Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

kolo101

Moderátor

Zaregistrován
22. 10. 2010

#61 - 6. 4. 2019, 18:32
V Bibli je spousta dobrých a pravdivých myšlenek, ale zrovna tato ve vztahu k investování k nim nepatří.

nemam na mysli slepou viru 😃 😁 , ale zese neverit nikomu a nicemu - to my prijde uz zvracene.
To by jste si menohl jit koupit do kramu ani rohlik...🙄

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#62 - 6. 4. 2019, 18:37
nemam na mysli slepou viru 😃 😁 , ale zese neverit nikomu a nicemu - to my prijde uz zvracene. To by jste si menohl jit koupit do kramu ani rohlik...🙄

Ale já jsem nepaušalizoval, já jsem pouze sdělil to, že nejdříve platí jedno staré pravidlo:

"Důvěřuj, ale prověřuj."

Rohlík stojí pár korun, ale drahá známka, či mince třeba 10 000 € a to je velký rozdíl.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#63 - 6. 4. 2019, 19:28
I když bylo dnešní odpoledne krásné, byl jsem ochoten Vám věnovat pár hodin času, stačilo pouze dát odkaz. Mohli jsme se např. dohodnout na telefonickém rozhovoru, či komunikaci přes email. Chtěl jsem Vás také upozornit na některé chyby, kterých jste se dopustil v několika zprávách-nikdy se neodkrývejte tímto způsobem, nikdy jako začátečník nevěřte někomu, koho neznáte atd. Sběratelství není charita, naopak se jedná o velmi tvrdou řeholi, kde každý bude hájit pouze svoje zájmy. Komu mohu věřit, to je také otázka dlouholetých zkušeností, nikoli, že někoho navštívím, dám najevo, že tomu nerozumím a budu očekávat naprostou serioznost. Bohužel takto to nechodí a většina lidí se bude snažit Vaší důvěry zneužít. Myslíte, že je to řečeno moc příkře? Já si myslím, že nikoli, jedná se pouze o moje mnohaleté zkušenosti, kdy jsem viděl, jak někteří obchodníci okrádají lidi Vašeho typu. Tyto řádky berte jako jeden z názorů a bude pouze na Vás, jak s nimi naložíte. Jelikož jste o komunikaci neprojevil zájem, svoji nabídku beru zpět. Blíží se jedna zajímavá aukce, kde budu mít některé svoje zájmy a volný čas budu věnovat těmto věcem.

Evropa1 napsal/a:

I když bylo dnešní odpoledne krásné, byl jsem ochoten Vám věnovat pár hodin času, stačilo pouze dát odkaz. Mohli jsme se např. dohodnout na telefonickém rozhovoru, či komunikaci přes email.

kontaktovat jsem vas puvodne chtel, ale mam mnoho povinnosti a napsat smysluplny email vyzaduje trochu vic casu nez v bodech reagovat v diskusi
pokud jste cekal na zpravu ode me misto toho, abyste sel ven a uzival si zivota, udelal jste jednoduse chybu
ze citite prilezitost, je spravny pristup, ale je treba mit realisticka ocekavani, a lidske reakce jako tahle o leccem vypovidaji a jsou cennym zdrojem informaci

Evropa1 napsal/a:

Chtěl jsem Vás také upozornit na některé chyby, kterých jste se dopustil v několika zprávách-nikdy se neodkrývejte tímto způsobem, nikdy jako začátečník nevěřte někomu, koho neznáte atd. Sběratelství není charita, naopak se jedná o velmi tvrdou řeholi, kde každý bude hájit pouze svoje zájmy. Komu mohu věřit, to je také otázka dlouholetých zkušeností, nikoli, že někoho navštívím, dám najevo, že tomu nerozumím a budu očekávat naprostou serioznost. Bohužel takto to nechodí a většina lidí se bude snažit Vaší důvěry zneužít. Myslíte, že je to řečeno moc příkře? Já si myslím, že nikoli, jedná se pouze o moje mnohaleté zkušenosti, kdy jsem viděl, jak někteří obchodníci okrádají lidi Vašeho typu.

vase pece o moje blaho a bezpeci je dojemna, nicmene naprosto zbytecna
zaroven nemuzete vedet, jestli treba cast informaci, co jsme zde nasdilel a podle kterych si muzete udelat predstavu, co muzu byt asi tak zac, neni zamerne nepresna

tuhle svobodu vam nikdo nemuze uprit a sam musite vedet, co je pro vas nejlepsi

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#64 - 6. 4. 2019, 20:42

Jako, před lety mnohými jsem za 2× 50000 Kč koupil známky, za které mi nabízejí 2× 150000 Kč na ruku (katalog 300000 Kč). Jenže to je i o štěstí a právě o tom vědění.

ALE, kdyby se mi to nepasovalo do sbírky, nešel bych do toho, protože jsem si na to jednak musel půjčit (celkově to byl nákup za 200000 Kč) a dvak, je celkem pravděpodobné, že bych si toho dost možná ani nevšiml, kdybych to nesbíral. Prostě bych to přešel. (A navíc, katalog ve kterém by byla cena 300000 Kč vyšel až o mnoho později, ale pokud víte že neexistují víc jak 2 exempláře...)

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#65 - 6. 4. 2019, 21:07

Pro voidik....
Nevím jak u filatelie, ale např.u numismatiky Evropa 1 se řadí zde k apsolutni špičce v oboru..
A pokud vám podal tvz. ,,Pomocnou ruku,, poznat blíže tento obor a popřípadě nabídnout své zkušenosti...a vy jste toto odmítl, udělal jste zásadní chybu...Rady takovýchto zkušených sběratelů jsou k nezaplacení...Věřte mi vím o čem píšu...
Zde na tomto fóru,jsem sice trochu svérázným stylem,ale s mé strany účelovým, poznal zdejší uživatele a pan uživatel Evropa1 patří k opravdovým odborníkům, jejichž slova mají smysl.

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#66 - 6. 4. 2019, 21:39
Pro voidik.... Nevím jak u filatelie, ale např.u numismatiky Evropa 1 se řadí zde k apsolutni špičce v oboru.. A pokud vám podal tvz. ,,Pomocnou ruku,, poznat blíže tento obor a popřípadě nabídnout své zkušenosti...a vy jste toto odmítl, udělal jste zásadní chybu...Rady takovýchto zkušených sběratelů jsou k nezaplacení...Věřte mi vím o čem píšu... Zde na tomto fóru,jsem sice trochu svérázným stylem,ale s mé strany účelovým, poznal zdejší uživatele a pan uživatel Evropa1 patří k opravdovým odborníkům, jejichž slova mají smysl.

ja vam verim a je dost mozne, ze je to k moji skode, ze z toho nic nebude

na strane druhe ja jsem nikoho rozhodne neodmitnul, pouze jsem nereagoval z ciste praktickych duvodu behem par hodin v prubehu soboty a reakce pana byla (aspon podle mych meritek) dost neprimerena a styl uvazovani bezduvodne negativni - jak tady nekteri spravne poznamenali, neni jina moznost nez ve finale nekomu duverovat (v kombinaci s vlastni rozumnou urovni znalosti) a mam radu zkusenosti, ktere mi jasne rikaji, ze sebevetsi expertiza neni nic platna ve vztahu, kdy si lide nerozumi ani v bezne komunikaci

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#67 - 6. 4. 2019, 23:31
diky za jasne formulovany nazor da se laikovi strucne nastinit, kde je problem s temi "levnejsimi" rekneme kdekoliv v segmentu 5-50tis. EUR? tady nejde ani tak o celkovy objem, jako o diverzifikaci - koupit jednu znamku za 200tis. EUR je principialni riziko jako kdyby nekdo dal vsechny svoje penize na to, ze zitra vyhraje Sparta nebo do akcii CEZu je realne udelat takovy obchod anonymne (myslim bez publicity)? ...

Prepač ale dat všetky svoje peniaze na vyhru Sparty nie je investicia ale stavka teda čisty hazard.Ak daš 200 000 € na vyhru Sparty tak za par hodin maš povedzme 250 000 € alebo nič a to nič je asi tak 2 krat pravdepodobnejšie ako ta prva možnost.Ale ak si kupiš za 200 000 Picassa tak ide o to či bude mat za 10-20 rokov cenu 200,300 alebo 400 000 ale 0 nebude mat ani zajtra ani o tyžden ani o desat rokov.

mamabc1234@gmail.com

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#68 - 6. 4. 2019, 23:39
Prepač ale dat všetky svoje peniaze na vyhru Sparty nie je investicia ale stavka teda čisty hazard.Ak daš 200 000 € na vyhru Sparty tak za par hodin maš povedzme 250 000 € alebo nič a to nič je asi tak 2 krat pravdepodobnejšie ako ta prva možnost.Ale ak si kupiš za 200 000 Picassa tak ide o to či bude mat za 10-20 rokov cenu 200,300 alebo 400 000 ale 0 nebude mat ani zajtra ani o tyžden ani o desat rokov.

Mozna to neni nejvhodnejsi analogie, ale o to asi nejde - myslim, ze chapete, co jsem se snazil rict. Pokud mam omezene zdroje vyhrazene na investice tohoto typu a vy zaroven rikate, ze je vhodne, aby to byly velmi drahe znamky (mozna jen znamka), tak to neumerne zvysuje riziko - mozna je to blbost, ale rekneme, ze by byla falesna... ;-)
Proto mam tendenci uvazovat o vetsim rozlozeni pripadne investice a rad bych chapal, proc to nelze zrealizovat nebo ze to neni optimalni.

kosican

Uživatel

Zaregistrován
2. 7. 2017

#69 - 7. 4. 2019, 10:00

Zaujímavá diskusia. Typická pre dnešnú anonymnú dobu. Voidik si vás testuje, skúma ponuky, ale kontakt odmieta. Evidentne ste mu ešte nepovedali to, čo potreboval vedieť, ale takto spoznáva štýl vášho myslenia a pri prípadnom obchode s vami by to mohol využiť . Europa ho prehliadol a včas sa stiahol. Kolo niečo naznačil použitím pravidla dôveruj, ale preveruj. Dovolím si však pripomenúť, že tak, ako sa menia ľudské vzťahy, tak sa menia aj obchodné vzťahy a tak isto sa menia aj pravidlá. Kým v počiatkoch obchodovania existovalo pravidlo ver, alebo never, neskoršie začalo platiť pravidlo dôveruj, ale preveruj, tak dnes už bohužiaľ platí pravidlo dôveruj, ale never !

Známky sú obchodnou komoditou, ktorá má svoje opodstatnenie, ale aj obmedzenia. Nimi sú napr. náklad,  kvalita, rarity a podobne. Všetko komerčne zaujímavé je už  rozchytané. To, čo je pekné, nie je väčšinou cenné a skôr tu platí pravidlo, že niektoré známky sú tak škaredé, že sú skoro až pekné. Jeden z diskutujúcich tu naznačil myšlienku, že v podstate každý filatelista je súčasne aj investorom. S tým je možné iba súhlasiť, pretože okrem dedičov a obdarovaných si každý svoju zbierku musí postupne budovať. Na druhej strane však netreba zabúdať aj na to, že nie každý investor musí byť aj filatelista. Preto by sa dalo dlho diskutovať o tom, či je vôbec vhodné, aby sa investori-nefilatelisti zaujímali o  filateliu, pretože ich vstupom sa zvyšuje riziko veľkého pohybu cien a katalógové záznamy cien sa stanú na druhý deň úplne neaktuálne. Ostali by iba burzy so súpisom obchodovateľných známok. Zbytok známok by bol iba balast. Viete si to predstaviť, čo len ad absurdum ? Prajem vám pekný deň a už si s tým nelámte hlavy. Na všetko je treba peniaze a ja som presvedčený, že do filatelie toľko peňazí nikto nenaleje, aj keď nad tým už niektorí uvažujú.

OskarOto

Uživatel

Zaregistrován
17. 2. 2016

#70 - 7. 4. 2019, 10:20

Investovat do známek je jednoduché. Vyberu si třeba 49a 3 K a postupně skoupím všechny na trhu a ovládám cenu daný známky.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.