Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#71 - 7. 4. 2019, 10:35

Kosican, nevím jak u vás, ale u nás vše normálně funguje. A v obchodě naopak pořád čím víc plati win-win

ferovyobchodnik@seznam.cz

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#72 - 7. 4. 2019, 11:14

voidik napsal/a:

ja vam verim a je dost mozne, ze je to k moji skode, ze z toho nic nebude
na strane druhe ja jsem nikoho rozhodne neodmitnul, pouze jsem nereagoval z ciste praktickych duvodu behem par hodin v prubehu soboty a reakce pana byla (aspon podle mych meritek) dost neprimerena a styl uvazovani bezduvodne negativni

Nezlobte se, ale moje chování zcela odpovídalo měřítkům slušného chování. Když jsem psal o možnosti pomoci, bylo to na základě volného času. Následně jsem věděl, že jste na stránkách delší dobu a neozval jste se. Bylo tak těžké napsat zprávu, že zájem máte, ale z praktických důvodů se ozvete později? Byla by to otázka pouhé minuty, možná dvou. Když doba mého volna uplynula, dal jsem Vám vědět, abyste s touto možností nepočítal. Já sleduji nabídky po celém světě a jistě nemám možnost všechny tyto aukce navštěvovat. Proto pro mne draží jeden zaměstnanec renomované zahraniční firmy, kterého instruuji. Možná, že tomu nebudete věřit, ale tento člověk na moje dotazy reaguje okamžitě pokud je v dosahu. Když bude např. v Asii a nebude mít čas, stejně napíše alespoň OK, ozvu se později. Tento člověk má velkou klientelu a i když pro některé lidi draží o nějakou nulu dražší věci, stejně se ozve.
A můj styl uvažování? Víte ve sběratelském světě se pohybuji více než 30 let a za ty roky jsem těch negativních zkušeností nabyl dostatek. To není negativismus, ale jistý pud sebezáchovy.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#73 - 7. 4. 2019, 11:21

ferovyobchodnik asi žiji v jiné zemi.
Evropa1 byl bych rád, kdybych dostal obratem odpověď, i třeba zamítavou. To bohužel nefunguje.
Je mi jen divné jak voidik investuje. Je solitér? Vždy jsou potřeba informace a je jedno do čeho investuji.
Koníček je o něčem jiném.

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#74 - 7. 4. 2019, 12:54
voidik napsal/a: ja vam verim a je dost mozne, ze je to k moji skode, ze z toho nic nebude na strane druhe ja jsem nikoho rozhodne neodmitnul, pouze jsem nereagoval z ciste praktickych duvodu behem par hodin v prubehu soboty a reakce pana byla (aspon podle mych meritek) dost neprimerena a styl uvazovani bezduvodne negativni ...

kosican napsal/a:

Zaujímavá diskusia. Typická pre dnešnú anonymnú dobu. Voidik si vás testuje, skúma ponuky, ale kontakt odmieta. Evidentne ste mu ešte nepovedali to, čo potreboval vedieť, ale takto spoznáva štýl vášho myslenia a pri prípadnom obchode s vami by to mohol využiť . Europa ho prehliadol a včas sa stiahol. Kolo niečo naznačil použitím pravidla dôveruj, ale preveruj.

:-D tohle mi vazne lichoti

realita je bohuzel trochu pragmatictejsi a takova, jak jsem popsal v inicialnim prispevku
mam nejakou ideu a nevim, jestli dava smysl
najdu forum, ktere vypada aktivne a reprezentativne pro danou komunitu a proste se zeptam lidi, co je znamky bavi a treba se budou radi bavit na divne tema, ktere zjevne neni typicke, s clovekem, co vi (zatim) prd

cekal jsem nejruznejsi typy reakci (to se stalo :-)) a jednu, kterou paradoxne zatim postradam (i kdyz naznaky tu uz byly)

neni ale potreba hledat konspiraci, jde mi opravdu primarne o informace a nazory, jestli dava smysl se tim zabyvat
a jestli nekdo pochopi i dalsi moznou stranku tehle diskuse...

OskarOto napsal/a:

Investovat do známek je jednoduché. Vyberu si třeba 49a 3 K a postupně skoupím všechny na trhu a ovládám cenu daný známky.

nerozumim tomu, co presne rikate, ale libi se mi vas styl uvazovani :-)
dneska uz zadna snadna a jista reseni pro zhodnoceni penez nejsou, za vsim musi byt but hodne prace nebo knowhow, cili moc neverim navodu na jednu vetu, ale kdybyste to chtel rozvest a ostatni by k tomu treba rekli svuj nazor, bylo by to fajn

ferovyobchodnik napsal/a:

Kosican, nevím jak u vás, ale u nás vše normálně funguje. A v obchodě naopak pořád čím víc plati win-win

chtel jsem napsat totez...

Evropa1 napsal/a:

Nezlobte se, ale moje chování zcela odpovídalo měřítkům slušného chování.

souhlasim, ja taky ani naznakem nerekl, ze byste se slusne nekomunikoval

ja jen napsal, ze mi nevyhovuje vas pristup - myslim, ze dospely clovek takovouhle "kritiku" asi snadno unese

Evropa1 napsal/a:

Když jsem psal o možnosti pomoci, bylo to na základě volného času. Následně jsem věděl, že jste na stránkách delší dobu a neozval jste se. Bylo tak těžké napsat zprávu, že zájem máte, ale z praktických důvodů se ozvete později? Byla by to otázka pouhé minuty, možná dvou. Když doba mého volna uplynula, dal jsem Vám vědět, abyste s touto možností nepočítal.

nejsem z tech, kteri na SMSky odpovidaji OK jako znacna cast populace
z vaseho prispevku nebylo nijak poznat, ze cas mate pravea pouze ten den, a ani to, jak moc o to stojite (nedivim se)

tohle opet pekne vystihuje, ze ne uplne chapete role v obchodnich vztazich, coz je jeden z duvodu, proc bychom si nejspis tezko rozumeli
ten clovek, ktereho zminujete, ma zajem na tom, abyste byl spokojeny, protoze jste jeho zakaznik, ktery muze vyrust mezi ty velke
presto, ze si vazim vasi puvodni nabidky, jsou role v tohle pripade trochu jine

voidik

Uživatel

Zaregistrován
5. 4. 2019

#75 - 7. 4. 2019, 12:57
ferovyobchodnik asi žiji v jiné zemi. Evropa1 byl bych rád, kdybych dostal obratem odpověď, i třeba zamítavou. To bohužel nefunguje. Je mi jen divné jak voidik investuje. Je solitér? Vždy jsou potřeba informace a je jedno do čeho investuji. Koníček je o něčem jiném.

co je vam divne?
nekterym vecem rozumim sam natolik, ze nikoho nepotrebuji
a nekterym malo a tam si necham poradit od nekoho, komu duveruji a je schopen to udelat za akceptovatelnych podminek (a samozrejme vyberu takovych lidi musim rozumet)

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#76 - 7. 4. 2019, 13:06
Mozna to neni nejvhodnejsi analogie, ale o to asi nejde - myslim, ze chapete, co jsem se snazil rict. Pokud mam omezene zdroje vyhrazene na investice tohoto typu a vy zaroven rikate, ze je vhodne, aby to byly velmi drahe znamky (mozna jen znamka), tak to neumerne zvysuje riziko - mozna je to blbost, ale rekneme, ze by byla falesna... ;-) Proto mam tendenci uvazovat o vetsim rozlozeni pripadne investice a rad bych chapal, proc to nelze zrealizovat nebo ze to neni optimalni.

Chapal či nechapal je irelavantne,odpovedal som na to čo si napisal.Investicie do znamok su tak špecificke že z investovanim do akcii maju pramalo spoločneho.To čo ale maju spoločne su informacie a vedomosti.Diverzifikaciu ako sam tvrdiš maš poriešenu nehnutelnostami.200 000 € za jednu znamku je cena jedneho bytu v Bratislave.Rozložit investiciu 200 000€ na viac položiek možem ja lebo ak najdem znamku s cenou 10 000€ a viem že ma rastovy potencial tak ju kupim.Može tak spravit kolo101 pri Rakusku ,Pavel pri znamkach Madarska ,Jirka s Ikankom pri Afganistane ale nie ty /teda usudzujem tak na zaklade toho čo o sebe tvrdiš/.Investovat do akcii možeš zajtra hoci aj 1 Miliardu ale do znamok je to nemožne.Na tie najlepšie investične znamky sa čaka roky a niektore možeš kupit možno raz za život alebo vobec.Je to proste uplne iny segment a o to je ta investicia čarovnejšia.

mamabc1234@gmail.com

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#77 - 7. 4. 2019, 13:10

voidik napsal/a:

nejsem z tech, kteri na SMSky odpovidaji OK jako znacna cast populace
z vaseho prispevku nebylo nijak poznat, ze cas mate pravea pouze ten den, a ani to, jak moc o to stojite (nedivim se).

Víte, moje reakce čistě pramenila pouze z hlediska nezištných důvodů, kdy bych Vám byl ochoten věnovat několik hodin svého času a na oplátku bych nic neočekával. Pouze bych Vám přidělat spoustu problému v rovině toho, že bych Vás bombardoval otázkami a Vás bych nutil nad nimi přemýšlet. Podle mého názoru by Vám tento scénář dal mnohem více, než shánění informací nad konkrétními nákupními možnostmi. Navíc mám výhodu v jedné otázce, věnoval jsem se jak filatelii, tak numismatice a asi bych Vás dokázal přivést na možné širší pole investorského záběru, což by bylo pouze ve Vašem zájmu.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#78 - 7. 4. 2019, 13:15

To vám zde bylo nabídnuto včetně výběru poradců a přesto mám dojem, že se točíme v kruhu.
Např. o známkách jsem chvíli uvažoval. Zakoupil jsem katalog, prohlédl, viděl jsem sbírku našich známek od počátku a zjistil jsem, že na tohle nemám. Spoléhat se jen na poradce... na to nemám povahu. Kov je kov. Sbírám medaile a plakety. Pravda je, že na základce jsem si také kupoval balíčky známek a měl album. Bohužel jsem zničil i dost starých pohledů odlepováním známek.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#79 - 7. 4. 2019, 13:17
kosican napsal/a: Zaujímavá diskusia. Typická pre dnešnú anonymnú dobu. Voidik si vás testuje, skúma ponuky, ale kontakt odmieta. Evidentne ste mu ešte nepovedali to, čo potreboval vedieť, ale takto spoznáva štýl vášho myslenia a pri prípadnom obchode s vami by to mohol využiť . Europa ho prehliadol a včas sa stiahol. Kolo niečo naznačil použitím pravidla dôveruj, ale preveruj. ...

Jaké obchodní vztahy? Mezi námi žádný obchodní vztah nevznikl. Já jsem pouze uznal za vhodné, že bych Vám poskytl některé důležité informace. Já bych byl na straně kdo zcela zdarma dává a Vy byste mohl s těmito informacemi naložit po svém.

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován
25. 11. 2016

#80 - 7. 4. 2019, 13:19

taky si myslím, že nadprůměrně inteligentní a myslící člověk zvládne hodně investic sám.
já třeba z části dělám burzu. sám. i když rád bych, ideálně na osobním vztahu, do hlubšího prohloubení s někým dalším. a věřte nebo ne, je to cíl mnohem těší, než třeba sběratelství😃

ferovyobchodnik@seznam.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.