Ale zalezi na jaky trh mirite. Poku USA, UK, JPN, tak to vam nepovim, nebot tyto trhy neovladam, USA ani kolonie nedelam. Jsem zaprdeny stredoevropsky sberatel Rakouska+.
Takze v tomto teritoriu sezenete a nejvice zajimavych veci ve vasem "financnim rozsahu", ale urcite ne znamku za pul mega - na to zapomente. To se objevuje parkrat v roce a tam jsou supy !!! :-D
existuji lide, kteri poradi, sezenou, samozrejme si nechaji za to zaplatit.
potreti:
investicni filatelite chce cas: komoditu musite drzet vice let, aby jste vydelal. To neni akcie , ktera je denne tisikrat ohodnocena. ..... cemu nerozumite. Je to INVESTICE !! A jako takova musi "uzrat".
Zaregistrován
22. 10. 2010
p.s. pred 14 dni - PRESNE (!!) mi jeden kolega nabizel jeden fajn dopis ... chtel za nej malickost : 7000,-
za 3 roky bude cca 9T
( pokud nebude krize ) .... a tomu se rika investicni filatelie. Krize se musi preckat.
Zaregistrován
22. 10. 2010
jeeeej.... jedna korekce. Vsechny ceny, co jsem psal jou v eurech, sorry, omlouvam se....
Zaregistrován
22. 10. 2010
jeste dovetek: ja osobne investicni filatelii schvaluji a to na 200% !!! duvod?? pres 30% techto lidi si filatelii oblibilo a ma ji za aktivni konicek a dalsich 30% investuje casteji a dlouhodobe, coz filatelii jen prospiva !!!!
Zaregistrován
5. 4. 2019
diky za snahu, ale pokud se mame neceho dobrat, potrebuje to trochu systemu ;-)
zkuste mi prosim zodpovedet zasadni otazku - existuje neco jako globalne zajimava znamka? v tom smyslu, ze ji lze potencialne prodat kdekoliv na svete? verim, ze ceske znamky v zahranici (temer) nikoho nezajimaji. na druhou stranu (kdyz pouziju klise) modry mauricius zajima asi kazdeho filatelistu kdekoliv. jsou takove znamky rekneme tedy v radu treba 5-10tis. EUR?
Zaregistrován
22. 10. 2010
pane potencialni kolego,
ne , kazdy trh ma svoej preference, ktere se - samozrejme - prolinaji. To znamena, ze znamku z USA prodate i v Cine i v JIzni Africe. A naopak znamku Evropskou prodate v USA, ..... ale vzdy je znamka dana pro dany trh.
Globalni znamky existuji a to sou prave ty co vzpominate ... :-D
ale no asi nemate / ale mozna ano 100M ?? /
toto skoleni je rozmanite a kazdy vam dava svoje poznatky .... a dovoluji si vam pripomenout, ze ZDARMO. A vy, jako pravdepodobne clovek, co vydelal nejaky peniz ( nic proti, tomuto ja fandim na 10000% !!! ) ty by jste mel jen kvitovat, ze takovato komunita existuje.
k Poslednimu dotazu: ano josu, treba hledat, byt trpelivy, a najde se. Fakt je to VZDY na 100%. Napriklad jsem hledal jedno razitko asi 18 let. Ale jo,... nasel jsem ho.
blby priklad, ale sed , ne :-D
p.s. filatelie = trpelivost a pokora !!!!
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud mi napíšete soukromý dotaz, pokusím se odpovědět. Nečekejte ale rady na téma konkrétních známek. Každá sběratelská, či investiční činnost bude vždy a pouze ryze individuální záležitostí, kdy budete utrácet svoje peníze a proto musíte přesně vědět za co!! Spoléhání se na druhé by byla cesta do pekel.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
19. 4. 2014
Investicia do znamok je vyhodna len pri sumach 100 000 € a viac /za jednu znamku,celistvost/.Pri sumach nad 500 000 € /za znamku/velmi vyhodna a pri sumach v milionoch € /samozrejme za jednu znamku,celistvost/je to nadštandartne vyhodna investicia.Vždy je lepšie jedna znamka za 100 000 ako 100 znamok za 1000.Globalne zaujimave znamky su všeobecne zname.V cenovej relacii 5-10 tis € je riziko velmi vysoke ,nedoporučujem.Zhodnotit znamku v cene 10 000tis €je už slušne umenie a to určite sam nezvladaš .Tema to je obsiahla a rady ber od tych čo to skusili osobne a nie o tom iba čitali alebo počuli.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
25. 7. 2006
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.