Zaregistrován
25. 3. 2019
Dobrý den. Mě by zajímalo, jestli náhodou někdo z vás nevlastní 10 korun 1993 s malým kč. Rád bych ji měl, já bych vám za ni nabídl svoje jiné vzácné mince. Děkuji
Zaregistrován
7. 2. 2011
Možná se stačí podívat po aukcích a nějakou najdete, taky záleží na zachovalosti.
Mám dojem, že v současné době se moc nemění. Já jsem naposledy něco vyměnil před cca 3 roky.
Zaregistrován
23. 11. 2015
Zaregistrován
26. 2. 2020
Po čase jsme mrknul na Aukro. Překvapila mě jedna aktuální položka - viz obrázek. Ani ne tak cenou- ještě se draží, jako spíš dodatkem prodávajícího.... Dovolím si ho překopírovat, hned první věta pro mě byla totiž novinkou .... "Jedna z 30 ks uvolněných desetikorun vzor 1993 tzv. malé Kč ve stavu UNC přímo z ČNB !! naprosto nesehnatelná věc a investiční třešínka do budoucna. Náklad tohoto účelového odražku 1000ks . malá část ponechána pro účely zahraničních bank a naši ČNB zbytek dán do oběhu. 90% z oběhu ve stavu 3/3 a běžně na aukru 70-90 tisic !!!!!! v UNC na aukru poprvé v životě. zatím čtvrtý kus co se veřejně objevil. naposledy na aukci Antium Aurum Praha ted v září kdy šla 210 000kč. v roce 1998 ji nikdo nechtěl za 5000kč a je jisté že v roce 2040 bude stát zase násobek/y více ! sehnat tuto 10kč v UNC asi stejně těžké jako 5haléř 1924. !! těch má být udajně taky 20-50ks." Tak uvidíme, kam se cena vyšplhá a kolik se postupně těchto mincí v RL objeví ...
Obrázky:
Zaregistrován
28. 10. 2015
Pošli odkaz, nemůžu ji najít..
Díky
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
26. 2. 2020
Zaregistrován
27. 4. 2015
To je popisek panečku :-)
Zaregistrován
28. 10. 2015
MikyM napsal/a:
Mě fakt překvapilo toto ..."jedna z 30 ks uvolněných desetikorun vzor 1993 tzv. malé Kč ve stavu UNC přímo z ČNB !!". Vůbec jsem netušil, že by nějaké v ČNB ještě byly, a že by je ČNB uvolňovala ... V přiloženém popisu pana Moravce se uvádí, že jde o 21. nalezený (!) a předložený kus. Kdoví, kolik jich je z té původní tisícovky někde "uskladněno" a čekalo na to, až je někdo 1-2 ks za rok, dá do světa ....Takže můžeme asi očekávat postupně další a další tyto mince v RL....
Tak je to vánoční mega-bomba, omáčka musí být. ..🙂
K samotné minci není tak důležitá.. Spíš mě fascinuje ta obyčejná docela,, drzá,, nálepka s cenou 200000kč...
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
20. 3. 2019
Nějak nechápu větu - "jedna z 30 ks uvolněných desetikorun vzor 1993 tzv. malé Kč ve stavu UNC přímo z ČNB !!". Jelikož ČNB oběžné mince neprodává, tak nevím jakým způsobem se dostaly ven ještě, že se ví, že jich bylo 30. Může být varianta, že pokladník v ČNB 10Kč 1993 kontroloval a přišel na malé K, dával bokem např. 30ks a poté vydal za nominál "svému známému" v balíčku po 50ks, že se šábnou. Má někdo jiný návrh jak se mince dostaly ven z ČNB v RL.
MEMENTO MORI ET CARPE DIEM
Zaregistrován
26. 2. 2020
Všechno jsou to dnes jen spekulace, ale říkalo se, že bylo 1000 ks zkušebních odražků, které byly dány servismanům kávových automatů, aby otestovali jejich funkčnost na nové mince ČR, ale banka pak tyto odražky kvůli malému Kč (hmatem nevýraznému a pro nevidomé nevyhovující) nepovolila. A tak se měly z automatů a od servismanů dostat tyto zkušební ražby mezi lidi. Asi tedy ale banka nedala původně těmto lidem všech 1000 ks a zbytek zůstal deponovaný někde v trezoru ČNB.... a možná jich bylo skutečně jen 30 možná stovky ? Možná je pak "uvolnila" - rozdal jako dárky...kdoví ...Rozhodně mi moc nesedí to slovo "nalezený" v "dobrozdání" pana Moravce ...
A Barbare - ta cedulka s přednastavenou cenou 200000 Kč mě také zaujala, ale musím uznat předvídavost dotyčného ....když se mrknu na Aukro, ono se to k té částce (i s %) nakonec dostane ...
Mince je to ale krásná (myslím kvalita) a pokud se nevyvalí teď někde desítky podobných, je to i dobrá investice .... v mnoha sbírkách prostě chybí, lidé (sběratelé i investoři) chtějí TOP kvalitu a peníze mezi lidmi stále jsou ....
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.